Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Echternach: knusse stad omringd door de natuur

Echternach is een gezellig stadje in het oosten van Luxemburg, vlak tegen de Duitse grens aan. Echternach is de oudste stad van het land. De ligging aan de rivier de Sûre (ook wel: Sauer) is niet alleen fraai, het water vormt ook de grens tussen Luxemburg en Duitsland. Met fraaie gebouwen in het centrum, wandelmogelijkheden te over in de omgeving, gemoedelijke campings en de nabijheid van Duitsland (Trier ligt op een halfuurtje rijden), is Echternach een ideale bestemming voor een kampeerbestemming.

Gezellig centrum

Echternach is een echte toeristentrekker. Dat komt niet in de laatste plaats door het historische centrum met een fijne uitstraling. Zo is er het stadhuis uit de vijftiende eeuw gebouwd in gotische stijl. Ook de abdij, de Sint-Willibrordusbasiliek en de Romeinse villa zijn fraaie bezienswaardigheden. Bij de abdij ligt een stadspark met mooie tuinen (orangerie). Hier is het goed toeven. Ook de twee musea in Echternach, het Abdijmuseum en het Prehistoriemuseum zijn een bezoekje meer dan waard.

Jaarlijks spektakel

Op zoek naar een belevenis? De jaarlijkse Springprocessie (ook wel Dansprocessie genoemd) is een bekende processie die plaatsvindt op de dinsdag na Pinksteren. Deze katholieke traditie bestaat al sinds de Middeleeuwen. De optocht begint bij de brug over de Sûre. Na een korte hoogmis vertrekt de stoet naar de basiliek en de abdij. Het geheel duurt zo’n twee uur. De processie is sinds 2010 immaterieel cultureel erfgoed van UNESCO.

Aan de wandel

Luxemburg verken je het beste te voet. In Echternach begint de beroemde Mullerthal Trail. Deze route van maar liefst 112 kilometer loopt langs rotsformaties, beekdalen, burchten, bossen en Echternach zelf. De bijnaam van de wandelroute, ‘Klein Zwitserland’, is veelbelovend. In deze natuurrijke omgeving liggen meerdere campings waar je heerlijk tot rust kunt komen. Ontspannen en genieten van de natuur kan ook aan het meer van Echternach, gelegen ten zuiden van het stadje.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen