Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Zuid-Limburg, je zal er maar kamperen!

Met flinke heuvels en uitgestrekte weilanden, grote steden en gehuchten, vakantieparken en boerencampings, is het zuiden van Limburg een diverse regio. En de Zuid-Limburger weet wat genieten is! In het bourgondische Maastricht is een dagje shoppen en lunchen een gezellige activiteit voor jong en oud. Met de nabijheid van België en Duitsland, letterlijk te zien op het Drielandenpunt in Vaals, geef je jouw kampeervakantie een internationaal tintje. Waar wacht je dus nog op?

Voor de sportieve kampeerder

Het heuvelachtige Zuid-Limburg is een paradijs voor de wandelaar en wielrenner. Een uitdagende tocht door het groene landschap geeft je de garantie op zere kuiten, maar ook op prachtige vergezichten. Er zijn honderden wandel- en fietsroutes te volgen. Van vlakke tochten langs de Maas tot forse klimmen in het Heuvelland. Niet voor niets vindt de Amstel Gold Race daar elk jaar plaats. Renners bedwingen dan onder andere de bekende Gulperberg en Cauberg. Dat kun jij dus ook doen tijdens een kampeervakantie in het zuiden van Limburg!

Maastricht en meer

Provinciehoofdstad Maastricht heeft wortels tot in de Romeinse tijd. Tegenwoordig bewonder je nog allerlei historische gebouwen. De Sint-Servaasbasiliek, het Stadhuis, de Sint-Janskerk en het Bonnefanten Museum zijn interessante bezienswaardigheden voor de cultuurliefhebber. De boekenwurm heeft met het moderne Centre Céramique en de boekhandel Dominicanen, gevestigd in een voormalige kerk, twee leuke stekjes voor een kop koffie en een goed boek. Op de vele terrassen aan het Vrijthof is het ook goed toeven.

Wie dol is op Kerstmis, mag de kerstmarkten van Maastricht en Valkenburg niet missen. In zustergemeente Valkenburg struin je langs kerstkraampjes in de beroemde grotten! Voor een uitgebreid overzicht van andere activiteiten, kijk je op de site van Visit Zuid-Limburg. En op Eurocampings hebben we een breed aanbod aan campings waar je heerlijk tot rust kunt komen.

Zonnige campings in Zuid-Limburg

De temperatuur in het zuiden van het land is doorgaans hoger dan in de rest van Nederland. Ook is er meer zon en minder regen. Van april tot en met oktober is het vaak aangenaam kampeerweer. Mocht het een dagje regenen, dan zijn bezoekjes aan de grotten van Valkenburg, musea in Maastricht of indoorspeeltuin Kinderstad Heerlen opties voor een leuk dagje uit.

Thema's


 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen