Ga naar de homepage

Camping Solcio **

Algemene gegevens
Toon op kaart
Beschikbaarheid en prijzen
8,4
30 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Eigen strand aan Lago Maggiore
  • Restaurant met uitzicht op meer
  • Slechts 10 km van Arona en Stresa
  • Muziekavonden en sporttoernooien
  • Nette schaduwrijke plaatsen
  • Gelegen naast aanlegplaats boten

Deze kleine camping in het noorden van Italië geeft je alles wat je nodig hebt tijdens je kampeervakantie: natuur, ontspanning en activiteiten voor de hele familie. Kamperen doe je hier tussen de bomen of met een panoramisch uitzicht over het Lago Maggiore. In dit meer kun je lekker dobberen en naast het meer zonnen op het gratis ligbedje. De dag sluit je af in het restaurant waar zelfs de lokale bevolking aansluit voor een versgebakken pizza.

Toon meer

Aan een van de grootste Italiaanse meren, naast een haventje in het rustige dorpje Solcio di Lesa, vind je deze camping. Slechts 20 minuten van de snelweg (E62) is deze camping gemakkelijk te bereiken, terwijl je onderweg geniet van het uitzicht over het Lago Maggiore.

Nette kampeerplekken met een panoramisch uitzicht

Aangekomen op de camping word je gastvrij ontvangen door de campingeigenaren. Ze helpen je graag op weg met het vinden het een mooi plekje. Al snel zie je dat het kampeerterrein uitzonderlijk goed wordt onderhouden: het sanitair is schoon en de paden en het strand worden dagelijks geveegd. Het kampeerterrein is verdeeld in knusse afgebakende plaatsen met veel schaduw. Vanaf sommige van die plaatsen heb je uitzicht over het prachtige Lago Maggiore en de bergachtige omgeving. Naast de reguliere standplaatsen heb je ook de mogelijkheid om te overnachten in een van de stacaravan die Camping Solcio verhuurt.

Voor iedereen iets te doen

Door de vele activiteiten van de babyclub is Camping Solcio een echte familiecamping. Er verblijven echter niet alleen gezinnen, maar ook jonge en oudere stellen en groepen vrienden: een gezellige mix van campinggasten. Het kampeerterrein ligt direct aan een klein strandje aan het Lago Maggiore. Hier zijn gratis ligbedjes en rieten parasols beschikbaar zodat je heerlijk kunt relaxen aan het water. Neem wel je waterschoenen mee, want de bodem van het meer bestaat uit kiezels. Een eigen boot kun je hier ook aanleggen aan de boeien die slechts enkele meters van het strand verwijderd zijn.

Aan animatie ontbreekt het niet op Camping Solcio. Met gezellig muziekavonden en sporttoernooien is er altijd wel iets te beleven. Ook kun je gratis een mountainbike huren om de omgeving per fiets te gaan verkennen. De kinderen vermaken zich elke ochtend met de creatieve knutselochtenden of gaan ravotten in de speeltuin.

Eet zoals de locals

Het restaurant op Camping Solcio biedt een ruime keuze aan vis en lokale wijnen. De pizza’s hier zijn zo goed, dat zelfs de lokale bevolking hier komt eten. Vanuit het restaurant heb je een prachtig uitzicht op het meer, zodat je kunt genieten van een romantisch diner. Net buiten de camping bevindt zich een mini-market voor dagelijkse boodschappen en verse broodjes in de ochtend.

Verken de omgeving

Om de omgeving te verkennen, zijn er genoeg mogelijkheden. Zo kun je op de fiets naar het stadje Stesa waar je de romantisch eilanden met oude paleizen kunt bezoek. Ook kun je een cruise over het enorme meer doen. Tip: neem de panoramatrein op de terugweg, zo zie je het meer van een heel andere kant.

  • €27 per nacht in het laagseizoen
  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Tot 60% korting

    • 3.000 campings,
      jaarlijks gecontroleerd

    • Binnen 4 nachten terugverdiend

    CampingCard ACSI

    Voordelig kamperen in het laagseizoen

    CampingCard ACSI is een handige kortingskaart die u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert. In 2024 kampeert u met CampingCard ACSI op 3.000 campings in 25 Europese landen. Betaal ook altijd één van de acht, vaste lage tarieven in het laagseizoen!


    Bestel direct


    Lees meer over CampingCard ACSI
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Beschikbaarheid

Jaarlijks geïnspecteerd

T. Politiek

"Rustige camping met goede voorzieningen, op loopafstand van het kerkje van Solcio, onmiddellijk aan het Lago Maggiore gelegen. Het restaurant is van zeer goede kwaliteit."

Inspecteur Dhr. T. Politiek

T. Politiek

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31 488792461

Beoordelingen (30)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,4

Sanitair
8,4
Personeel
8,6
Prijs-kwaliteitverhouding
8,6
Kindvriendelijkheid
8,4
Entertainment
7,8
Sportfaciliteiten
8,1
Eten en drinken
8,6
Omgeving
8,9

Anton Meeus, op deze camping in juli 2023

8,5

Reisgezelschap: Senioren

We hebben 5 nachten op deze camping gestaan met een camper van7.5 meter lang. Erg leuke camping met super restaurant waar je ook pizza’s af kunt halen. Elke morgen verse broodjes in het kleine winkeltje. Aan het water is een privé strandje met gratis bedjes en parasol. Het water is heerlijk om te zwemmen. Naast de camping is een jachthaven waar je een motorboot kunt huren. Erg mooi om naar de eilanden te varen. De boten zijn super!! Met de ebike zijn Arona, Stresa en Baveno goed te bereiken. Geen fietspaden, alleen doorgaande weg. Verkeer mag maar 50km/u en houdt goed tekening met de fietsers. Supermarkt is ook vlakbij. Wij hebben genoten iig! 23 euro per nacht met ACSI.

Mireille, op deze camping in mei 2022

8,4

Reisgezelschap: Paren

Prima camping voor een paar nachten. Mooi aan het meer, als je daar wil staan wel reserveren want staat in mei vol met campers. Het lijkt dan ook meer een camperplaats dan een camping. \'Levendig\' hoekje van het meer met de haven, het spoor en drukbezocht restaurant. Zwemmen kan op veel plekken aan de meren lekkerder dan hier. beperkte openingstijden van receptie en betaalloket, opletten dus als je vroeg weg wil. Het winkeltje op de hoek was (permanent?) gesloten toen wij er waren, dus geen vers brood in de ochtend.

Ruud Dekkers, op deze camping in september 2021

8,3

Reisgezelschap: Senioren

Mooie camping direct aan het Lago Maggiore. Ruime plaatsen, maar geen privacy. Keurig sanitairgebouw met warm water, ook bij de afwas, wat voortdurend wordt schoongehouden. Wasmachines en droger aanwezig. Stortplaats vuil water aanwezig. Supervriendelijk personeel wat erg behulpzaam is. Er wordt zowel Engels, Duits, Italiaans gesproken bij de receptie. Eigenaar spreekt ook Nederlands. Kleine winkel voor de meest noodzakelijke spullen op de camping. Bakkerij en kleine supermarkt 200 meter buiten de poort en een grote supermarkt op ongeveer een kilometer afstand. Fantastisch restaurant op de camping, zowel om daar te eten als ook om eten of drankjes mee te nemen. Grootste voordeel in mijn ogen is dat er leuke voorzieningen zijn voor honden. Op een terrein naast de camping is een grote afgerasterde honden uitlaatplaats waar de honden alle ruimte hebben om te rennen en spelen. Dit terrein hoort bij de camping en is gelijktijdig ingericht als voetbalveld, volleybalveld, kinderspeelplaats en geschikt voor grote groepen die als groep willen kamperen. Alle plekken zijn voorzien van stroom, die is inbegrepen in de prijs. De Strada Statale en spoorlijn liggen op enige afstand en zijn geen storende factor tijdens je verblijf op de camping. Prijs is zeer acceptabel voor het geleverde.

Barbara, op deze camping in augustus 2021

9,0

Reisgezelschap: Paren

Wij komen hier al jaren met veel plezier. We genieten van de mensen, de omgeving en het heerlijke eten in het restaurant. De camping ligt aan het meer en is zeer geschikt voor watersporters, verder kun je vanaf de camping leuke uitstapjes maken naar diverse plaatsen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken en zijn er diverse fiets/wandelroutes in de buurt.

Joris Bogaard, op deze camping in augustus 2021

7,1

Reisgezelschap: Gezin met kinderen <4 jaar

2 nachten op deze camping gestaan ivm doorreis.
Mooie plekken, ruim en schaduw.
Niet al te grote camping maar relatief duur (wat in heel dit gebied is) erg weinig douches maar relatief schoon en dus prima.
Camping ligt op een prachtige locatie strak aan het meer en je kan dus altijd zwemmen.
Stadjes om de camping heen stellen niet veel vóór dus je moet je goed vermaken op de camping.
Kortom : hartstikke prima!

Jelmer Feenstra, op deze camping in juli 2021

8,1

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Leuke camping aan het meer. Omringende dorpjes zijn leuk om te bezoeken. Voor een gezin een prima camping. Uitzicht had mooi geweest als we niet ingebouwd werden met caravans en campers.

Hans Drost, op deze camping in juni 2019

8,8

Reisgezelschap: Senioren

Zijn er 4 weken geweest,dit was de 5e keer .een vertrouwde omgeving,kan er alle kanten op.

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 43,90
Richtprijs 2
€ 59,70
Openingsperiode *
12-03-2024 t/m 17-10-2024
Oppervlakte
1,5 ha
Hoogteligging
230m
Aantal toerplaatsen
130 (60 - 80m2)
Aantal vaste jaarplaatsen
3
Aantal huuraccommodaties
24

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Stacaravans
    • aantal:24
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • Ook reserveren met CampingCard ACSI mogelijk
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Paspoort / identiteitskaart verplicht
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Defibrillator
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Italiaans | Frans | Engels | Duits
Voorzieningen bij staanplaats
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:6 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Dubbelassers toegestaan
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
  • Motorboot
  • Zeilboot
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hondenuitlaatplaats
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Kindersanitair
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Hurktoiletten
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Babyroom
  • Stranddouches
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
  • Levensmiddelen: beperkt verkrijgbaar
  • Restaurant (met ruime keuze)
  • Restaurant (kleine kaart)
  • Snackbar
  • Pizzeria
  • Afhaalmaaltijden
  • Bar
  • Invriezen koelelementen
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:24
  • Fietsen
  • Kajaks
  • Waterfietsen
Zwemmen
  • Zwemmen in meer/recreatieplas (max. 0,1 km)
  • Stranddouches
Strand
  • Zandstrand
  • Grasstrand
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
  • Windsurfen toegestaan
  • Aanlegsteiger/boei
  • Waterskiën toegestaan
  • Motorboot
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
  • Zeilboot
  • Zeilen toegestaan
  • Trailerhelling
Voor kinderen
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Italiaans | Engels
    • periode:16-07/21-08
  • Enkele speeltoestellen
  • Recreatieruimte
  • Miniclub (min. 4x p.wk in hoogseizoen)
    • talen:Italiaans | Engels
  • Kindersanitair
  • Babyroom
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Beachvolleybal
  • Kano's
  • Kajaks
Recreatie (volwassenen)
  • Visgelegenheid
  • Recreatieruimte
  • (Pool)biljart
  • Televisie
Ligging van de camping
  • Gelegen aan meer/recreatieplas (max. 0,1 km)
  • Panorama
  • Dichtbij afslag autosnelweg (< 10 km)
    • afstand:8 km
  • Openbaar vervoer bij de camping (max. 0,5 km)
    • afstand:0.2 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:0.5 km
  • Direct aan meer/recreatieplas gelegen
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 6 ampère)
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
    • gewicht:6000 kg
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Ma

18 / 03

 

Di

19 / 03

 

Wo

20 / 03

 

Do

21 / 03

 

Vr

22 / 03

 

Za

23 / 03

 

Zo

24 / 03

 
Max. 15.9° 17.5° 16.7° 19.1° 19.7° 17° 15.3°
Min 8.9° 7.5° 9.3° 7.8° 8.8° 6.3°
Neerslag 10% 5% 5% 5% 0% 95% 95%
Windrichting O ZO Z ZW Z ZO N
Windkracht 2 2 2 2 2 2 2

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm)
Jan 78% 68
Feb 76% 77
Mrt 69% 100
Apr 73% 106
Mei 74% 132
Jun 74% 93
Jul 74% 67
Aug 73% 98
Sep 74% 73
Okt 77% 107
Nov 80% 106
Dec 80% 55

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Camping Solcio
    Via al Campeggio
    28040 / Solcio di Lesa
    Italië
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    45°48'57"N 8°32'60"E
  • Tussen Stresa en Arona ligt Solcio di Lesa. Recht tegenover de kerk het straatje in richting 'Lago'. Na 50m is de ingang van de camping.

Contact

Contact

Wilt u Camping Solcio boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

Contact

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Camping Solcio. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Campings in de omgeving

Camping Solcio **

Camping Solcio
Camping Solcio
Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio
Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio Camping Solcio

Camping Solcio **

Camping Solcio
Camping Solcio

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen