Ga naar de homepage

Siblu Camping Meerwijck

Algemene gegevens
Beschikbaarheid en prijzen
8,2
13 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Ligging aan het Zuidlaardermeer
  • Binnenzwembad met peuterbadje
  • Grote speeltuin en animatie
  • Fietsroutes vanaf de camping
  • Leuk restaurant met terras
  • Direct aan een strandje

In het hoge noorden van Nederland heeft familiecamping Siblu Camping Meerwijck een prachtige ligging bij het plaatsje Kropswolde. De camping heeft een unieke ligging in het bos en aan het Zuidlaardermeer in combinatie met de levendige jachthaven. Het restaurant en het zwembad zijn mooie voorzieningen en ook voor kinderen is het een paradijsje dankzij de animatie, de speeltuin en het strandje. Je kampeert hier op ruime plaatsen aan goed onderhouden paden op een ondergrond van gras. Fietsliefhebbers en watersporters kunnen in de buurt hun hart ophalen.

Toon meer

Kamperen in Groningen

Tussen de Nederlandse landschappen en net ten zuiden van de stad Groningen, geniet je volop van de natuur. Er zijn ook meerdere stadjes en dorpen in de buurt, bijvoorbeeld voor de boodschappen of om een hapje te gaan eten. Handig is de centrale ligging, vlak bij de snelwegen de A7 en de A28 in de driehoek tussen Laren, Hogezand en Zuidlaren. Vanaf de camping starten meerdere fietsroutes door de fraaie omgeving. Al wandelend over het campingterrein zie je gelijk dat alles netjes wordt bijgehouden en dat er ook veel keuze is aan verschillende soorten stijlvolle huuraccommodaties.

Gezellige veldjes

Kom je met je eigen tent, caravan of camper, dan richt je je plaats in op een ondergrond van gras. Veel toerplaatsen liggen aan nette veldjes met in het midden een klein speelveld voor de jongste kampeerders. De veldjes zijn omringd door heggen, dus er is naast voldoende privacy ook veel groen om je heen. Wil je overnachten in een accommodatie? Ook dan zijn er veel mogelijkheden: een trekkershut, een mooie glampingtent, een ingerichte stacaravan of een stoere pod. Op de camping kom je veel Duitse kampeerders tegen, maar ook landgenoten die genieten van het natuurschoon in eigen land.

Verwarmd binnenzwembad

Een groot voordeel op Siblu Camping Meerwijck is het binnenzwembad. Voor alle leeftijden is het een fijn zwembad. Niet heel groot, maar netjes aangelegd. Voor zwemplezier buiten is het eigen ruime zandstrand ideaal. Het ligt aan het ondiepe water en vanaf je kampeerplaats ben je er binnen een paar stappen. Bij de ligweide staan speeltoestellen. Dit is voor zowel de kinderen als de rest van de familie, een heerlijke speelplaats aan de noordkant van het grote Zuidlaardermeer.

Aanschuiven maar

Zin in een drankje of een hapje eten? Aan het water ligt het grote terras dat fraai is aangelegd met uitzicht op het meer. Ook is er een snackbar en liggen er ‘s morgens verse broodjes klaar.

Naast een campingwinkel kun je de boodschappen in Hoogezand (6 km) doen, waar voldoende inkoopmogelijkheden zijn. De jachthaven is bij mooi weer een levendig geheel, ook omdat het publiek toegankelijk is.

Lekker spelen

Wat is er leuker dan met campingvriendjes plezier maken? Naast dat ze bij het zwembad, het strand en de speeltuin meer dan genoeg speelruimte hebben, worden er daarnaast allerlei leuke spelletjes en activiteiten georganiseerd door de Kidsclub. In de zomer zorgen ze voor een hoop gezelligheid onder jonge en oudere kinderen.

Waterpret en cultuur in één

Het water heeft een grote aantrekkingskracht. Daarom is een bootje huren ook mooie gelegenheid om een dagje in de natuur door te brengen. Een wandeling door het pittoreske vestingstadje Bourtange (52 km) is een andere aanrader.

Verder leent de omgeving zich perfect om per fiets ontdekt te worden. Ook is de fietsverhuur op de camping gunstig, want er lopen meerdere mooie routes vanaf de camping die je al trappend naar mooie steden brengen. Maak bijvoorbeeld een uitstapje op de fiets naar Zuidlaren (9 km) of Groningen (15 km) of kies een tocht over de Hondsrug of rond het Zuidlaardermeer.

  • €21 per nacht in het laagseizoen
  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Tot 60% korting

    • 3.000 campings,
      jaarlijks gecontroleerd

    • Binnen 4 nachten terugverdiend

    CampingCard ACSI

    Voordelig kamperen in het laagseizoen

    CampingCard ACSI is een handige kortingskaart die u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert. In 2024 kampeert u met CampingCard ACSI op 3.000 campings in 25 Europese landen. Betaal ook altijd één van de acht, vaste lage tarieven in het laagseizoen!


    Bestel direct


    Lees meer over CampingCard ACSI
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Beschikbaarheid

Jaarlijks geïnspecteerd

G. Bootsma

"Een familie-gezinscamping met veel doe-activiteiten. Uniek gelegen aan het Zuidlaardermeer in bosrijke omgeving."

Inspecteur Dhr. G. Bootsma

G. Bootsma

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31488792362

Beoordelingen (13)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,2

Sanitair
8,3
Personeel
8,5
Prijs-kwaliteitverhouding
8,4
Kindvriendelijkheid
8,7
Entertainment
8,0
Sportfaciliteiten
8,1
Zwembad
7,3
Eten en drinken
7,8
Omgeving
8,8

Wim Huijbers, op deze camping in september 2022

8,2

Reisgezelschap: Senioren

Een ruime camping. Prima gelegen om diverse fietstochten te maken bijv. ook naar Groningen-stad of rondom het zuidlaarder meer. Rustige campingveldjes.

Gerrito, op deze camping in september 2022

8,8

Reisgezelschap: Senioren

Receptie: Bij (vroege) aankomst hadden we even wat wrijving: de receptie wilde al sluiten voor de lunchpauze, hoewel het nog geen 12:00 uur was. Pas na overleg mochten we zelf een plekje uitzoeken, de caravan achter de slagboom zetten en later doorgeven waar we zijn gaan staan. Op een camping waar hele velden leeg waren . . . De camping is zeer ruim opgezet, heeft keurige en schone sanitair groepen, er heerst absolute rust, een genoegen om te verblijven. Vanaf de camping zijn er zeer veel fiets mogelijkheden: heel veel natuur, stad Groningen. Een heel fijn verblijf gehad. Gratis wifi bij de receptie.

Ria Versteeg, op deze camping in juli 2021

8,3

Reisgezelschap: Gezin met kinderen <4 jaar

Fijne camping met goed en vriendelijk personeel.
Winkel.mag wel verbouwd worden tot een supermarkt.
en buiten hrt strand een buiten zwembad de camping nog beter maken.

Pieter de Jong, op deze camping in juni 2021

9,0

Reisgezelschap: Senioren

Vanwege ligging, fiets- en wandel mogelijkheden. Mooi gelegen aan het water.

Herman Wehkamp, op deze camping in juni 2021

7,8

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Perfecte locatie aan het zuidlaardermeer

Aan de waterkant waan je je door het strand aan zee

Charlotte Santegoeds, op deze camping in september 2020

8,6

Reisgezelschap: Jongere paren

Leuke camping, lekker rustig in het naseizoen. Mooie ruime plekken, camping is opgedeeld in verschillende gebieden. Lijkt veel entertainment te zijn voor kinderen, zeker in het hoogseizoen. Sanitair prima, schoon maar wel basisuitstraling. Goed genoeg!

Kees Singer, op deze camping in augustus 2020

8,9

Reisgezelschap: Senioren

Prachtige camping super schoon sanitair, prachtige omgeving voor fietsen en wandelen, het personeel is zeer vriendelijk en staan altijd direct voor je klaar. Al met al een aanrader voor mensen die van rust en de natuur willen genieten.

Diana Tepper, op deze camping in augustus 2020

8,2

Reisgezelschap: Jongere paren

Super verblijf gehad ondanks corona, het entertainment, sport en zwembad kan ik niet beoordelen omdat ik daar niet geweest ben.

Pieter de Jong, op deze camping in juni 2020

8,5

Reisgezelschap: Senioren

Toe wij er waren was er geen toegang tot het sanitair. Wij zijn zelfvoorzienend

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 40,00
Richtprijs 2
€ 50,00
Openingsperiode *
29-03-2024 t/m 04-11-2024
Oppervlakte
23 ha
Aantal toerplaatsen
200 (100 - 120m2)
Aantal camperplaatsen
11
Aantal vaste jaarplaatsen
285
Aantal huuraccommodaties
55
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Binnenzwembad (verwarmd)
    • oppervlakte:133 m2
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Oplaadpunt voor elektrische auto's
    • aantal:2
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • WiFi-zone
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard | amex
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Defibrillator
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Nederlands | Engels | Duits
Voorzieningen bij staanplaats
  • Wateraansluiting op/bij de plaats (max. 15m)
  • Vuilwaterafvoer op/bij de plaats (max. 15m)
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:6 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
  • Plaatsen met rtv-aansluiting
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Dubbelassers toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | kolen
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
  • Motorboot
  • Zeilboot
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Verwarmd sanitair
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Kindersanitair
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Familiesanitair
  • Seniorentoilet
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Familiedouche
  • Seniorendouche (met extra beugels)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Sanitair alleen geopend voor mindervaliden
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Babyroom
  • Stranddouches
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Verharde staanplaats
  • Zandbodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Levensmiddelen: beperkt verkrijgbaar
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Restaurant (met ruime keuze)
  • Restaurant (kleine kaart)
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Snackbar
    • periode:29-04/04-09
  • Afhaalmaaltijden
  • Bar
    • periode:29-04/04-09
  • Invriezen koelelementen
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Te huur op of bij camping
  • Bungalows/chalets
    • aantal:45
  • Tenten
    • bungalowtenten (aantal: 2)
  • Trekkershutten
    • aantal:4
  • Fietsen
  • Kajaks
  • Skelter/trapauto
  • Elektrische fietsen
  • Scooters
  • Safaritent zonder sanitair
    • aantal:4
Zwemmen
  • Binnenzwembad (verwarmd)
    • oppervlakte:133 m2
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:16 m2
    • Verwarmd:ja
  • Zwemmen in meer/recreatieplas (max. 0,1 km)
  • Stranddouches
Strand
  • Zandstrand
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
  • Windsurfen toegestaan
  • Aanlegsteiger/boei
  • Motorboot
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
  • Zeilboot
  • Zeilen toegestaan
  • Trailerhelling
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:16 m2
    • Verwarmd:ja
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Nederlands | Duits
    • periode:29-04/07-05 | 08-07/27-08
  • Enkele speeltoestellen
  • Recreatieruimte
  • Disco-avonden
  • Kindersanitair
  • Babyroom
  • Springkussen
  • Kampeerveld met speeltoestellen
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Beachvolleybal
  • Golfbaan op geringe afstand (max. 10 km)
    • afstand:10 km
    • aantal:18
  • Kano's
  • Kajaks
Recreatie (volwassenen)
  • Animatie voor tieners 13 t/m 18 jr (min. 2x per week)
    • talen:Nederlands | Duits
    • periode:29-04/07-05 | 07-07/27-08
  • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Nederlands | Duits
    • periode:29-04/07-05 | 07-07/27-08
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:licht
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:licht
  • Recreatieruimte
  • (Pool)biljart
  • Televisie
  • GPS-wandeltochten
Ligging van de camping
  • Gelegen aan meer/recreatieplas (max. 0,1 km)
  • Gelegen in bos
  • Dichtbij afslag autosnelweg (< 10 km)
    • afstand:8 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:4 km
  • Direct aan meer/recreatieplas gelegen
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 6 ampère)
  • Speciale plaatsen voor campers
    • Oppervlakte:100 m2
    • Aantal:11
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
    • gewicht:5000 kg
  • Verharde plaatsen voor campers
    • Ondergrond:geasfalteerd
  • Wateraan- en afvoer
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Sanitair alleen geopend voor mindervaliden
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig
  • Apart jeugdterrein
  • Oplaadpunt voor elektrische auto's
    • aantal:2
  • Reserveren voor laagseizoen aanbevolen
  • Camping info app

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Ma

18 / 03

 

Di

19 / 03

 

Wo

20 / 03

 

Do

21 / 03

 

Vr

22 / 03

 

Za

23 / 03

 

Zo

24 / 03

 
Max. 12.3° 14.9° 14.2° 12° 11° 9.1° 8.5°
Min 4.1° 4.1° 7.7° 7.3° 5.9° 4.3° 3.6°
Neerslag 45% 5% 20% 70% 95% 80% 80%
Windrichting ZO ZW ZW N ZW W NW
Windkracht 2 3 3 3 4 5 4

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 90% 74 2
Feb 88% 51 3
Mrt 85% 64 4
Apr 79% 42 6
Mei 79% 58 7
Jun 81% 71 6
Jul 82% 79 6
Aug 83% 71 6
Sep 86% 78 5
Okt 89% 74 4
Nov 91% 75 2
Dec 92% 73 2

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Siblu Camping Meerwijck
    Strandweg 2
    9606 PR / Kropswolde
    Nederland
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    53°8'59"N 6°41'35"E
  • Vanuit Groningen-Winschoten rijksweg Groningen-Nieuweschans afsl. Foxhol, afsl. 40 over spoor in Kropswolde borden volgen. Vanuit Assen-Groningen afsl. Vries/Zuidlaren, afsl. 35 ri Hoogezand.

Contact

Contact

Wilt u Siblu Camping Meerwijck boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

Contact

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Siblu Camping Meerwijck. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Campings in de omgeving

Siblu Camping Meerwijck

Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck
Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck Siblu Camping Meerwijck

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen