Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Castricum: zon, zee, strand én archeologie

Het dorp Castricum ligt in de provincie Noord-Holland, op een paar kilometer van zee. Met allerlei minicampings, boerencampings en campings aan zee kan de kampeerder hier alle kanten op. Het natuurrijke landschap waar je bent, heet het Noordhollands Duinreservaat. Dit is een paradijs voor vogels. Verspreid door de duinen vind je daarom meerdere vogelkijkhutten. Wandelen of fietsen zijn populaire activiteiten. Niet alleen natuurliefhebbers, maar ook gezinnen én archeologiefanaten beleven een fijne vakantie op een camping in Castricum.

Naar het strand!

Het hele jaar door is het strand van Castricum, met de naam Castricum aan Zee, de plek om uit te waaien, te zonnen of te sporten (bijvoorbeeld bij watersportcentrum Sports at Sea). Het bestaat uit twee delen: het ‘Drukke Strand en het ‘Stille Strand’. Ook is er een apart stukje strand voor naturisten. In een van de strandpaviljoens zorg je ervoor dat je honger en dorst op tijd gestild worden. Met de kustbus kun je vanaf station Castricum snel met je voeten in het zand staan.

Kinderen zijn koning

Ook al is Castricum maar een klein dorp in een middelgrote gemeente, vooral voor jonge kinderen is er genoeg te doen. Hebben ze even genoeg van het strand, dan is het speelbos een fijne plek om de energie kwijt te kunnen. En wat de denken van klimduin de Papenberg, Kinderboerderij ’t Dierentuintje of zwembad de Witte Brug? Een spannende ontdekkingstocht door de geschiedenis van Noord-Holland beleven ze in het Huis van Hilde.

Huis van Hilde

In dit archeologisch depot in Castricum, sinds 2015 het depot van de provincie Noord-Holland, kunnen kinderen in het ArcheoLab in de huid kruipen van een archeoloog. Zo gaan ze aan de slag met echte archeologische voorwerpen. Het ‘Huis van Hilde’ is vernoemd naar een skeletvondst van een vrouw die als Hilde (van Castricum) bekend kwam te staan. In het depot zijn regelmatig wisselende tentoonstellingen, maar je kunt er ook altijd terecht om allerlei bodemvondsten, sarcofagen, historische kano's en reconstructies van mensfiguren te bewonderen.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen