Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.700 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Hollandse geschiedenis en gezelligheid in Haarlem

De leuke Noord-Hollandse stad Haarlem is een van de kleine, knussere broertjes van Amsterdam. De rivier Het Spaarne en de vaarten en grachtjes zorgen voor een unieke sfeer. Een boottochtje door deze waterrijke stad is dan ook zeker een aanrader. En in het gezellige historische centrum met als middelpunt de imposante Grote Kerk is het heerlijk rondstruinen. Op zaterdag is er een leuke markt op het plein rond deze eeuwenoude kerk.

Oude meesters bewonderen

Een bijzonder museum in Haarlem in het Teylers Museum dat gehuisvest is in een imposant achttiende-eeuws pand aan het Spaarne. Je kunt hier onder andere een indrukwekkende collectie fossielen, gesteenten en historische wetenschappelijke instrumenten bewonderen in een prachtige historische toonzaal. In dit gebouw had natuurkundige en Nobelprijswinnaar Hendrik Lorentz zijn eigen laboratorium, een ruimte die je met een speciale tour kunt bezoeken. Een andere oude meester, maar dan in de zeventiende-eeuwse schilderkunst, was Frans Hals. In het Frans Halsmuseum, gelegen op twee unieke locaties in Haarlem, kun je een mooie collectie historische en hedendaagse kunst bewonderen.

Hip Haarlem

Van oude naar hedendaagse cultuur: voor lekker eten, drinken of uitgaan zit je ook goed in Haarlem. Bezoek het pop- en cultuurpodium Het Patronaat of drink een biertje in de Jopenkerk, een voormalige kerk waar nu een brouwerij, café en restaurant in zitten. Een rondje suppen en daarna genieten van een smakelijke pizza kan bij Stadsstrand De Oerkap. Bijzondere winkeltjes ontdek je in de 'Gouden straatjes' van het centrum.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen