Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Ooit woonden ze aan de Zuiderzee

Enkhuizen is een bijzondere plek. Ooit lag deze stad aan de woeste Zuiderzee. Sinds de komst van de Afsluitdijk in 1932, ligt Enkhuizen aan het IJsselmeer en later ook aan het Markermeer. Je leert over de impact van de Afsluitdijk in het Zuiderzeemuseum. Hier hoor je de verhalen van (voormalige) bewoners van het Zuiderzeegebied. Hun leven veranderde compleet door de komst van de dijk. Zo is haringvisserij er sindsdien niet meer mogelijk. De plaats staat nog wel bekend als Haringstad.

De grootste haringvloot van Nederland

Je vindt in en rondom Enkhuizen nog veel water. Dit maakt de stad een geliefde plek onder watersporters. Maar ook voor andere kampeerders is er genoeg te zien en te doen. De havenstad beleefde zijn hoogtijdagen in de Gouden Eeuw, toen Enkhuizen de grootste haringvloot van Nederland bezat. Gelukkig kun je de overblijfselen hiervan nog steeds in het historische stadscentrum bekijken. Denk bijvoorbeeld aan de Zuiderkerk en toegangspoort De Drommedaris. Leuk voor de liefhebbers: de Hemonycarillons van de Zuiderkerk zijn iedere woensdagochtend en vrijdagavond te horen en er worden regelmatig concerten gegeven.

Vissen, surfen of varen

Doordat Enkhuizen aan het water ligt, zal je hier geen last hebben van extreme hitte. Op het IJsselmeer kun je vissen op allerlei vissoorten, zoals snoekbaars en karper. Huur een boot om het meer te ontdekken of bewonder de grachten van de stad vanaf het water. Enkhuizen heeft ook een strand en een zeilschool met strandpaviljoen. Hier kun je een zeilboot huren, leren zeilen of suppen. Genoeg om je de hele vakantie te vermaken!

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen