Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.700 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Kamperen aan het meer van Annecy

Kamperen in Annecy en het meer van Annecy. Je mag ze gerust in één adem noemen. Veel campings liggen vlak bij of aan het water. Een heerlijke vakantiebestemming voor watersporters, want het meer is een watersportparadijs. De hele vakantie door zie je er wakeboarders, surfers en zeilers. Gelukkig is er plek genoeg voor al die actieve vakantiegangers. Want het meer van Annecy is een van de grootste meren van Frankrijk. Alleen het meer van Bourget en het meer van Grand-Lieu zijn groter. Op zoek naar nog meer meer? Binnen een klein uurtje rijden sta je aan het Meer van Genève.

Een fotogeniek paleis in Annecy

Het oude Annecy is een wandeling wel waard. Die wandeling brengt je langs historische gebouwen en door eeuwenoude straatjes. Het bijzonderste gebouw in Annecy? Dat is misschien wel het Palais de l’Ilse. Je vindt het op een eilandje in rivier de Thiou. In de twaalfde eeuw deed dit paleis dienst als gevangenis. Nu is het een historisch museum, waar je gewoon in en uit loopt. Palais de l’Isle is ook een van de meest gefotografeerde monumenten van Frankrijk. Geen wonder, als je het mooie paleisje ziet, midden in het water. Zeker in de avond kun je er prachtige kiekjes van maken. Dan wordt het mooi verlicht.

De Franse Alpen

Hou je graag je voeten droog? Ga dan de hoogte in. Fietsen, wandelen, of iets extremers: rondom het meer kan het allemaal. Geen probleem als je kampeert in Annecy. Je viert je vakantie in de Haute-Savoie. De Alpen zijn altijd vlakbij. Voor wielrenners zijn de bergtoppen echte uitdagingen. Zo zijn de Semnoz en Tournette echte kuitenbijters. Zeker in de zomer. Dan tikt de temperatuur al snel de dertig graden aan. Echte doorzetters laten zich hierdoor niet afstoppen. En na een stevige klim komt altijd weer de weg naar beneden. Dan kun je je benen laten rusten. Wel oppassen, want sommige delen zijn behoorlijk steil. Ben je beneden? Neem dan meteen een verkoelende duik in het meer. Tijdens de heetste zomerdagen is dat zeker geen overbodige luxe.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen