Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Campings op Noord-Beveland 

Tijdens een vakantie op Noord-Beveland, het kleinste eiland van de provincie Zeeland, komt u even helemaal tot rust. Heerlijk over het strand struinen, uw hoofd leegmaken, terwijl u geniet van schitterende vergezichten over water en land. Noord-Beveland biedt u dat echte eilandgevoel, het gevoel dat u er even helemaal tussenuit bent. Op het eindeloze eiland kunt u te voet of met de fiets eindeloos genieten. 

Tips 

•    Bezoek Nationaal Park Oosterschelde en geniet van een weids uitzicht over dijken, schorren en slikken. Dit unieke en dynamische natuurgebied ten noorden van Noord-Beveland is de leefplaats van zeehonden, schelpdieren, vissen en duizenden vogels. 
•    Verken Noord-Beveland door middel van een unieke ezelwandeling. Op Noord-Beveland vindt u diverse ezelhuizen waar groepswandeltochten georganiseerd worden. Een aanrader voor gezinnen met kinderen; de kleintjes kunnen meerijden op de ezel. 
•    Bekijk meer dan duizend soorten rozen en clematissen in de Zeeuwse rozentuin in Kats. In deze landschapstuin is ieder jaar een kunstexpositie te bewonderen. 

Kamperen in Noord-Beveland: zon, zee, rust en ruimte

Kampeerders die houden van zon, zee, rust en ruimte zijn op een camping op Noord-Beveland aan het juist adres. Noord-Beveland is een van de dunstbevolkte gebieden in Nederland en is omringd door water; de Noordzee, het Veerse Meer en de Oosterschelde. Het strand is nooit ver verwijderd van de campings in Noord-Beveland. 

Maak een heerlijke wandeling over de schone stranden. Op het brede Banjaardstrand aan de Noordzee heeft u alle ruimte om ongestoord uit te waaien. Wandel door de golvende duinen, voel de wind door uw haren, adem de zilte zeelucht in en hoor alleen het geluid van het ruizen van de zee en het krijsen van meeuwen. Na een lekkere strandwandeling geniet u een van de gezellige strandtentjes van een smakelijk kop warme chocolade.

Noord-Beveland heeft diverse mooie natuurgebieden zoals de Schotsman in de westpunt van Noord-Beveland. Verken het rustige wandelgebied en bewonder de bijzondere flora en fauna. De vogels fluiten en de lucht vult zich met de geur van de vele bloemen die in bloei staan. Ga lekker picknicken in het open grasveld waar bijzondere orchideeën bloeien. Op de achtergrond hoort u vogels fluiten en u spot een nachtegaal, die snel weer verdwijnt in de eikenbossen.

Ontdek het eiland via het wandelnetwerk met vele knooppunten en stel eenvoudig uw eigen route samen. Of stap op de fiets en verken een groter deel van het eiland.
Het is een aanrader om een leuke themafietsroute volgen zoals bijvoorbeeld de 41,5 kilometer lange ‘Noord-Bevelandse geneugten-route’. U fietst door schitterend natuurschoon van Zeeland en komt langs vele locaties waar u kunt proeven van de typisch Zeeuwse culinaire hoogstandjes zoals de Zeeuwse bolus en de vele heerlijke vis, schaal en schelpdieren. 

Bezienswaardigheden Noord-Beveland

Noord-Beveland heeft diverse authentieke dorpjes waar van alles te zien en te doen is: 
 
•    Kamperland
In dit gastvrije dorp vindt u veel winkeltjes, horecagelegenheiden en een bierbrouwerij waar u een heerlijk Zeeuws biertje kunt proeven. Bij slecht weer kunt u met uw gezin een bezoekje brengen aan het overdekte en uitgebreide recreatiecentrum Uithaven Kamperland met alles op het gebied van sport, spel en ontspanning. Zo is er onder andere een planetarium, overdekt winkelcentrum en u kunt er een potje lasergame spelen. 

•    Wissenkerke
In Wissenkerke geniet u van rust en ruimte. Door de centrale ligging is het dorp een ideaal begin- en eindpunt voor mooie wandelingen en fietstochten. In het seizoen worden er veel evenementen georganiseerd in Wissenkerke zoals de klassieke wielerronde van Noord-Beveland, ringsteken te paard en oude ambachtsmarkten.

•    Kortgene
Dit levendige plaatsje is vanwege de goede ligging aan het Veerse meer erg populair onder watersportliefhebbers. U vindt hier sfeervolle winkeltjes, restaurants en gezellige terrasjes. Liever iets meer rust? Ga dan met een fluisterboot het Veerse Meer verkennen.

Het weer

Zeeland heeft de meeste zonuren van Nederland en heeft een gematigd maritiem klimaat. Zeeland is omringd door water en dit heeft ook invloed op het weer: het zeewater vlakt de temperaturen iets af en zorgt ervoor dat de Zeeuwse zomers iets minder heet zijn. Juli en augustus zijn de warmste maanden. Het wordt dan gemiddeld 18 graden. In de winter vriest het zelden. Ook de temperatuur van het zwemwater is iets warmer dan is de rest van Nederland. Het water van de relatief ondiepe Noordzee warmt sneller op door de zon. Op Noord-Beveland waait het soms erg hard. 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen