Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Beoordelingen Venetië

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Venetië

MiBa

Men gaat voor Venetië. Maar kijk verder naar de Venetiaanse eilanden Murano en Burano, de Via Brenta met haar prachtige Villa's (kastelen). Padua ligt op geringe afstand.

terHorst

Venetië is prachtig, maar ook Padua en het achterland. Mooi fietsen langste de Brenta

Else van Dam-van Gils

Venetië is écht geweldig. De camping heeft een unieke ligging t.o.v. Venetië en een mooi uitzicht op Venetië. Met de boot die vlak bij de camping vertrekt, ben je in 25 min. in Venetië. Ideaal!

Campings bij Venetië: één van de mooiste steden van de wereld

Wie op een camping bij Venetië kampeert, kan er niet omheen: een bezoek aan de stad die op meer dan honderd eilandjes in een lagune gebouwd is. De stad is een bonte tutti frutti van kanalen en steegjes, pleintjes en straatjes vol prachtige gebouwen waar barok, Renaissance en gotiek samensmelten. Kamperen bij Venetië is ideaal voor een romantische en culturele vakantie.

Kamperen bij Venetië: een paradijs aan het water

Trek vanaf uw camping bij Venetië de stad in. Daar kunt u heerlijk ronddwalen door een doolhof van straatjes en steegjes. U ziet hier nog veel terug uit de tijd dat Venetië een internationale grootmacht was in de middeleeuwen. Deze machtige stadstaat domineerde de regio Veneto, waar Venetië de hoofdstad van is.

Het bekendste plein in Venetië is het Piazza San Marco, ofwel het San Marcoplein. Hier grenzen enkele prachtige gotische gebouwen aan, zoals het Dogenpaleis en de kathedraal van Venetië, de San Marco. Rondom het plein is een galerij met winkels en leuke cafeetjes. Bij hoog water komt het regelmatig voor dat het San Marcoplein onder loopt.

In de stad komt u vele mooie en historische bruggen tegen. De Ponte di Rialo loopt over het Canal Grande, de levensader van Venetië. De Rialtobrug is de oudste en de bekendste van de drie bruggen over het kanaal. De Brug der Zuchten is een verbinding tussen het Dogenpaleis en de gevangenis. U kunt al dit moois natuurlijk ook vanaf het water vanuit een gondel bewonderen.

Campings bij Venetië bieden vele mogelijkheden, want ook het achterland van deze bijzondere stad heeft veel te bieden. De historische steden Padova, Vicenza en Treviso met kronkelige straatjes, sfeervolle pleintjes en beschilderde huizen zijn een dagtochtje zeker waard tijdens uw kampeervakantie bij Venetië.

Wanneer u op een camping bij Venetië staat, dan is de omgeving van Venetië ook ideaal om te genieten van zon, zee en strand. De meeste campings in Veneto liggen direct aan het mooie brede zandstrand van de Adriatische Zee.

Aangepaste openingstijden: door de gevolgen van het coronavirus hebben veel campings hun openingsdata aangepast. De informatie op deze website kan dus tijdelijk niet helemaal juist zijn. Bekijk de website of social media van de camping voor de laatste info.​