Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.700 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Camping Hendaye in Frankrijk

Campings in Hendaye, een kustplaatsje aan de Golf van Biskaje, liggen tegen de Spaanse grens, vlakbij de uitlopers van de Pyreneeën aan het strand. Steden als Biarritz, San Sebastián en Bilbao liggen in de buurt van de camping. Hendaye zelf is een badplaats met mooie stranden vol Baskische invloeden.

Lees meer

Tips Hendaye
•    Mooie dorpjes als Ascain, Sare en Aïnhoa in de heuvels van Frans-Baskenland zijn een dagtripje waard, met in elk dorpje typisch Baskische architectuur en een pelotaveld (een Baskisch balspel dat lijkt op het Friese kaatsen)
•    Op anderhalf uur rijden ligt in Bilbao het Guggenheim Museum, een van de  belangrijkste musea voor moderne kunst – het gebouw zelf is schitterend vormgegeven
•    Biarritz is al sinds de negentiende eeuw bekend als badplaats. Het heeft ook verschillende musea, over uiteenlopende onderwerpen als de zee, chocolade en de geschiedenis van de stad

Campings Hendaye: kamperen in Frans Baskenland
De camping in Hendaye zijn met zwembaden en restaurants goed voorzien voor iedere kampeerder. Sporten én ontspannen aan zee kan gemakkelijk vanuit de camping. Hendaye heeft ook veel te bieden voor culinaire kampeerders, met restaurantjes met Baskische specialiteiten.

Voor sportieve kampeerders is er van alles te beleven op de camping in Hendaye, zoals fietsen, wandelen, surfen, duiken, tennis, golfen en vissen.

Gaat u zonder eigen tent, caravan of camper naar de camping? Hendaye telt gelukkig voldoende campings waar u in plaats van een kampeerplaats een accommodatie kunt huren. 

Bezienswaardigheden in Hendaye
Aan de Spaanse grens is kamperen in Hendaye een mooie kennismaking met Spaans en Frans Baskenland. Enkele bezienswaardigheden in Hendaye:

•    Château d’Abbadie
Het kasteel met observatorium, dat uitkijkt over de oceaan, is gebouwd in de negentiende eeuw maar geïnspireerd op de middeleeuwen
•    Hondarribia en Irún
Direct aan de overkant van de rivier de Bidassoa liggen de Spaanse stadjes Hondarribia en Irún, met onder andere een archeologisch museum en een militair fort
•    Wandelen langs de baai
Wandel, fiets, skeeler of skate langs de monding van de rivier de Bidassoa, door het Spaanse Hondarribia en Irún en het Franse Hendaye

Weer in Hendaye
Het weer in Hendaye wordt sterk beïnvloed door zijn ligging aan de Atlantische Oceaan en de Golf van Biskaje. Daardoor liggen de gemiddelde temperaturen hier net iets lager dan van de kustplaatsen gelegen aan de Middellandse Zee: rond de 25 graden in de veelal droge zomermaanden. In de winter is het nooit koud en de lente en de herfst brengen aangenaam weer. Hendaye heeft een watertemperatuur die in de zomer boven de 20 graden uit komt.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen