Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Denekamp: kamperen in het dorp van tradities en natuur

Denekamp is een Overijssels dorp aan rivier de Dinkel en grenst aan Duitsland. Je bevindt je hier in een agrarisch en recreatief gebied dat in trek is bij veel toeristen. Door de groene omgeving met bossen en prachtige natuurgebieden zoals Landgoed Singraven is een camping in Denekamp een ideale bestemming voor kampeerders die van wandelen en of fietsen houden. Maar ook voor een relaxvakantie of een vakantie met (jonge) kinderen zit je hier goed.

Oude tradities

Zin in traditioneel Twents uitje? Klootschieten en het midwinterhoornblazen in december zijn oude tradities, die erg populair zijn in Denekamp. Ook rond Pasen kun je in Denekamp interessante folkloristische gebruiken bijwonen. Loop jij warm voor winterkamperen? Als er sneeuw ligt in de omgeving van Denekamp kun je langlaufen over uitgezette routes.

Leren van de natuur

Natuurgenieters die graag een museum bezoeken, zullen een leuke dag beleven in natuurhistorisch museum Wonderryck. Hier kun je mineralen, fossielen en opgezette dieren bewonderen en vind je een bijzondere belevingstuin met allerlei planten die in Twente voorkomen.

Dagje over de Duitse grens

Een bezoekje aan de Oosterburen is ook een leuk idee als je verblijft op een camping in Denekamp. In Nordhorn kun je uitgebreid shoppen, watersporten of van de natuur genieten. En dat op nog geen 8 kilometer afstand van Denekamp. Een tripje naar deze Duitse waterstad met z’n typische Duitse bouwstijl, andere taal en Duitse specialiteiten geeft jouw kampeervakantie een internationale twist. Zo heb je al helemaal het gevoel dat je er echt even tussenuit bent geweest!

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen