Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Scharendijke: watersportdorp in het noorden van Zeeland

In het noorden van Zeeland, in de gemeente Schouwen-Duiveland, ligt het dorpje Scharendijke. Het is tegenwoordig vooral bekend als watersportwalhalla. Dit komt door de ligging aan het Grevelingenmeer. Dit grote meer (het grootste zoutwatermeer van West-Europa!) is ontstaan door de bouw van de Brouwersdam in 1972. Veel watersporters zoeken het meer op om hun kunsten te vertonen. Vooral surfers, zeilers en duikers weten Scharendijke te vinden.

Strandrijden in Scharendijke

Scharendijke is een van de dorpen aan de Schouwse kust waar jaarlijks (op de tweede zaterdag in maart) een zogenaamde Straô wordt gehouden. Dit is een evenement op het strand en in zee waarbij er gereden wordt op rijkelijk versierde Zeeuwse paarden. Deelnemers die voor het eerst meedoen, moeten achteraan de stoet rijden. De ruiter die het vaakst heeft deelgenomen, mag voorop rijden en op een koperen hoorn blazen. Een mooi schouwspel!

Kamperen in Scharendijke

Dat betekent kamperen aan zee! Bijvoorbeeld op Camping Resort Land & Zee, waar het strand letterlijk om de hoek ligt. De camping is dan ook populair bij surfers. Ook Camping Duin en Strand heeft een mooie ligging. In het laagseizoen is het er erg rustig, terwijl in het hoogseizoen grote groepen jongeren met hun tenten komen kamperen. 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen