Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Campings in Kassel

Kassel ligt midden in Duitsland in de deelstaat Hessen. Deze eeuwenoude stad wordt omringd door groene heuvels waar je een paar mooie campings kunt vinden. Het heuvelachtige landschap van Hessen was de inspiratie voor veel sprookjes van de gebroeders Grimm. De Duitse Sprookjesroute loopt hier niet voor niets doorheen. Zo kun je net ten zuiden van Kassel in Rotkäppchenland het landschap bewonderen waar het sprookje van Roodkapje vandaan komt.

Willemshöhe, Karlsaue en de dOCUMENTA

De stad Kassel is bij kunstliefhebbers bekend om de vijfjaarlijkse kunstmanifestatie dOCUMENTA. Van over de hele wereld stromen kunstliefhebbers naar Kassel om deze tentoonstelling te bekijken. En ook in de jaren dat er geen dOCUMENTA is, is Kassel leuk om te bezoeken. Stadspark Karlsaue is een gezellig park dat aan het centrum van de stad ligt. In dit bijzondere park vind je een aantal mooie gebouwen zoals de Orangerie. Na een dagje shoppen in de binnenstad kun je hier heerlijk ontspannen voor je weer teruggaat naar de camping. 's Avonds geniet je hier tijdens een rondwandeling van de verlichte fonteinen. Net wat verder van het centrum vind je het unieke bergpark Wilhelmshöhe, met het gelijknamige classicistische kasteel. Dit bijzondere kasteel zie je al van ver liggen.

Kamperen bij Kassel

Rondom en in Kassel vind je diverse mooie campings die dichtbij de stad liggen. De stad zelf is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus je kunt de auto op de camping laten staan.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen