Ga naar de homepage

Camping CosyCamp ****

Algemene gegevens
9,2
476 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Ligging in Botanische tuin
  • Biologisch restaurant
  • Autovrij
  • Zwemmen in rivier of zwembad
  • Doolhof voor kinderen
  • Le Puy-en-Velay op 30 km

CosyCamp is een milieubewuste camping, gelegen dicht bij het dorpje Chamalières-sur-Loire in de Haute-Loire aan de oevers van de Loire Sauvage. Beleef hier een glamping-ervaring in een grote botanische tuin (4,5 ha) waar auto’s niet welkom zijn. Camping CosyCamp heeft alles in huis voor een geslaagde kampeervakantie: grote staanplaatsen, luxe en originele accommodaties (o.a. lodges, boomhutten, tenten), een wellnessruimte, buitenzwembaden, kampvuren, fietsen en spellen ter gebruik.

Toon meer

Bosrijke omgeving aan de Loire

CosyCamp ligt in een schitterend bosrijk gebied, pal aan de Loire. In de omgeving vind je het ene natuurpark na het andere. De camping ligt precies tussen drie van deze Franse parels: regionaal natuurpark Livradois-Forez, regionaal natuurpark van Pilat en de Monts d’Ardèche. Ook het campingterrein is een en al natuur. De camping is aangelegd met de nadruk op de relatie tussen mens en natuur. Helemaal ecologisch verantwoord dus. Je treft er botanische tuinen aan met de meest uiteenlopende flora en alle gebouwen zijn gemaakt van onbehandeld hout.

Milieubewust glamperen

Ook alle huuraccommodaties zijn gemaakt met het oog op het behoud van het milieu. Wees overigens niet bang dat je in een klein houten hutje moet slapen. CosyCamp heeft de uitstraling van een luxecamping. Met de bijzondere accommodaties – boomhutten, lodges, pipowagens – mag je gerust spreken van ‘glamping’. De staanplaatsen zijn ruim: de kleinste zijn niet kleiner dan 100 m². Daarbij komt dat je de auto op een (beveiligde) parkeerplaats bij de ingang van de camping laat staan. Lekker veel ruimte en rust dus.

Wellness en watersport

Bij een vakantie in luxe hoort ook wellness. In het hart van de ‘geurentuin’ ligt de CosyCorner, een (knus) binnenzwembad met massagestralen, lichttherapie en rustgevende muziek. Ook kun je je hier laten masseren. Naast het binnenzwembad heeft CosyCamp een groot buitenzwembad met kinderbad. Een duik nemen in de Loire is natuurlijk ook mogelijk. Ben je avontuurlijk ingesteld? Ga dan kajakken of kanoën op de rivier! Wil je het liever iets rustiger houden, dan kun je natuurlijk ook gewoon gaan vissen. Vishengels zijn te huur op de camping.

Kampvuur

Écht kamperen doe je met een kampvuur. Op CosyCamp wordt dan ook regelmatig een vuurtje aangestoken voor een gezellig avondje. Ook voor kinderen is er genoeg te doen op de camping. Kinderen kunnen bijvoorbeeld spelen in het doolhof of in de speeltuin (gemaakt van ecologisch verantwoord materiaal) of groentes plukken in de groentetuin.

Vers en lokaal eten

Op CosyCamp wordt eenvoudig, lokaal en milieuvriendelijk eten geserveerd. In de biokeuken worden bijvoorbeeld hamburgers gemaakt van koeien uit Haute-Loire, en elke dag is er een specialiteit uit de regio. Daarnaast kun je ontbijten in de gemeenschapsruimte en picknickmanden met verse lokale producten bestellen.

Le Puy-en-Velay

Le Puy-en-Velay is een bijzonder stadje op zo’n 30 kilometer van Camping CosyCamp. Er komen namelijk verschillende historische pelgrimsroutes samen. Deze routes volgen vanuit Le Puy-en-velay allemaal dezelfde weg richting Santiago de Compostella. de stad ligt te midden van twee hoge vulkaanrotsen, bewoond door de kapel Saint Michel d’Aiguilhe en een groot gietijzeren beeld van de heilige maagd met kind. Een prachtig gezicht.

  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID

Campings in de omgeving

Gedetailleerde informatie over de camping

Jaarlijks geïnspecteerd

E.A.M. Middeldorp-Aussems

"Ecologische autovrije camping met grote plaatsen en speciale accommodaties (safari-lodges, cottages op poten). Restaurant, binnen- en buitenzwembad, massage, kano's beschikbaar, glamping-sfeer. "

Inspecteur Mevr. E.A.M. Middeldorp-Aussems

E.A.M. Middeldorp-Aussems

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31 488792213

Beoordelingen (476)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 9,2

Personeel
9,3
Prijs-kwaliteitverhouding
9,0
Zwembad
9,2
Omgeving
9,2

Tessa W, op deze camping in september 2023

8,8

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Alles was leuk. Autovrij, bolderkarren en fietsjes voor bruikleen, genoeg ruimte rondom je gehuurde accommodatie, hele vriendelijke eigenaresse, zwembaden perfect voor jonge kinderen, genoeg schaduw, lekkere koffie en biertjes, grote binnen speelhoek voor kinderen, leuke rivier, buiten spellen met alles aanwezig, enorm genoten. Zou zo weer terug gaan!
Minpunten - Er was in het laagseizoen geen mogelijkheid tot eten. Receptie dicht tussen 12:30-15:00 uur.
Bron: Ctoutvert

Sylvia H, op deze camping in september 2023

9,0

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - Het is een heerlijk relaxte, vriendelijke, mooie plek om te zijn. Wij willen graag nog een keer terug met onze kinderen en kleinkinderen.
Minpunten - Jammer dat er niet wat vaker iets te eten was . Het restaurant was alleen op vrijdag open in september. Die avond was wel gewéldig met een oester-foodtruck én uit het restaurant zelfgemaakte pizza’s. Delicieux
Bron: Ctoutvert

Fenna W, op deze camping in september 2023

9,2

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - We hebben enorm genoten. We hadden veel privacy. Mooie natuur, fijne plekken, leuk huisje en enorm veel extra’s op het park.
Minpunten - We zaten in het na seizoen waardoor sommige evenementen en/of voorzieningen er al niet meer waren.
Bron: Ctoutvert

Helena H. W, op deze camping in augustus 2023

8,0

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - Hoe alles goed geregeld is bij cosycamp
Minpunten - Herrie vanuit de boomhut. Weinig mogelijkheid voor eten in het restaurant toen wij er waren.
Bron: Ctoutvert

Floris V, op deze camping in augustus 2023

10,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - Wij hebben 1 week op de camping gestaan. Wat een relaxte sfeer.
Het is een mooie camping die goed wordt onderhouden. De mensen die er werken zijn heel vriendelijk en geven het gevoel van vertrouwen, dat maakt dat je je echt op je gemak voelt.
Omgeving vonden wij heel mooi. Voor ons een plek om naar terug te gaan.
Rivier was heerlijk incl. de naastgelegen ziplines!

Minpunten - niets
Bron: Ctoutvert

Stefaan V, op deze camping in augustus 2023

9,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Prachtige locatie. Heel ontspannen sfeer, maar toch stil gedurende de nachten.
Bron: Ctoutvert

Jorn S, op deze camping in augustus 2023

10,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Geweldig
Bron: Ctoutvert

Thijs V, op deze camping in augustus 2023

7,5

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Leuke camping met mooie plekjes voor de kinderen om te spelen en te ontdekken.
Minpunten - Onze plek (25) had een grote rioleringsput waardoor we de tent niet goed neer konden zetten. Nagenoeg geen schaduw op de plekken waar wij stonden.
Bron: Ctoutvert

Dinja L, op deze camping in augustus 2023

10,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Veel kindjes om mee te spelen voor onze kinderen.
Hele mooie groene omgeving
Fijne relaxte sfeer op de camping

Minpunten - Geen wcbril op openbaar toilet maar sanitair is verder wel fijn schoon hoor.
Bron: Ctoutvert

Jacqueline V, op deze camping in augustus 2023

8,5

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - We loved: grab and share principle, car free, the river and the cliffs, 10 km canoe trip, hike up to the castle ruin, the pool (when it was not too busy). Staff was super friendly and hard working. Happy there were vegetarian options at the restaurant. Would be great if vegan options can be added in the future.
Minpunten - It felt like the campsite was too full and over its capacity and therefore noisy instead of peaceful. I think with less tents will add more quality. Also I think there could be more toilets. Furthermore I thought that the cage for the rabbits was below standards. If cosycamp wants to be ecological responsible, please include animal welfare and put the rabbits with the other animals or build a larger enclosure. I heard many people saying the same.
Bron: Ctoutvert

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 33,00
Richtprijs 2
€ 42,00
Openingsperiode *
04-05-2024 t/m 22-09-2024
Oppervlakte
4 ha
Hoogteligging
500m
Aantal toerplaatsen
63 (100 - 300m2)
Aantal huuraccommodaties
36
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:200 m2
    • periode:01-06/22-09
    • Verwarmd:ja
  • Binnenzwembad (verwarmd)
    • oppervlakte:18 m2
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
  • Oplaadpunt voor elektrische auto's
    • aantal:6
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Frans | Engels | Duits
Voorzieningen bij staanplaats
  • Autovrije staanplaats
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:16 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Autovrije staanplaats
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra | kolen
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Verwarmd sanitair
  • Individuele wascabines: warm water
  • Kindersanitair
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Familiesanitair
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Douches: warm water
  • Familiedouche
  • Een douche (min.1,5mx1,5m) + toilet (min.1,65mx2,2m of 1,9mx1,9m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Kantine/restaurant heeft toilet voor mindervaliden
  • Babyroom
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
    • periode:01-07/31-08
  • Levensmiddelen: beperkt verkrijgbaar
    • periode:01-07/31-08
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Restaurant (kleine kaart)
    • periode:01-07/31-08
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Snackbar
    • periode:01-07/31-08
  • Pizzeria
    • periode:15-06/15-09
  • Bar
    • periode:15-06/15-09
  • Gemeenschappelijke barbecueplaats
  • Invriezen koelelementen
  • Koelijs verkrijgbaar
Te huur op of bij camping
  • Bungalows/chalets
    • aantal:7
  • Tenten
    • bungalowtenten (aantal: 13)
  • Trekkershutten
    • aantal:1
  • Koelkasten
  • Fietsen
  • Mountainbikes
  • Kajaks
  • Kluisjes
  • Safaritent met sanitair
    • aantal:13
  • Boomhutten
    • aantal:2
Zwemmen
  • Binnenzwembad (verwarmd)
    • oppervlakte:18 m2
  • Zwembad niet voorzien van takellift, maar langzaam aflopende bodem, plus plastic rolstoel
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:200 m2
    • periode:01-06/22-09
    • Verwarmd:ja
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:64 m2
    • periode:01-06/22-09
    • Verwarmd:ja
  • Zwemmen in rivier/beek (max. 0,1 km)
Wellness
  • Whirlpool
  • Hydromassage
  • Massage
Strand
  • Kiezelstrand
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
  • Wildwatervaren/kajak/rafting
  • Kajakcursus
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:64 m2
    • periode:01-06/22-09
    • Verwarmd:ja
  • Recreatieruimte
  • Kindersanitair
  • Babyroom
  • Geen animatieprogramma
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Jeu de boulesbaan
  • Kano's
  • Mountainbikeroutes bij de camping
    • moeilijkheid:gemiddeld | licht | zwaar
Recreatie (volwassenen)
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:zwaar
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht | zwaar
  • Recreatieruimte
  • Begeleide wandeltochten
    • periode:01-07/31-08
Ligging van de camping
  • Gelegen aan rivier/beek (max. 0,1 km)
  • Panorama
  • Openbaar vervoer bij de camping (max. 0,5 km)
    • afstand:0.4 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:1 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 16 ampère)
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Een douche (min.1,5mx1,5m) + toilet (min.1,65mx2,2m of 1,9mx1,9m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kantine/restaurant heeft toilet voor mindervaliden
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Zwembad niet voorzien van takellift, maar langzaam aflopende bodem, plus plastic rolstoel
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig
  • Tijdelijke plaatsen buiten de camping zonder stroom
    • aantal:9
  • Speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden
  • Oplaadpunt voor elektrische auto's
    • aantal:6

Locatie

Toon op kaart
  • Camping CosyCamp
    Les Ribes
    43800 / Chamalières-sur-Loire
    Frankrijk
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    45°12'31"N 3°59'51"E
  • Vanuit Le Puy-en-Velay de D103 volgen. In Chamalières-sur-Loire de borden volgen.

Contact

Contact

Wilt u Camping CosyCamp boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

Contact

Neem contact op

Camping CosyCamp ****

Camping CosyCamp
Camping CosyCamp
Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp
Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp Camping CosyCamp

Camping CosyCamp ****

Camping CosyCamp
Camping CosyCamp

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen