Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Roermond: bourgondisch bisdom aan de Maas

Roermond is bij veel mensen bekend vanwege het shoppingwalhalla Designer Outlet. Hier kun je een hele dag losgaan in bijna tweehonderd winkels. Ook zijn er tientallen horecagelegenheden om even bij te tanken. Op vijf minuten lopen van het outlet center ligt de historische binnenstad. Daar vind je onder andere de Munsterkerk, de Sint-Christoffelkathedraal, het stadhuis, het stadspark, de Rattentoren en een haventje. De grotere haven ten westen van de stad is de ligplaats van vele boten. Vanaf hier vaar je zo het populaire watersport- en recreatiegebied de Maasplassen op.

Gezellige binnenstad

Drie pleinen zijn de epicentra van gezelligheid in de Roermondse binnenstad. Zo is er het Munsterplein, waaraan de dertiende-eeuwse Munsterkerk ligt. Vanaf een van de terrasjes op het plein is die goed te bewonderen. Maar neem ook zeker een kijkje in de kerk zelf. Aan het Kloosterwandplein ligt het Theaterhotel De Oranjerie. Binnen worden allerlei voorstellingen gehouden, het terras buiten is een fijne plek voor een hapje en een drankje. Het marktplein, met daaraan het stadhuis, is het derde plein waar het goed toeven is. In het torentje van het stadhuis zit een fraai carillon dat dagelijks om 12.00 speelt. Op een van de terrassen kijk je hierop uit, evenals op de veertiende-eeuwse Sint-Christoffelkathedraal. Een bezoekje aan deze kathedraal is zeer de moeite waard.

Maria Theresiabrug, musea en meer

Verspreid door de stad is er nog veel meer te zien. De Stenen Brug (Maria Theresiabrug) over de rivier de Roer bijvoorbeeld. Deze brug was prominent te zien in het televisiespektakel The Passion, dat is 2021 in Roermond opgevoerd werd. En qua musea heb je in Roermond ook genoeg keuze. In het Historiehuis krijg je een kijkje in de interessante geschiedenis van de stad, terwijl het Cuypershuis allerlei objecten uit de carrière van de beroemde Roermondse architect Pierre Cuypers tentoonstelt. In het culturele centrum ECI Cultuurfabriek maak je uitgebreid kennis met moderne kunstvormen als theater, popmuziek en film. Van de vestingwerken van Roermond is tegenwoordig weinig meer over, maar de Rattentoren staat nog steeds fier overeind. Op de eerste verdieping vind je een maquette van de stad.

Kamperen rondom Roermond

Een kampeervakantie in de buurt van Roermond betekent dus een heleboel winkelmogelijkheden, cultuur en horeca binnen handbereik. Een rustig camping in de natuurrijke omgeving is jouw perfecte uitvalsbasis voor bezoekjes aan de stad. Bijvoorbeeld in het Nationaal Park de Meinweg, gelegen ten oosten van Roermond. Of ga voor een kampeerplek op een camping in de waterrijke omgeving van de Maasplassen. 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen