Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Romantisch klein dorp

Cannobio is een klein dorp in een bergachtig gebied het noorden van Italië. Het ligt aan de westkant van Lago Maggiore, op een paar kilometer van de Zwitserse grens. Het dorp bestaat uit meerdere delen: een deel direct aan het meer, een deel bergopwaarts en een deel bij een kloof van de Cannobiorivier. Zoek je een camping in Cannobio, dan kun je ook kiezen uit verschillende campings aan het Lago Maggiore. Struin over de boulevard langs het meer, neem plaats op een van de terrasjes en neem het romantische Italiaanse landschap in je op. Sportievelingen stappen op de mountainbike om de bergen in de omgeving te verkennen.

Het historische centrum

Wanneer je in Cannobio bent kunt je het historische centrum vol idyllische gekleurde huisjes niet overslaan. Meer zien? Bewonder dan het stadhuis, het Palazzo della Ragione, met de Romeinse sarcofagen en de oude wapenschilden. De verschillende kerkjes van Cannobio zijn ook interessant. Denk bijvoorbeeld aan de Collegiata di San Vittore of de Santuario della SS. Pietà. De Santuario della SS. Pietà werd in de zestiende eeuw gebouwd ter ere van een wonder met een schilderij van Maria dat plotseling begon te bloeden. De schilderingen in het gebouw zijn prachtig.

Duiken, zwemmen en windsurfen

Met een schitterend meer als Lago Maggiore naast de deur, heb je watersportopties te over. Je kunt bijvoorbeeld windsurfen, zeilen en zwemmen in het meer. Cannobio heeft heel schone stranden met de blauwe vlag. Je zult het misschien niet zeggen, maar je kunt in de buurt van Cannobio duiken in een kloof. Ga hiervoor naar Orrido di Sant'Anna (2,5 km) en loop vanaf de gelijknamige kerk naar beneden. Je kunt er ook luieren op het strandje of een beetje poedelen in het water. Heb je nog geen duikbrevet, dan kun je leren duiken bij de Maggiore duikschool (4 km). ’s Zomers geniet je in Cannobio van lekker warm weer, ideaal voor een dagje zwemmen.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen