Ga naar de homepage

Camping Valle Verde ***

Algemene gegevens
Toon op kaart
8,6
30 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Perfect voor outdoorsporters
  • Wandel en fietspad Fiemme & Fassa
  • Pizza’s uit Trentino
  • Wellness met infraroodcabine
  • Klimmen in de bergen
  • Omgeving rijk aan musea

Dat een driesterrencamping ook een paradijsje kan zijn, bewijst Valle Verde maar weer eens. Hier kampeer je in de Dolomieten, op 1.050 meter hoogte, in een groene, bloemrijke oase van rust. De camping heeft louter mooie plaatsen met gras en de voorzieningen zijn prima. Alleen al voor het restaurant komen mensen terug om hier te kamperen. Je geniet elke minuut van een prachtig uitzicht, met weiden en beekjes tussen imposant beboste bergen. Dit is een uitstekende locatie als toegangspoort tot de Dolomieten, in elk geval voor beoefenaars van outdoorsporten.

Toon meer

Je vindt de camping via de A22 en daarna via de SS48 bij Auer/Ora. Het eerste stuk is klimmen, met enkele haarspeldbochten. Op de camping staan talloze caravans en campers, de route vormt dus geen echte probleem. Vanaf de rotonde bij Predazzo volg je het bord ‘Passo Rolle’.

Prettige ontvangst

De camping oogt heel verzorgd, modern en functioneel. Verwacht hier geen toeters en bellen, maar kwaliteit, eenvoud en veel bloemen. De eigenaresse en/of haar familie (Bosin) spreken goed Duits, ontvangen je vriendelijk en zijn behulpzaam. Je ontvangt meteen een wandelkaartje in het Nederlands.

Waar sta je?

Alle 117 staanplaatsen zijn goed verzorgd, vlak en met gras. Er zijn drie type plekken: ‘maxi’ (meer dan 80 m2, stroom, tv-aansluiting, wateraan- en afvoer), ‘standaard’ (60-80 m2, stroom, meestal tv-aansluiting) en ‘mini’ (tot 50 m2, geschikt voor tent met auto of motor). De miniplaatsen bestrijken een apart veld, waar je geen caravans of campers tegenkomt. Het terrein heeft nogal wat bomen die je schaduw garanderen. De slingerende paden zijn verhard met fijn grind. De wifi op het terrein is prima, er zijn maar liefst vier hotspots. Overal staan fonteintjes met drinkwater. Er zijn geen verhuuraccommodaties op Camping Valle Verde.

Sportieve medekampeerders

Hier komen veel sportief ingestelde (Italiaanse) gezinnen en stellen. In het laagseizoen ontmoet je er vaker senioren en gezinnen met peuters. Er zijn een kleine speeltuin, een volleybalveld en voetbalveld. Het wandel- en fietspad Fiemme & Fassa begint vlak bij de camping. De route is zo’n vijftig kilometer lang en geschikt voor iedereen. Het pad loopt langs de rivier de Avisio, met onderweg enkele picknickplaatsen en dorpjes. Troost voor de spieren aan het eind van een sportieve dag vind je op de camping ook: breng een bezoekje aan de kleine wellness met infraroodcabine.

Pizza’s uit Trentino

Als je zelf wilt koken, ga je naar de kleine campingwinkel (brood bestelbaar). Meer keus heb je in de supermarkt in Predazzo (twee kilometer). Het leuke restaurant met bar is gehuisvest in een blokhutachtig gebouw met een gezellig terras. Het restaurant staat bekend als erg goed. Ga hier vooral heen voor lekkere pizza’s, uiteraard gebakken in de traditie van Trentino.

Topsanitair

Het sanitairgebouw ligt centraal, is vrij nieuw, prima verzorgd en verwarmd. Hier is ook een babyroom en wasruimte (met wasmachines en drogers). Kinderen hebben een eigen sanitaire afdeling.

Voor ieder wat wils in Trentino

Hier kun je terecht voor vrijwel alle sport- en outdooractiviteiten. Van een eenvoudige tocht met een elektrische fiets door het Valle di Fasso tot een slopende wandel- en klimtocht in de bergen. Met de Trentino Guest Card is er veel gratis, zo rijdt er een treintje naar Predazzo. Met drie kabelbanen in de buurt kun je gemakkelijk en snel omhoog om te gaan wandelen. De omgeving is rijk aan musea: kies het Geologisch Museum van de Dolomieten van Predazzo (tentoonstelling in 2015 volledig gerenoveerd), het Archeologisch Museum van Zuid-Tirol (met Oetzi, de ijsmummie) of het Museum van Moderne Kunst van Bolzano. In Natuurpark Paneveggio-Pale di San Martino kun je het beroemde Bos van de Violen bezoeken (toegang via het Visitor Centre van Paneveggio, tussen Predazzo en Passo Rolle).

Bekijk campingwebsite 
  • €25 per nacht in het laagseizoen
  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Tot 60% korting

    • 3.000 campings,
      jaarlijks gecontroleerd

    • Binnen 4 nachten terugverdiend

    CampingCard ACSI

    Voordelig kamperen in het laagseizoen

    CampingCard ACSI is een handige kortingskaart die u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert. In 2024 kampeert u met CampingCard ACSI op 3.000 campings in 25 Europese landen. Betaal ook altijd één van de acht, vaste lage tarieven in het laagseizoen!


    Bestel direct


    Lees meer over CampingCard ACSI
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Jaarlijks geïnspecteerd

H.J.J. Versteeg

"Rustig gelegen bergcamping omgeven door weilanden, bossen en beken in de prachtige Dolomieten. De camping heeft goede sanitaire voorzieningen en vormt een uitvalsbasis voor uitstapjes, excursies en fiets-/wandeltochten. Camping beschikt over kleine wellness met infraroodcabine. Gebruik van de lokale Guest Card is inbegrepen."

Inspecteur Dhr. H.J.J. Versteeg

H.J.J. Versteeg

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31 488792604

Beoordelingen (30)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,6

Sanitair
8,6
Personeel
8,9
Prijs-kwaliteitverhouding
8,9
Kindvriendelijkheid
8,6
Sportfaciliteiten
7,4
Eten en drinken
8,6
Omgeving
9,0

G. van Oenen, op deze camping in augustus 2023

9,0

Reisgezelschap: Senioren

In een woord geweldig. Mooie staanplaatsen. Sanitair wordt de hrle dag door schoongemaakt. Prima restaurant met over heerlijke pizza.
De omgeving is fantastisch
Een gratis fiemma kaart waarmee veel dingen met korting of zelfs gratis kunt doen.

Arnold Tissingh, op deze camping in juni 2023

8,8

Reisgezelschap: Paren

Zeer mooie camping en een omgeving waar veel te doen is

Simone, op deze camping in april 2023

8,8

Reisgezelschap: Paren

We waren hier in het voorseizoen. Een mooie camping met een prachtige ligging nabij Predazzo. Zelfs op de fiets zijn hier in de bergen goede mogelijkheden omdat er een prachtig fietspad langs de rivier loopt. Vers brood en een vriendelijke dame aan de receptie. Het algemene sanitair is niet heel modern maar erg schoon. Er is ook privé-sanitair maar daar hebben we geen gebruik van gemaakt. Vanwege het koude weer zijn we vertrokken. Jammer van de kou want we wilden hier de omgeving nog wel meer verkennen. Een reden om terug te komen.

Jannes van Mourik, op deze camping in september 2022

8,3

Reisgezelschap: Paren

Voor het eerst deze camping bezocht, midden in de Dolomieten. De ligging is geweldig. Wandel- en fietsmogelijkheden in overvloed, direct vanaf de camping. Gratis toegangskaarten voor diverse kabelbanen in de buurt, waarmee je naar boven kon gaan voor nóg mooiere wandelingen. Heel vriendelijk personeel, spreken goed Engels en Duits. Je kon een standaard plaats voor 3 euro per nacht extra upgraden naar een grotere plek.
Dagelijks broodbestelservice. Mooi sanitair en grote indoor afwasruimte.
Dorp is op 5 km afstand met leuke restaurantjes. Maar de pizza’s van het campingrestaurant zijn ook een aanrader.
Het enige jammere aan deze camping is dat de vakantie was afgelopen en we dus moesten vertrekken.

R.Officier, op deze camping in september 2022

8,7

Reisgezelschap: Paren

Zeer fijne camping. Prima plaatsen. Natuurlijk gelegen. Pedazzo op 2 km afstand. Zeer gastvrij, perfect Italiaans restaurant. Omgeving adembenemend.

Bas van Aart, op deze camping in september 2022

8,8

Reisgezelschap: Senioren

Verblijf met auto en caravan op maxi kampeerplaats. Al het personeel is bijzonder vriendelijk en behulpzaam. Op de camping heb je de hele dag zon ofschoon deze midden tussen de hoge bergen ligt. Prima restaurant. Een echte aanrader.

Henry Laning, op deze camping in juli 2022

8,3

Reisgezelschap: Paren

Prachtig gelegen camping met hoogte verschillen, redelijk ruime plaatsen, prima sanitair. Mooie sauna faciliteiten. Goed restaurant, basis kampwinkel, maar goede winkelmogelijkhedebn op 5 km afstand. Zeer stil en nabij doorgaande routes naar prachtige bergomgeving. Nadeel: op hoogte gelegen (1000m), dus kán vrij snel afkoelen. Geen zwembad, wel op 4 km natuurbad.

jan rienk, op deze camping in juni 2022

8,3

Reisgezelschap: Paren

Een prachtige camping in een zeer moiie omgeving. Sanitair bijzonder schoon, werd na elke douche- of wc-gebruik gereinigd! Mooie plekken, kortom TOP!

Annnek van Rossum, op deze camping in juni 2022

8,7

Reisgezelschap: Senioren

Een camping in een omgeving die zijn weerga niet kent. Prachtig. We we werden erg vriendelijk ontvangen. De camping ligt centraal en is een goede uitvalsbasis voor verschillende mooie trips. Het sanitair is enorm schoon en netjes. Er werd de hele dag schoongemaakt. Veel aandacht voor hygiëne. Voor de oudere kinderen vragen we ons af of dit een geschikte camping is. Daar was geen vermaak voor. Kleinere kinderen geen probleem. Het restaurant is een aanrader met vriendelijke personeel. Al met al een top camping.m

Frans Verheijden, op deze camping in juli 2021

8,4

Reisgezelschap: Alleengaand

Wij vinde dat deze camping het verdient om zijn vriendelijkheid, rust en uitstraling, en behulpzaamheid.
Ze maken het de gasten altijd na hun zin helpen als je hetvraagt altijd netjes mee, en ze doen hun uiterste best om de camping er altijd netjes eruit te laten zien .

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 45,50
Richtprijs 2
€ 62,50
Openingsperiode *
24-04-2024 t/m 06-10-2024
Oppervlakte
1,4 ha
Hoogteligging
1.050m
Aantal toerplaatsen
121 (60 - 110m2)
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • Ook reserveren met CampingCard ACSI mogelijk
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Paspoort / identiteitskaart verplicht
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard | dinnercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Italiaans | Engels | Duits
Voorzieningen bij staanplaats
  • Wateraansluiting op/bij de plaats (max. 15m)
  • Vuilwaterafvoer op/bij de plaats (max. 15m)
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:6 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
  • Plaatsen met rtv-aansluiting
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Inrijverbod tijdens middagpauze
    • tijd:13.30-15.00
  • Dubbelassers toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hondenuitlaatplaats
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Verwarmd sanitair
  • Individuele wascabines: warm water
  • Kindersanitair
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Hurktoiletten
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden niet in hetzelfde gebouw, maar met alarminstallatie
  • Sanitair alleen geopend voor mindervaliden
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Kantine/restaurant heeft toilet voor mindervaliden
  • Babyroom
  • Kraan zonder drukknop
  • Privé-sanitair in het sanitairgebouw
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
    • periode:15-05/30-09
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Levensmiddelen: beperkt verkrijgbaar
    • periode:15-06/29-09
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Restaurant (met ruime keuze)
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Snackbar
  • Pizzeria
  • Afhaalmaaltijden
  • Eenvoudig menu
  • Bar
  • Gemeenschappelijke barbecueplaats
  • Invriezen koelelementen
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Te huur op of bij camping
  • Fietsen
  • Mountainbikes
  • Kluisjes
  • Koelelementen
  • Elektrische fietsen
Zwemmen
  • Zwemmen in rivier/beek (max. 0,1 km)
Wellness
  • Stoombad
  • Hydromassage
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Enkele speeltoestellen
  • Kindersanitair
  • Babyroom
  • Geen animatieprogramma
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Beachvolleybal
  • Mountainbikeroutes bij de camping
    • moeilijkheid:gemiddeld | licht | zwaar
Recreatie (volwassenen)
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht | zwaar
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht | zwaar
  • Televisie
  • GPS-wandeltochten
Ligging van de camping
  • Gelegen aan rivier/beek (max. 0,1 km)
  • Openbaar vervoer bij de camping (max. 0,5 km)
    • afstand:0 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:2 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 6 ampère)
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
    • gewicht:9999 kg
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Eventuele deurdrangers niet te zwaar (3 à 4 kg druk)
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden niet in hetzelfde gebouw, maar met alarminstallatie
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kantine/restaurant heeft toilet voor mindervaliden
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kraan zonder drukknop
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Sanitair alleen geopend voor mindervaliden
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Ma

18 / 03

 

Di

19 / 03

 

Wo

20 / 03

 

Do

21 / 03

 

Vr

22 / 03

 

Za

23 / 03

 

Zo

24 / 03

 
Max. 10° 13.1° 13.1° 13.3° 14.8° 10.1° 6.9°
Min 3.2° 1.4° 3.1° 3.8° 4.4° 4.5°
Neerslag 30% 0% 5% 5% 5% 90% 95%
Windrichting NO ZW ZW ZW ZW Z N
Windkracht 1 2 2 1 2 2 2

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm)
Jan 63% 43
Feb 68% 43
Mrt 70% 54
Apr 77% 64
Mei 77% 109
Jun 75% 133
Jul 73% 148
Aug 76% 140
Sep 73% 107
Okt 71% 93
Nov 65% 84
Dec 62% 39

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Camping Valle Verde
    Loc. Ischia 2, Sotto Sassa
    38037 / Predazzo
    Italië
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    46°18'38"N 11°37'54"E
  • A22, afslag Ora, SS48 richting Cavalese/Predazzo. In Predazzo afslag S. Martino di Castrozza. Campingborden volgen.

Contact

Contact

Wilt u camping Camping Valle Verde boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens of via de

website van de camping

Contact
Campingwebsite
  • www.campingvalleverde.it

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Camping Valle Verde. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Campings in de omgeving

Camping Valle Verde ***

Camping Valle Verde
Camping Valle Verde
Camping Valle Verde Camping Valle Verde Camping Valle Verde Camping Valle Verde Camping Valle Verde Camping Valle Verde Camping Valle Verde Camping Valle Verde Camping Valle Verde Camping Valle Verde Camping Valle Verde Camping Valle Verde Camping Valle Verde Camping Valle Verde Camping Valle Verde Camping Valle Verde
Camping Valle Verde Camping Valle Verde Camping Valle Verde Camping Valle Verde Camping Valle Verde Camping Valle Verde Camping Valle Verde Camping Valle Verde Camping Valle Verde Camping Valle Verde Camping Valle Verde Camping Valle Verde Camping Valle Verde Camping Valle Verde Camping Valle Verde Camping Valle Verde Camping Valle Verde Camping Valle Verde

Camping Valle Verde ***

Camping Valle Verde
Camping Valle Verde

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen