Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Arcen: pittoreske parel aan de Maas

Zo’n tien kilometer ten noorden van Venlo, niet ver van de Duitse grens, ligt het plaatsje Arcen. Dit pareltje aan de Maas, met een fraaie ligging aan de meest oostelijke bocht van de rivier, is zeer populair bij vakantievierders. Niet in de laatste plaats vanwege het kasteel met zijn bijbehorende tuinen. Ook zijn er enkele gezellige terrasjes aan de Maas. Maar er is meer, zoals de mooie bossen rondom Arcen en de historische bezienswaardigheden in het centrum. In december verandert Arcen in één groot kerstspektakel. Dan vindt het gezellige, tweejaarlijkse Scrooge Festival plaats.

Met de kinderen naar de Kasteeltuinen

Dé grote trots van Arcen is het zeventiende-eeuwse kasteel. Kasteeltuinen Arcen, zoals het landgoed voluit heet, is de belangrijkste toeristentrekker van het Maasdorp. Je vindt er een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Meer dan vijftien unieke tuinen zijn aangelegd rondom de historische buitenplaats van het kasteel. Een wandeling of speurtocht door het park is leuk voor het hele gezin. En de kinderen willen natuurlijk ook even kijken bij de minigolfbaan, het speelstrand en de dierenweide.

Cultuur en natuur

In en rond het centrum zijn allerlei mooie gebouwen te zien, waaronder de Petrus en Pauluskerk, de Sint-Annakapel en de ruïne van de Schanstoren. Wat verder de bossen in liggen een ijskelder, een groot wallendoolhof en de resten van een fort. Meer natuur vind je ten noorden van Arcen, in het Nationaal park De Maasduinen. Aan de rand hiervan ligt Klein Vink, de gezellige camping in Arcen. Voor de ultieme ontspanning tijdens je kampeervakantie kun je een bezoekje brengen aan het naastgelegen Thermaalbad Arcen.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen