Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Beoordelingen Verona

region review description Verona

Britt

Prachtige omgeving. Via de boulevard loop je langs de stranden naar Lazise in 20min. prachtig stadje en leuke wandeling

Ilse Schoonen

Op ongeveer 5 minuutjes lopen van lazise over het strand. Erg gezellig stadje. Ook veel leuke andere stadjes in de omgeving, peschiera, sirmione, de watervallen in molina zijn ook echt de moeite waard.

Serkijn Marc

Leuke regio met de dorpjes Lazise en Bardolino die niet ver weg zijn.

Verona heeft alle ingrediënten in huis voor een onvergetelijke vakantie: een natuurrijke omgeving met een meer omringd door bergen, een centrum met overblijfselen uit de Romeinse tijd en een mild en uitnodigend klimaat. Ontdek de bezienswaardigheden van deze bijzondere, historische stad tijdens een ontspannen verblijf op een camping in Verona!

Tot rust komen op een camping in Verona

Verona is ideaal gelegen langs de rivier de Adige, waarvan de kronkels de contouren in het landschap vormen. De stad ligt in het hart van de regio Veneto. Verona ligt slechts op een paar kilometer van het Gardameer, waar een landklimaat heerst met het hele jaar milde temperaturen. Een kampeervakantie is hier dan ook altijd aangenaam.

De geest van het oude Rome

Door de eeuwen heen is Verona bekend geworden als ode aan de kunst en de liefde. Maar de geschiedenis van Verona wordt vooral gekenmerkt door de Romeinse oudheid. In het jaar 489 was de stad het toneel van een veldslag die zou leiden tot de overwinning van de Ostrogoten, een Gotische stam. Veel overblijfselen, zoals de Arena van Verona en de stenen brug, getuigen nog altijd van het roemruchte verleden van de stad.

En in deze historische setting wordt iedere zomer het Arena Opera Festival georganiseerd. De oude kunsten komen dan weer tot leven in de Arena van Verona! Zeker de moeite waard om een opera bij te wonen.

De natuurlijke landschappen van de Po-vallei

Wie in Verona is, moet zeker eens gaan kamperen in buurt van het Lessinia Natural Park, de thuisbasis van vele soorten vogels. Dit bergachtige deel van de regio Veneto geeft je een aardig voorproefje van de Alpen. In de zomer kun je de streek en de stad perfect ontdekken tijdens een kanotocht op de Adige, de rivier die Verona doorkruist. Hierdoor kom je langs allerlei bezienswaardigheden, zoals het middeleeuwse kasteel van Castelvecchio!

De romantiek van een eeuwenoude stad. Drie tips in Verona:

  • 1. Het balkon van Julia's huis, geïnspireerd op het verhaal van Romeo en Julia.
  • 2. Het kasteel van Verona en de prachtige verzameling kunstvoorwerpen.
  • 3. De Arena van Verona, waar regelmatig shows worden gehouden.
  • Lorem