Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.700 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Campings op Schouwen Duiveland in Nederland

Schouwen-Duiveland is het meest noordelijke eiland van de Zeeuwse eilanden. Het eiland is omringd door de Noordzee, het Grevelingenmeer en de Oosterschelde en leent zich uitstekend voor een sportieve watersportvakantie. Naast diverse watersportactiviteiten biedt het Zeeuwse eiland u nog veel meer. Rondslenteren in gezellige dorpjes, wandelen door bos en uitgestrekte duingebieden, zeehonden spotten, diverse trekpleisters bewonderen en genieten van zilte lekkernijen. Schouwen-Duiveland maakt zijn titel ‘De Kroon op Zeeland’ absoluut waar.

Tips 

•    Bezoek het indrukwekkende Watersnoodmuseum in Ouwekerk. Hier kunt u even stilstaan bij de watersnoodramp van 1953 en alles leren over de strijd tegen het water.
•    Ga een dagje naar het Deltapark Neeltje Jans. Dit themapark ligt op een zandbank midden in de Oosterschelde en staat garant voor een dagje genieten. Het park is geschikt voor jong en oud en biedt spetterende attracties, exposities, zeedieren en informatie over de Deltawerken.

Kamperen op Schouwen-Duiveland: Genieten van rust en ruimte

De campings op Schouwen-Duiveland worden omringd door water. Vanuit de camping loopt u zo naar het strand. Maak uw hoofd leeg tijdens een strandwandeling en hoor alleen het geluid van het ruizen van de branding. Geniet van de rust en ruimte die het Zeeuwse eiland u biedt. Behoefte aan iets meer actie? U kunt diverse watersporten beoefenen zoals zwemmen, duiken, (kite)surfen, zeilen en kanoën. 

Vergeet uw verrekijker niet, want met een beetje geluk spot u misschien wel zeehondjes. Op diverse plaatsen is het mogelijk om zeehondjes te spotten, bijvoorbeeld ter hoogte van de sluizen aan de Noordzeezijde van de Brouwersdam. 

Zeelucht maakt hongerig. Om de honger te stillen kunt u terecht in een van de gezellige strandpaviljoens. Proef de Zeeuwse lekkernijen zoals Oosterscheldekreeft, mossels en oesters terwijl u geniet van een schitterend uitzicht op het water. 

Tijdens een kampeervakantie op Schouwen-Duiveland is het niet alleen genieten van Zeeuwse lekkernijen en waterpret, maar zult u ook even stilstaan bij strijd tegen het water. Op diverse plaatsen ziet u nog sporen van deze strijd. De Plompe Toren in Burgh-Haamstede staat symbool voor de eeuwige strijd tegen het water en doet nu dienst als informatiepunt over de geschiedenis en natuur van de streek. Beklim de smalle treden van de toren en geniet van een spectaculair uitzicht over de Oosterschelde.

In de omgeving van campings op Schouwen-Duiveland kunt u heerlijk wandelen en fietsen door de bossen en duingebieden. Een van de mooiste duingebieden zijn de Meeuwenduinen met duingraslandjes, zanderige paden, mosvlakten en talrijke vogels, konijnen en herten. 

Bezienswaardigheden 

Verscholen achter brede en hoge duinen liggen karakteristieke dorpjes en historische stadjes die tijdens uw vakantie op Schouwen-Duiveland zeker een bezoek waard zijn: 

•    Zierikzee
Maak kennis met de rijke historie van de hoofdstad van Schouwen-Duiveland. In deze oude stad met de vele monumenten vindt u volop cultuur. De Sint-Lievensmonstertoren is het bekendste monument. In de gezellige middeleeuwse binnenstad van Zierikzee kunt u naast cultuur snuiven ook winkelen of een drankje drinken op een van de gezellige terrasjes.

•    Renesse
In dit levendige badplaatsje vindt u winkeltjes, cafeetjes en gezellige terrassen. In het seizoen bruist het in Renesse en er worden diverse activiteiten georganiseerd zoals de wekelijkse markt op woensdag. Renesse staat ook bekend om het levendige uitgaansleven. ’s Avonds kunt u tot in de late uurtjes uitgaan.

•    Burgh Haamstede
Burg Haamstede heeft alle ingrediënten voor een gezellig dagje uit. In dit historische stadje heeft u bos en strand binnen handbereik en er zijn diverse bezienswaardigheden zoals slot Haamstede en de Westerlichttoren. Deze rood-witte vuurtoren is het bekendste gebouw van Burgh Haamstede. 

•    Brouwershaven
Dit kleine havenplaatsje is prachtig gelegen aan het Grevelingenmeer en is een bloeiend watersportgebied. Bezienswaardig is de imposante Sint Nicolaaskerk met haar kunstschatten, het Jagershuis en het Waaggebouw.

Het weer

Schouwen-Duiveland heeft een gematigd zeeklimaat dat sterk wordt beïnvloed door zijn ligging aan de Oosterschelde. In de zomermaanden kunt u genieten van warm weer op Schouwen-Duiveland. Juli en augustus zijn de warmste maanden en de temperatuur kan dan oplopen naar 21 graden Celsius en dat is heerlijk weer om op een camping te verblijven.  Januari is de koudste maand met temperaturen die variëren van twee tot zes graden Celsius.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen