Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Op vakantie in kastelendorp Vorden

De omgeving van Vorden is uitermate geschikt om te fietsen en te wandelen, dus de actieve kampeerder zal zich hier niet vervelen. Waar je ook bent in de omgeving, je waant je in een waar landschapsschilderij met kronkelende beekjes, lange lanen, een watermolen en niet te vergeten: de acht kastelen.

Meest kasteelrijke dorp

Vorden staat bekend om de vele kastelen die je in de omgeving kunt vinden. Het zijn er maar liefst acht! Huis Vorden staat aan de rand van het dorp en de rest van de kastelen kun je met de mooie achtkastelenroute gaan bewonderen. De route telt zo’n 36 kilometer en verkeerd rijden kan bijna niet, want de route staat netjes aangegeven met gele bordjes. Die leiden je langs fraaie bosgebieden, akkertjes en weiden en pittoreske dorpjes. Ben je de picknickmand vergeten? Stop dan bij een van de vele landwinkeltjes bij de boer, theetuinen of rust uit in een dorpje. Het parkbos bij Kasteel Wildenborch is heerlijk op een warme dag, want daar vindt je grote waterpartijen.

Maar ook met kleine kinderen hoef je je niet te vervelen in de buurt van dit veelzijdige dorp. Zo kun je er genieten van prijswinnende pannenkoeken bij De Heikamp in Ruurlo, waar je ook een leuk doolhof, kabouterpad en een echt klimbos vindt. Maar ze zullen zeker ook onder de indruk zijn van de molens én watermolen die je in en rond het dorpje vindt.

Kunst en cultuur in overvloed

Het Heiligenbeeldenmuseum is uniek in zijn soort. Het museum is een initiatief van een groep vrijwilligers die in 1999 een waardevol neogotisch kerkgebouw heeft behoed voor de ondergang, want de stijlvolle Antonius van Paduakerk op de Kranenburg moest de deuren sluiten. Door de inzet van de vrijwilligers is dat niet gebeurd. In de kerk vind je maar liefst 600 heiligenbeelden en het aantal groeit nog steeds. En wil je weten hoe een 19e eeuwse neogotische kerk er in die tijd uit heeft gezien, dan kun je een bezoekje brengen aan de St. Willibrordus in Vierakker.

Vanaf de camping in Vorden kun je niet alleen het dorpje zelf ontdekken, maar ook de omgeving. Met een klein kwartiertje ben je in Zutphen en Deventer, de grootste stad in de buurt ligt op een half uurtje rijden. Er is genoeg te beleven in en rond dit mooie dorpje.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen