Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Camping Cesenatico in Italië

Vanaf de camping in Cesenatico, aan de Adriatische Zee, bent u vlak bij Rimini, San Marino, Ravenna en Bologna. Mogelijkheden voor cultuur, sport en uitgaan vindt u allemaal dicht bij de camping. Cesenatico zelf is een levendig badplaatsje met een prachtig strand, een jachthaven en een rijk maritiem verleden.

Lees meer

Tips Cesenatico
•    Rimini, een bekende Italiaanse badplaats, is gesticht door de Romeinen en er zijn veel bezienswaardigheden uit deze tijd te vinden
•    In het park Italia in Miniatura zijn alle bijzondere gebouwen van Italië in het klein nagebouwd
•    Het welvarende staatje San Marino is zeer geschikt voor winkelen maar ook om te genieten van het ruige landschap van de Apennijnen

Campings Cesenatico: kamperen aan zee
De camping in Cesenatico is van alle markten thuis: supermarkt, restaurants, speeltuinen, zwembaden en zelfs een kapper of een autowasstraat – in dit alles voorziet de camping. Cesenatico kent ook eenvoudigere, rustige campings aan zee.

Voor sportieve kampeerders is er van alles te beleven op de camping in Cesenatico. Fietsen, tennis, volleybal, windsurfen en waterskiën behoren tot de mogelijkheden.

Neemt u geen eigen tent, caravan of camper mee op vakantie? Cesenatico telt gelukkig voldoende campings waar u in plaats van een kampeerplaats een accommodatie kunt huren. 

Bezienswaardigheden in Cesenatico
Romeinse geschiedenis, een maritiem verleden, uitgaansgelegenheden en strand; genoeg bezienswaardigheden in Cesenatico:

•    Museo della Marineria
Museum over het verleden van het stadje als vissersplaats – de museumboten zijn te zien in het kanaal naast het museum
•    Parco di Levante
Picknick in de schaduw van dit stadspark, een groene oase van rust, met zonneweiden en een grote vijver waar schildpadden in leven
•    Pesce Azzurro
Geniet van de lokale specialiteit: ‘blauwe vis’ – ansjovis, sardines en makreel verwerkt in traditionele, eeuwenoude gerechten

Weer in Cesenatico
De Adriatische Zee heeft veel invloed op het weer in Cesenatico. De zomers zijn er heet met vele zonne-uren en temperaturen rond de 30 graden. Er valt hier iets minder regen als in de rest van Italië en ook in de milde winters is het aangenaam weer. Cesenatico’s lente- en herfstmaanden kennen temperaturen tussen de 15 en 25 graden. Het water is vanaf mei tot en met oktober een aangename 20 tot 25 graden.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen