Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Campings op Schouwen Duiveland in Nederland

Schouwen-Duiveland is het meest noordelijke eiland van de Zeeuwse eilanden. Het eiland is omringd door de Noordzee, het Grevelingenmeer en de Oosterschelde en leent zich uitstekend voor een sportieve watersportvakantie. Naast diverse watersportactiviteiten biedt het Zeeuwse eiland u nog veel meer. Rondslenteren in gezellige dorpjes, wandelen door bos en uitgestrekte duingebieden, zeehonden spotten, diverse trekpleisters bewonderen en genieten van zilte lekkernijen. Schouwen-Duiveland maakt zijn titel ‘De Kroon op Zeeland’ absoluut waar.

Tips 

•    Bezoek het indrukwekkende Watersnoodmuseum in Ouwekerk. Hier kunt u even stilstaan bij de watersnoodramp van 1953 en alles leren over de strijd tegen het water.
•    Ga een dagje naar het Deltapark Neeltje Jans. Dit themapark ligt op een zandbank midden in de Oosterschelde en staat garant voor een dagje genieten. Het park is geschikt voor jong en oud en biedt spetterende attracties, exposities, zeedieren en informatie over de Deltawerken.

Kamperen op Schouwen-Duiveland: Genieten van rust en ruimte

De campings op Schouwen-Duiveland worden omringd door water. Vanuit de camping loopt u zo naar het strand. Maak uw hoofd leeg tijdens een strandwandeling en hoor alleen het geluid van het ruizen van de branding. Geniet van de rust en ruimte die het Zeeuwse eiland u biedt. Behoefte aan iets meer actie? U kunt diverse watersporten beoefenen zoals zwemmen, duiken, (kite)surfen, zeilen en kanoën. 

Vergeet uw verrekijker niet, want met een beetje geluk spot u misschien wel zeehondjes. Op diverse plaatsen is het mogelijk om zeehondjes te spotten, bijvoorbeeld ter hoogte van de sluizen aan de Noordzeezijde van de Brouwersdam. 

Zeelucht maakt hongerig. Om de honger te stillen kunt u terecht in een van de gezellige strandpaviljoens. Proef de Zeeuwse lekkernijen zoals Oosterscheldekreeft, mossels en oesters terwijl u geniet van een schitterend uitzicht op het water. 

Tijdens een kampeervakantie op Schouwen-Duiveland is het niet alleen genieten van Zeeuwse lekkernijen en waterpret, maar zult u ook even stilstaan bij strijd tegen het water. Op diverse plaatsen ziet u nog sporen van deze strijd. De Plompe Toren in Burgh-Haamstede staat symbool voor de eeuwige strijd tegen het water en doet nu dienst als informatiepunt over de geschiedenis en natuur van de streek. Beklim de smalle treden van de toren en geniet van een spectaculair uitzicht over de Oosterschelde.

In de omgeving van campings op Schouwen-Duiveland kunt u heerlijk wandelen en fietsen door de bossen en duingebieden. Een van de mooiste duingebieden zijn de Meeuwenduinen met duingraslandjes, zanderige paden, mosvlakten en talrijke vogels, konijnen en herten. 

Bezienswaardigheden 

Verscholen achter brede en hoge duinen liggen karakteristieke dorpjes en historische stadjes die tijdens uw vakantie op Schouwen-Duiveland zeker een bezoek waard zijn: 

•    Zierikzee
Maak kennis met de rijke historie van de hoofdstad van Schouwen-Duiveland. In deze oude stad met de vele monumenten vindt u volop cultuur. De Sint-Lievensmonstertoren is het bekendste monument. In de gezellige middeleeuwse binnenstad van Zierikzee kunt u naast cultuur snuiven ook winkelen of een drankje drinken op een van de gezellige terrasjes.

•    Renesse
In dit levendige badplaatsje vindt u winkeltjes, cafeetjes en gezellige terrassen. In het seizoen bruist het in Renesse en er worden diverse activiteiten georganiseerd zoals de wekelijkse markt op woensdag. Renesse staat ook bekend om het levendige uitgaansleven. ’s Avonds kunt u tot in de late uurtjes uitgaan.

•    Burgh Haamstede
Burg Haamstede heeft alle ingrediënten voor een gezellig dagje uit. In dit historische stadje heeft u bos en strand binnen handbereik en er zijn diverse bezienswaardigheden zoals slot Haamstede en de Westerlichttoren. Deze rood-witte vuurtoren is het bekendste gebouw van Burgh Haamstede. 

•    Brouwershaven
Dit kleine havenplaatsje is prachtig gelegen aan het Grevelingenmeer en is een bloeiend watersportgebied. Bezienswaardig is de imposante Sint Nicolaaskerk met haar kunstschatten, het Jagershuis en het Waaggebouw.

Het weer

Schouwen-Duiveland heeft een gematigd zeeklimaat dat sterk wordt beïnvloed door zijn ligging aan de Oosterschelde. In de zomermaanden kunt u genieten van warm weer op Schouwen-Duiveland. Juli en augustus zijn de warmste maanden en de temperatuur kan dan oplopen naar 21 graden Celsius en dat is heerlijk weer om op een camping te verblijven.  Januari is de koudste maand met temperaturen die variëren van twee tot zes graden Celsius.

Kamperen op het Zeeuwse schiereiland Schouwen-Duiveland

Hoewel Schouwen-Duiveland oorspronkelijk een eiland was, wordt het tegenwoordig gezien als een schiereiland. Het eiland heeft namelijk vaste verbindingen met andere delen van Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant en is dan ook goed bereikbaar. Tijdens de zomermaanden is de kust van Schouwen-Duiveland een populaire bestemming voor kampeerders uit met name Nederland en Duitsland. Niet voor niets vind je hier dan ook een ruim en divers aanbod aan campings. Kamperen in de duinen, het bos of op een boerderij: de keuze is aan jou!

Natuur op Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland is zeer geliefd bij watersporters. De Noordzeestranden en het Grevelingenmeer zijn een uitstekende plek om de surf-, zeil- en duiksport te beoefenen. Naast watersport is Schouwen-Duiveland een ideale plek voor een kampeervakantie in de natuur. Vooral de "Kop van Schouwen", een duingebied op het westelijke uiteinde van het eiland is populair. Hier vind je mooie stranden en verschillende toeristische dorpjes. Ga je voor een wandeling of fietstocht langs de kust, dan is de kans groot dat je langs de vogelboulevard veel vogelsoorten tegenkomt. In de trekperiodes bezoeken namelijk dagelijks ongeveer 150.000 vogels de vogelboulevard van Zeeland.

Wereldberoemd Deltapark Neeltje Jans

Lekker een dagje uitwaaien bij Neeltje Jans mag ook zeker niet ontbreken tijdens je kampeerverblijf op Schouwen-Duiveland. Op deze plek komen natuur, cultuur en techniek samen. Bezoek de stormvloedkering van binnen, bekijk de film over de bouw en beleef de watersnoodramp van 1953 in de Delta Experience. Tijdens een rondvaart op de Oosterschelde spot je misschien wel een zeehond of bruinvis!

Folklore

Een levende Zeeuwse traditie, die sinds 2018 deel uitmaakt van de Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland is het Straô-rieën (strandrijden). Jonge boeren en knechts reden vroeger met hun paard de zee in om de voeten van deze dieren te wassen na een lange winter op stal. Na het wassen reed men terug naar het dorp om verschillende keren rond het dorp te rijden. Tegenwoordig gebeurt dit in een optocht van vrolijk versierde paarden die naar het strand rijden. Na terugkomst in het dorp is er een feest met muziek, lokale lekkernijen en een hoop gezelligheid. Dorpen waar je deze jaarlijkse traditie nog kunt beleven zijn: Burgh-Haamstede, Ellemeet, Scharendijke, Serooskerke, Renesse en Noordwelle.

Aan de Noordzee

Voor lekker eten kun je terecht in een van de gezellige strandpaviljoens. Proef de Zeeuwse specialiteiten zoals Oosterscheldekreeft, mossels en oesters terwijl je geniet van een schitterend uitzicht op het water. De ligging aan de Noordzee zorgt ervoor dat de temperaturen op Schouwen-Duiveland het gehele jaar wat getemperd worden. In de zomermaanden liggen hierdoor de temperaturen net wat lager en in de wintermaanden net wat hoger dan gemiddeld in Nederland. Maar wat de temperatuur ook is - zolang het droog blijft - uitwaaien aan zee is altijd een goed idee!

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen