Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

 • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

 • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

 • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Camping Riccione in Italië

Campings in Riccione liggen direct aan of op korte afstand van de Adriatische Zee. In deze mondaine, Italiaanse badplaats kunt u een relaxte strandvakantie tegemoet zien. Leuke winkels, lekker eten, bruinbakken aan zee, uitrusten op de camping. Riccione kent daarnaast een leuke omgeving, zo vindt u op ongeveer een half uur San Marino.

Lees meer

Tips Riccione

 • Een bezoek aan het Kasteel Aloganti
 • Uitstapje naar de dwergstaat San Marino
 • Heerlijk eten in Italiaanse restaurants

Campings Riccione: vakantie aan zee

Campings in Riccione liggen vaak aan of vlak bij zee. Strandwandelingen, lekker zwemmen, bruinbakken of bootjes kijken kunt u hier de hele dag door!  

Kamperen in Riccione kan met eigen caravan, tent of camper. Riccione heeft daarnaast campings waar u een accommodatie, zoals een stacaravan, kunt huren. Op een camping in Riccione bent u van alle gemakken voorzien. Er zijn vaak volop eetgelegenheden, zwembaden en sport- en spelmogelijkheden voor jong en oud.

Bezienswaardigheden Riccione

Riccione is een chique badplaats waar van alles te beleven is. U vindt er goede Italiaanse restaurants, leuke winkels en heerlijke terrassen. Er zijn ook een aantal interessante musea en bezienswaardigheden in Riccione en omgeving te vinden. Waaronder:

 • Kasteel Agolanti
  De familie Agolanti was de verbannen adellijke, Florentijnse familie die op het kasteel op de heuvel achter Riccione woonden. Het kasteel is gebouwd in de eerste helft van de veertiende eeuw.
 • Uitstapje naar San Marino
  Op slechts een half uurtje van uw camping in Riccione vindt u San Marino. In het historische centrum kijkt u uw ogen uit! De drie torens op de drie toppen van de berg Monte Titano zijn de belangrijkste bezienswaardigheid.
 • Musea en attracties
  In Riccione zijn een aantal interessante musea te vinden, waaronder het Museo del Territorio, met vondsten uit de prehistorie tot de Romeinse tijd. Ook leuk, vooral voor kinderen, is het aquariumpark Oltremare.

Weer in Riccione

Mooi weer in Riccione is het zomers in ieder geval. Het is er dan erg warm met rond de 10 zonuren per dag. Van een zonnig verblijf bent u hier dan zeker op de camping. Riccione trekt niet voor niets hordes zonaanbidders.

In de winter heerst er een mild klimaat in Riccione. Het aangename weertype heeft Riccione te danken aan zijn ligging aan de Adriatische Zee. Er valt hier ook minder regen dan in de rest van Italië.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen