Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Gérardmer: waterpret in het meer

De Vogezen zijn sinds jaar en dag een populaire bestemming bij Nederlanders. Het bergachtige gebied in het noordoosten van Frankrijk is vooral geliefd onder natuurliefhebbers en kampeerders op zoek naar rust. Een plek in de Vogezen die je niet links mag laten liggen tijdens je vakantie, is Gérardmer. Deze bekende plaats ligt in het westen van Vogezen, op exact zeshonderd kilometer van Utrecht. Wat kun je er allemaal beleven?

Het meer van Gérardmer

In Gérardmer is het bergmeer (Lac de Gérardmer) dé grote attractie. Er is veel dagtoerisme bij dit meer van maar liefst 115 hectare. Met de mogelijkheid om het water op te gaan met een bootje of waterfiets en de aanwezigheid van meerdere strandjes en zwembaden, is waterpret hier gegarandeerd. Het stadje zelf ligt aan de oostkant van het meer. Je vindt er allerlei winkels en horecagelegenheden. De promenade is een fijne plek om op een bankje te genieten van het uitzicht.

De hoogte in

De omgeving nodigt uit om te ontdekken tijdens een fiets- of wandeltocht. Verder kunnen sportievelingen een kijkje nemen in het nabijgelegen Acro-Sphère, een klimpark met hoge bomen, gelegen niet ver van het meer. De uitkijktoren Merelle en de nabijgelegen watervallen (Cascade de Merelle) zijn ook zeer de moeite waard. Het is wel een klim naar boven, maar je wordt wel beloond met een fabelachtig uitzicht.

Iets buiten Gérardmer ligt een bijzonder fijne camping: Les Granges Bas. Op het hellende terrein van deze groene camping kampeer je op plekken van 100-160 m2. Lekker ruim dus! Je bent hier op enkele kilometers van het meer. Wil je helemaal dicht aan het water staan? Dan is Les Sapins iets voor jou. Deze camping ligt aan de zuidzijde van het meer op tweehonderd meter lopen een grasstrand en het meer.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen