Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Beoordelingen Jura

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Jura

P. Willekes

De Jura is en schitterend gebied waar veel te beleven is. Grotten en watervallen, mooie steden.

Liesbeth Vinck

Heel mooi gelegen, hebben een paar keer reëen gezien

Alex Buelens

Voor onze groep prachtig maar je moet het uitzoeken , vele websites zijn er maar weinig goed , ook de website van de franse dienst voor toerisme is werkt niet duidelijk .

Op vakantie op een camping in de Jura

Wanneer u gaat kamperen in de Jura in het oosten van Frankrijk, bevindt u zich midden in de prachtige natuur. Het Jura-gebergte ligt zowel in Frankrijk als in Zwitserland. U heeft er een prachtig uitzicht op de Alpen en u kunt er heerlijk wintersporten. Toch is een vakantie op een camping in de Jura juist ook in de zomer zeer de moeite waard.

Kamperen in de Jura: indrukwekkende Alpentoppen en warmwaterbronnen

Het Franse departement Jura bestaat voor een groot deel uit bos. Zo’n veertig procent van het gebied is bebosd, met eiken, beuken en sparren. Tevens vindt u in de omgeving van de campings in de Jura talrijke meren, prachtige rivierdalen en druipsteengrotten. In het departement liggen enkele prachtige kastelen, zoals het Château d’Arlay. Leuk om te bezoeken tijdens uw kampeervakantie in de Jura. De historie van dit kasteel is nauw verweven met die van het Nederlandse koningshuis. Van oorsprong was het een klooster.

Naast van de natuur genieten op een camping in de Jura, wil u misschien wel een dagje naar de stad. Lons-le-Saunier is de hoofdstad van het departement Jura. Het is een plaats met warmwaterbronnen. De warme zoutwaterbronnen van Lons waren bij de Romeinen al bekend. In het centrum kunt u verschillende kerken, bogengalerijen en een fraaie toren met uurwerk bezichtigen. De crypte in de kerk Saint-Desiré stamt uit de elfde eeuw.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd