Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Koblenz: romantische kampeerbestemming voor een citytrip

Koblenz (deelstaat Rijnland-Palts) is een gezellige stad op zo’n drieënhalf uur rijden van Utrecht. De bijzondere ligging aan de Rijn (en de Moezel die hierin uitmondt) maakt het tot een mooie stad die onlosmakelijk is verbonden met water. Qua cultuur is er ook veel te beleven, bijvoorbeeld in een van de musea of in het hooggelegen kasteel Ehrenbreitstein. Verder is de sfeer in Koblenz ontspannen, kun je er lekker eten en liggen er fijne campings in de natuurrijke omgeving van de stad. De heuvels rondom de stad staan vol met wijnvelden.

De kabelbaan in Koblenz

Een van de hoogtepunten van Koblenz, letterlijk en figuurlijk. is de kabelbaan. Deze moderne kabelbaan is gebouwd in 2010 en start bij Deutsches Eck, de plek waar de Moezel in de Rijn uitmondt. De samenkomst van deze rivieren, met als veelzeggende bijnamen ‘Vader Rijn’ en ‘Moeder Moezel’ krijgt zo een romantisch tintje. Met 18 gondels met ieder plaats voor 35 personen per gondel, worden er elk ritje veel toeristen de hoogte in gebracht. Je eindbestemming? Dat is de vesting Ehrenbreitstein, een historisch kasteel. Geniet onderweg van het uitzicht over de stad en de twee rivieren. Eenmaal boven kun je heerlijk wandelen door het kasteel en het omliggende park.

Historisch centrum

Het historische centrum van Koblenz zit vol gezellige horecagelegenheden en leuke winkels. Als cultuurliefhebber hoef je je ook zeker niet te vervelen. Zo kun je een kijkje nemen in diverse kerken, basilieken, kapellen, musea en het paleis. Vooral de Liebfrauenkirche is een echte aanrader. Het plein ‘Am Plan’ is beroemd vanwege de barokke stijl. Op een terrasje geniet je van iets lekkers en de architectuur.

Een van de drukste punten van de stad is het eerder genoemde Deutches Eck. Hier ligt het grote monument ‘Mahnmal der Deutchen Einheit’. En ook het Ludwig Museum is hier in de buurt te vinden. De Franse naoorlogse kunst (voornamelijk beeldhouwwerken) van onder andere Jean Dubuffet, Bernar Benet en César zijn prachtig. Promeneren langs het water richting Deutches Eck is een favoriete activiteit van velen. Aan de rivier ligt trouwens ook een mooi park: Rheinanlagen. Ideaal om in de schaduw even tot rust te komen.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen