Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Camping Münstertal in Duitsland

Op de camping in Münstertal bevindt u zich in het Zwarte Woud (Schwarzwald), een dicht bebost, bergachtig gebied in het zuidwesten van Duitsland. Basel, de Franse grens en de Bodensee vormen leuke dagtripjes vanuit de camping. Münstertal, een sfeervol stadje, ligt aan de voet van een van de hoogste bergtoppen van het gebied.

Tips Münstertal
•    De toeristische weg Schwarzwaldhochstraße biedt kronkelende wegen door de bossen en langs de Mummelsee 
•    Freiburg im Breigau, ‘hoofdstad’ van het Zwarte Woud, heeft een sfeervol oud centrum met een mooie kerk, de Freiburg Münster
•    De gehele regio leent zich prima voor wintersporten als skiën, langlaufen, schaatsen, rodelen en speciale sneeuwwandelingen

Campings Münstertal: kamperen in het Zwarte Woud
Een camping in Münstertal bieden allerlei voorzieningen voor kinderen, sportievelingen, wellnessliefhebbers en natuurkampeerders, zoals een recreatieprogramma voor kinderen, wellness als massage en sauna, begeleide wandeltochten en sportmogelijkheden als tennis en beachvolleybal op de camping. Münstertal heeft het allemaal.

Voor sportieve kampeerders is er dus van alles te beleven op de camping in Münstertal. Fietsen, wandelen, mountainbiken, paardrijden (ook voor kinderen) en in de winter schaatsen en skiën. 

Neemt u geen eigen tent, caravan of camper mee naar de camping? Münstertal telt gelukkig voldoende campings waar u in plaats van een kampeerplaats een accommodatie kunt huren. 

Bezienswaardigheden in Münstertal
In een natuurrijk gebied gelegen biedt Münstertal talloze sportieve activiteiten maar ook culinaire, zoals wijn en Schwarzwalder Kirschtorte en culturele, met de vele kastelen en burchten die er in het Zwarte Woud te vinden zijn. Enkele bezienswaardigheden in Münstertal:

•    Paardrijden
Maak een tocht op de rug van een paard en geniet van het plaatselijke natuurschoon – ook geschikt voor onervaren ruiters

•    Themawandeling
Met een gids tijdens een wandeling leren over de lokale mijnbouw, wijn, de natuur of de bomen

•    Burg Baden (Burg Badenweiler)
Wandel door een mooi park naar de kasteelruïne met het prachtige uitzicht 

Weer in Münstertal
Het weer in Münstertal kent aangename zomers doordat de warme lucht blijft hangen in de heuvels, met temperaturen tussen de 20 en 25 graden. Dit kan echter ook zorgen voor korte, maar hevige onweersbuien. De winters hebben slechts enkele dagen met dagtemperaturen onder het vriespunt. De lente en herfst bieden redelijk fris weer. Münstertal kent dan temperaturen tussen de 10 en net boven de 15 graden.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen