Ga naar de homepage

EuroParcs Molengroet

Algemene gegevens
Beschikbaarheid en prijzen
7,4
9 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Heerlijk verwarmd buitenzwembad
  • Recreatiegebied met zwemmeer
  • Dagje naar het strand
  • Speelpark de Swaan
  • Bezoek de kaasmarkt in Alkmaar
  • Wandelen, fietsen, mountainbiken

Wil je voor jouw vakantie verzekerd zijn van waterpret? Dan vind je in hartje Noord-Holland de camping waar je moet zijn. EuroParcs Molengroet ligt midden in recreatiegebied Geestmerambacht met een heerlijk zwemmeer en prachtige natuur. Het zal moeilijk kiezen zijn tussen het zwembad op het park of een frisse duik in het meer. Naast de activiteiten op of rondom het park is er in de omgeving veel te zien en te doen. Ontdek Alkmaar (8 km) met de beroemde kaasmarkt. Iets verderop, maar met de auto goed te doen, ligt Egmond aan Zee (17 km). Dat is een leuke bestemming voor een dagje strand.

Toon meer

Na een rit door bossen en langs uitgestrekte weides rijd je via de N245 richting Alkmaar-Schagen. Je neemt de afslag Geestmerambacht en volgt vervolgens het Molengroet campingbord. Je vakantie kan beginnen!

Tent, glamping of toch een chalet

Op EuroParcs Molengroet kampeer je op een mooie staanplaats of kies je voor een huuraccommodaties. De kampeerplaatsen zijn ruim en variëren in grootte van 80 tot 100 m².

Maar je kunt ook voor glamping gaan. Er zijn glampingtenten voor 2 tot 6 personen te huur. Voor nog meer comfort kies je uit een van de vele bungalows of chalets. Voor alle accommodaties geldt dat je overal heerlijk tot rust komt in de bosrijke omgeving.

Zoals vaak in het hoogseizoen kom je veel families met kinderen tegen. In het laagseizoen weten ook senioren deze mooie plek te vinden. Het hele jaar door is dit een perfecte uitvalsbasis om zowel de natuur als verschillende steden in Noord-Holland te ontdekken.

Van zwembad tot de Noordzee

Voor waterpret hoef je op het park niet ver te gaan. Je kinderen vinden de weg naar het verwarmde zwembad snel. Geen zin om te zwemmen? Geniet dan van de zon en de rust op de ligweide.

Voor een duik in natuurlijk zwemwater is het meer Zomerdel (1 km) een aanrader. Hier rol je je handdoek uit op een van de strandjes, terwijl de kinderen zich uitleven op een van de speeltoestellen. Naast zwemmen mag je hier ook vissen en suppen. Een dagje zwemmeer kun je goed afwisselen met een dagje strand. Binnen een half uur rijden sta je met je voeten in het zand van Egmond aan Zee.

Naast al het waterplezier op en rondom het park is er nog veel meer te doen. Spring op de grote airtrampoline, speel een potje basketbal of tafeltennis. Kinderen kunnen ook lekker racen op skelters. Er zijn meerdere speeltuinen en in de zomervakantie vermaken de kinderen (tot en met een jaar of 12) zich met spelen en knutselen met het animatieteam. Zo heb jij ook wat tijd voor jezelf.

Lekkere friet en meer

Altijd fijn als je voor een avond uit eten niet ver hoeft. Op EuroParcs Molengroet is dat het geval. Je kunt binnen of op het zonnige terras van Gasterij Molengroet genieten van een van de vele heerlijke gerechten. Natuurlijk staat er lekkere friet op het menu. In het restaurant bestel je ook broodjes voor het ontbijt. Voor een makkelijke snack kun je terecht in de snackbar.

Zelf koken? Op de camping is een kleine campingwinkel waar je basis artikelen haalt. Voor grote boodschappen ga je naar Noord-Scharwoude (5 km) gaan. Hier vind je genoeg supermarkten.

Op naar de kaasmarkt

Naast alle speelmogelijkheden op de camping is voor kinderen Speelpark de Swaan erg leuk. Dit speelparadijs ligt bijna naast de camping, op maar een paar honderd meter lopen. Er zijn maar liefst vijf speeltuinen, een aantal enorme springkussens en een echt waterkussen.

Een dagje naar de Schoorlse Duinen en de plaats Schoorl (8 km) is een echte aanrader. Geniet van de mooie natuur in de duinen en beklim de hoge klimduin. Alkmaar is zo dichtbij, daar moet je gewoon een keer naar toe om de kaasmarkt mee te maken. Elke vrijdagochtend en in de vakantieperiodes ook op dinsdagavond kun je zien hoe ze de kaas verkopen. De show eromheen is leuk voor jong en oud.

Om de natuur te ontdekken hoef je vanaf de camping niet ver. Het gebied waar EuroParcs Molengroet in ligt is een fijn gebied om te wandelen, fietsen of mountainbiken. Het hele jaar door geniet je hier en kom je tot rust.

  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Beschikbaarheid

Jaarlijks geïnspecteerd

J.S. van der Zee-Grijpma

"Gezellige gezinscamping en chaletpark centraal gelegen in de Kop van Noord-Holland in natuurgebied bij recreatieplas. Modern verwarmd sanitair. Animatieprogramma voor jong en oud in weekenden en alle schoolvakanties. Veel bezienswaardigheden in de omgeving."

Inspecteur Mevr. J.S. van der Zee-Grijpma

J.S. van der Zee-Grijpma

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31488792334

Beoordelingen (9)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 7,4

Sanitair
7,6
Personeel
7,9
Prijs-kwaliteitverhouding
7,8
Kindvriendelijkheid
7,3
Entertainment
6,2
Sportfaciliteiten
6,8
Zwembad
6,5
Eten en drinken
7,4
Omgeving
8,7

Jansen, op deze camping in oktober 2022

6,6

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, verschillende leeftijden

Sanitair is zwaar aan vernieuwing toe, ondanks regelmatige reiniging, onhygiënisch.
Personeel is vaak vriendelijk, maar laat ook een vorm van desinteresse doorschemeren (als je het niet aanstaat ga je toch ergens anders naar toe)en zeker niet altijd behulpzaam. Jaarlijkse prijsverhogingen zonder veranderingen en/of verbeteringen. Kampeervelden (Seizoenplekken) zien er allerbelabberdst uit en dat al jaren. De omgeving is wat ons aanspreekt, vriendelijk, schoon, sportief en positief ingesteld..., iets waar de camping zeker niet in meegaat, helaas niet.

Karel Seidenstiker, op deze camping in augustus 2022

9,0

Reisgezelschap: Senioren

Top camping mooie omgeving prachtig om te fietsen en op korte afstand van zee en strand

Richard, op deze camping in augustus 2022

5,8

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Sanitair is verouderd. Temperatuur van de douches gaat van ijskoud maar bloedheet. Ook is het er enorm heet door slechte ventilatie. Die slechte ventilatie is ook te zien, aan alle schimmel die ontstaat, tot op het plafond aan toe. Ook loopt het riool slecht door en is de ruimte voor het l3ge van je chemisch toilet een smerigere bedoening. Personeel van park, zowel receptie als beheer, maar ook van het restaurant zou weleens om een communicatie en service training kunnen volgen. Veldjes zijn erg klein en erg onverzorgd. Weinig speeltoestellen voor de kinderen aanwezig en het voetbalveld wat er is, loop je je enkels op stuk door de ongelijkheid en molshopen. In de avond en nacht is er veel rumoer op de camping en ook is er geen controle of beheer aanwezig op deze momenten. Als er buiten kantoortijden wat is, zijn ze slecht bereikbaar. Het zwembad is eenvoudig en het grasveld wat er bij hoort, is zeer onverzorgd. Ook is de milieustraat er direct naastgelegen waardoor je af en toe een minder aangename lucht binnen haalt. Er is enkel animatie aanwezig in de vakantie en dit lijken wel stagiaires. Ze doen hun best maar hebben duidelijk geen tot weinig ervaring. De prijs is aan de lage kant, maar je krijgt er dan ook niet veel voor. Al met al, een hoop te verbeteren.

B.Brasser, op deze camping in juli 2022

8,2

Reisgezelschap: Senioren

Prima camping mooie ruime plaatsen centraal gelegen in de regio Noord Holland

W.Boekema, op deze camping in mei 2022

7,2

Reisgezelschap: Senioren

omdat ze het verdienen en ik er graag nog eens kom

Ad Beers, op deze camping in juli 2020

7,6

Reisgezelschap: Senioren

Grote camping voor 2/3 vol met chalets. Sanitair keurig schoon, maar wel aan een update toe. Aan veel is te merken dat kamperen steeds meer ondergeschikt wordt aan chalets. Prachtige omgeving om te fietsen en wandelen. Mooi recreatiegebied pal voor de deur. Wij stonden 4 dan op comfortplek, mooi groot. Gras wordt gemaaid, maar blijft liggen. Na aankomst ontdek je dat er een sleuteltje nodig is voor waterkraan. Waarom niet bij receptie verstrekt (tegen borg). Nu moet iedereen terug.

M.Kranendonk, op deze camping in september 2019

6,5

Reisgezelschap: Senioren

klein weekje geweesten erg van de omgeving genoten maar geen gebruik gemaakt van de voorzieningen.Prachtig park ook het recreatiepark met mooie fietsroutes.en zeer vriendelijk personeel

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 31,00
Richtprijs 2
€ 43,00
Openingsperiode *
29-03-2024 t/m 01-11-2024
Oppervlakte
11 ha
Aantal toerplaatsen
110 (80 - 100m2)
Aantal camperplaatsen
14
Aantal huuraccommodaties
81
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:96 m2
    • periode:27-04/28-09
    • Verwarmd:ja
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Oplaadpunt voor elektrische auto's
    • aantal:4
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Paspoort / identiteitskaart verplicht
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Defibrillator
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Nederlands | Frans | Spaans | Engels | Duits
  • Betaalverzoek ter plekke, via mobiele telefoon
Voorzieningen bij staanplaats
  • Wateraansluiting op/bij de plaats (max. 15m)
  • Vuilwaterafvoer op/bij de plaats (max. 15m)
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:10 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
  • Plaatsen met rtv-aansluiting
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra | kolen
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Hondenuitlaatplaats
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Verwarmd sanitair
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Kindersanitair
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Seniorentoilet
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Seniorendouche (met extra beugels)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Kantine/restaurant heeft toilet voor mindervaliden
  • Babyroom
  • Kraan zonder drukknop
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Levensmiddelen: beperkt verkrijgbaar
  • Restaurant (met ruime keuze)
  • Restaurant (kleine kaart)
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Snackbar
  • Pizzeria
  • Afhaalmaaltijden
  • Eenvoudig menu
  • Bar
  • Invriezen koelelementen
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Te huur op of bij camping
  • Bungalows/chalets
    • aantal:60
  • Fietsen
  • Skelter/trapauto
  • Elektrische fietsen
  • Safaritent met sanitair
    • aantal:21
Zwemmen
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:96 m2
    • periode:27-04/28-09
    • Verwarmd:ja
  • Zwemmen in meer/recreatieplas (max. 0,1 km)
Strand
  • Zandstrand
  • Grasstrand
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
  • Windsurfen toegestaan
  • Aanlegsteiger/boei
  • Snorkelen
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
  • Zeilen toegestaan
  • Trailerhelling
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Nederlands | Duits
    • periode:27-04/11-05 | 06-07/31-08
  • Enkele speeltoestellen
  • Recreatieruimte
  • Miniclub (min. 4x p.wk in hoogseizoen)
    • talen:Nederlands | Duits
  • Kindersanitair
  • Babyroom
  • Springkussen
  • Dierenweide
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Jeu de boulesbaan
  • Beachvolleybal
  • Golfbaan op geringe afstand (max. 10 km)
    • afstand:7 km
    • aantal:18
  • Mountainbikeroutes bij de camping
    • moeilijkheid:licht
Recreatie (volwassenen)
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:licht
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:licht
  • Recreatieruimte
Ligging van de camping
  • Afstand tot de zee (max. 10 km)
    • afstand:8 km
  • Gelegen aan meer/recreatieplas (max. 0,1 km)
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:1 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • water tanken
    • grijs water lozen
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 10 ampère)
  • Speciale plaatsen voor campers
    • Oppervlakte:60 m2
    • Aantal:14
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
    • gewicht:6000 kg
  • Verharde plaatsen voor campers
    • Ondergrond:unpaved | geasfalteerd
  • Wateraan- en afvoer
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Eventuele deurdrangers niet te zwaar (3 à 4 kg druk)
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Speciale kampeerplaatsen voor mindervaliden
  • Speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kantine/restaurant heeft toilet voor mindervaliden
  • Kraan zonder drukknop
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig
  • Speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden
  • Speciale kampeerplaatsen voor mindervaliden
  • Oplaadpunt voor elektrische auto's
    • aantal:4
  • Reserveren voor laagseizoen aanbevolen
  • Camping info app

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Ma

18 / 03

 

Di

19 / 03

 

Wo

20 / 03

 

Do

21 / 03

 

Vr

22 / 03

 

Za

23 / 03

 

Zo

24 / 03

 
Max. 12.9° 14.2° 14.8° 11.5° 10.9° 8.6° 8.5°
Min 8.3° 7.6° 7.1° 5.5° 4.3°
Neerslag 5% 10% 10% 10% 95% 85% 80%
Windrichting ZW ZW ZW ZW W W NW
Windkracht 3 4 3 4 4 5 5

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 88% 73 2
Feb 85% 68 3
Mrt 84% 52 4
Apr 79% 44 7
Mei 78% 59 8
Jun 79% 47 8
Jul 79% 77 7
Aug 81% 105 6
Sep 84% 76 5
Okt 86% 88 4
Nov 88% 90 2
Dec 89% 85 2

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • EuroParcs Molengroet
    Molengroet 1
    1723 PX / Noord-Scharwoude
    Nederland
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    52°41'41"N 4°46'15"E
  • N245 Alkmaar-Schagen. Afslag Geestmerambacht/campingbord 'Molengroet'.

Contact

Contact

Wilt u EuroParcs Molengroet boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

Contact

Neem contact op

EuroParcs Molengroet

EuroParcs Molengroet EuroParcs Molengroet EuroParcs Molengroet EuroParcs Molengroet EuroParcs Molengroet EuroParcs Molengroet EuroParcs Molengroet EuroParcs Molengroet EuroParcs Molengroet EuroParcs Molengroet EuroParcs Molengroet EuroParcs Molengroet EuroParcs Molengroet EuroParcs Molengroet EuroParcs Molengroet EuroParcs Molengroet EuroParcs Molengroet
EuroParcs Molengroet EuroParcs Molengroet EuroParcs Molengroet EuroParcs Molengroet EuroParcs Molengroet EuroParcs Molengroet EuroParcs Molengroet EuroParcs Molengroet EuroParcs Molengroet EuroParcs Molengroet EuroParcs Molengroet EuroParcs Molengroet EuroParcs Molengroet EuroParcs Molengroet EuroParcs Molengroet EuroParcs Molengroet EuroParcs Molengroet

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen