Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.700 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Beoordelingen Venetië

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Venetië

Ed Klarenbeek

Niet veel in de omgeving te doen, wel vlakbij Punta Sabionne waar de veerboot naar Venetië vertrekt.

MiBa

Men gaat voor Venetië. Maar kijk verder naar de Venetiaanse eilanden Murano en Burano, de Via Brenta met haar prachtige Villa's (kastelen). Padua ligt op geringe afstand.

terHorst

Venetië is prachtig, maar ook Padua en het achterland. Mooi fietsen langste de Brenta

Cultuur en romantiek: kamperen in Venetië

Watertaxi’s, gondeltochten en tal van culturele hoogtepunten. Venetië is een van de meest romantische en bijzondere plekken van Italië. De stad bestaat uit maar liefst 118 eilandjes die met ongeveer 400 bruggen en 170 grachten met elkaar zijn verboden. En ook op het droge kijk je je ogen uit. Van het bekende San-Marcoplein en de Rialtobrug tot tal van prachtige kerken en musea. Van deze drijvende stad gaan cultuurliefhebbers beslist watertanden!

Toeristische trekpleisters

Op de meest geweldige plekken vind je natuurlijk vaak veel toeristen. In Venetië is de ervaring er gelukkig niet minder om. Zo vind je in het hart van de stad het San Marcoplein dat je echt gezien moet hebben. Je hebt er uitzicht op prachtige gebouwen zoals de San-Marcobasiliek en er zijn vele leuke cafés en restaurants. Het is de ideale startplek voor een wandeling door Venetië.

De zestiende-eeuwse Rialtobrug mag je ook zeker niet missen. Je kijkt hier geweldig uit over de Canal Grande, hét moment voor een selfie! En ook de bijzondere Brug der Zuchten is een aanrader. Voor een architectonisch hoogstandje bezoek je de Santa Maria della Salute. Met zijn gigantische koepel een van dé blikvangers van de stad.

Schipper mag ik overvaren?

Wie Venetië zegt, zegt varen. Dat kan met een watertaxi of waterbus, maar met een traditionele gondelrit wordt het natuurlijk écht romantisch. Strik een gondelier met een streepjespak en mooie zangstem en kijk samen uit over het water en de prachtige straatjes. Vooral over de Canal Grande is het werkelijk prachtig varen!

Weer en klimaat in Venetië

Venetië kent een Middelands Zeeklimaatmet warme zomers tot zo’n 30 graden overdag. Dankzij het zeebriesje voelt het vaak een stuk aangenamer. In de winter is het klimaat mild en komt het kwik zelden onder het vriespunt.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen