Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Schitterend uitwaaien: kamperen op Vlieland

De Waddeneilanden zijn een populaire bestemming om er even lekker tussenuit te gaan. Vlieland is bij uitstek geschikt voor liefhebbers van natuur en rust. Het is het kleinste bewoonde eiland van de Wadden en bedekt met veel natuurschoon. Ideaal om lekker uit te waaien op het strand of voor een prachtige fiets- en wandelvakantie.

Het strand van Vlieland: een eindeloze vlakte

Met een oppervlakte van slechts 36 vierkante kilometer en iets meer dan duizend inwoners is Vlieland niet groot. Als je op het strand staat, krijg je echter een hele andere indruk Het strand is niet alleen heel breed, het is maar liefst twaalf kilometer lang. Een eindeloze vlakte die meermaals is uitgeroepen tot ‘Schoonste Strand van de Waddeneilanden’.

Natuur en activiteiten op Vlieland

Op een camping in Vlieland kom je mede door het gebrek aan massatoerisme heerlijk tot rust. Maar ook voor de actievelingen is er veel te doen. Beklim de 40 meter hoge vuurtoren Vuurboetsduin, ga mee op een excursie over het eiland of meld je aan voor een zeehondentocht.

Aan de westkant van het eiland vind je het natuurgebied Vliehors, dat zeer de moeite waard is. Deze enorme zandvlakte wordt ook wel ‘De Sahara van het Noorden’ genoemd. Een leuke manier om dit gebied te verkennen is met de Vliehors Expres. Met een grote truck rijd je over de vlakte en bezoek je tevens het bekende drenkelingenhuisje.

Weer op Vlieland

Het zeeklimaat op Vlieland is vergelijkbaar met de rest van Nederland, al spelen de wind en de zee wel een grotere rol op het weer. In de zomer is het bij erg warm weer vaak goed toeven op de eilanden. De wind zorgt dan voor een verkoelende bries. In de winter en de herfst kan het weer in Vlieland wel erg guur worden.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen