Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Bourgondisch genieten in Gulpen

In het Zuid-Limburgse Heuvelland, de streek vol nostalgische dorpjes verscholen tussen groene weides en boomgaarden, vind je vele pareltjes. Gulpen is er daar een van. In dit dorp en de prachtige omgeving waan je je even in het buitenland. Een kampeervakantie in Gulpen is ontspannen in een van de mooiste delen van het land. Relax op een van de terrasjes in het pittoreske centrum, ontdek de glooiende omgeving op de fiets of te voet, neem een kijkje in de beroemde brouwerij van Gulpener en maak een mooie tocht langs de diverse kastelen in de buurt.

Gezellig centrum

De Gulp, een zijbeek van de Geul, stroomt door het centrum van Gulpen. Op een terrasje aan de Gulp kun je lekker lunchen. En een biertje van de lokale brouwerij van Gulpener mag dan natuurlijk eigenlijk niet ontbreken. Voldoende energie opgedaan? Dan is het tijd voor een mooie wandeling langs de lokale bezienswaardigheden. De oude kerktoren, de Sint-Petruskerk, het Kasteel Neubourg (niet te bezoeken, wel te bekijken van een afstandje) en de twee watermolens op De Gulp bijvoorbeeld. Je kunt er ook voor kiezen om een wandeling onder leiding van een gids te doen.

Gulpen is ook het decor van diverse evenementen. Sportievelingen kennen de Nacht van Hulpen wellicht. Deze tocht van zeventig kilometer is populair onder getrainde wandelaars. En als je wel van een drankje houdt, zijn de Gulpener Bierfeesten iets voor jou. Dit driedaagse spektakel wordt gehouden in augustus en is met een kermis en openlucht-brunch ook leuk voor kinderen en niet-bierliefhebbers.

De heuvels in

In het Limburgse Heuvelland kun je prachtig wandelen en fietsen. De glooiende velden en boomgaarden in het Geuldal zijn een lust voor het oog en doen je gelijk denken aan het buitenland. Met een mountainbike, wielrenfiets of e-bike is het klimmen van de vele heuvels een stuk makkelijker dan met een gewone fiets.

Maar vergis je niet, want de Gulperberg is met een top van 157 meter een flinke uitdaging als je kiest voor een beklimming van de oost- of westzijde. Dan heb je te maken met een gemiddeld stijgingspercentage van 9,8% (oost) en 5,2% (west) met als uitschieters stukken van 15% (oost) en 19% (west). Doe je het liever rustig aan? Ga dan voor de route die ‘De koning van Spanje’ genoemd wordt. Dit is met een gemiddeld stijgingspercentage van 4% en maximaal 10% de meest toegankelijke manier om de berg te bedwingen. Eenmaal boven geniet je van een fraai uitzicht en van het Mariamonument.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen