Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

De Achterhoek op z’n mooist: kamperen in Ruurlo

In het oosten van Gelderland, midden in de Achterhoek, ligt het dorp Ruurlo. Hoewel er nog geen achtduizend mensen wonen, is er veel te zien en te beleven. Daarnaast zijn er vier campings die je als kampeerder kunt gebruiken als uitvalsbasis. Een selectie van wat je zoal kunt doen en bezoeken in Ruurlo en omgeving: Klimbos Achterhoek, CactusOase Ruurlo, Museum MORE, Kasteel Ruurlo, De Doolhof van Ruurlo, Landgoed de Wiersse, het Kristalmuseum en Boerderijmuseum De Lebbenbrugge. Jong en oud gaan het hier naar hun zin hebben!

Ruurlo: kasteel, doolhof en klimbos

De blikvanger van Ruurlo is zonder twijfel het veertiende-eeuwse kasteel met de Engelse landschapstuin. Dit imposante bouwwerk doet dienst als nevenvestiging van museum MORE. Dit is een museum voor Nederlands Modern Realisme gelegen in Gorssel, een dorp op een halfuurtje van Ruurlo. Niet ver van het kasteel ligt een doolhof (gebouwd in 1891), een van de grootste van Europa. Vooral met kinderen is een bezoekje aan het kasteel en het doolhof een goed idee. Maar er is meer ...

Want vlak naast het doolhof ligt Klimbos Achterhoek. Hier kunnen durfals vanaf zes jaar laten zien hoe goed ze kunnen klauteren tussen de bomen. Met acht routes is er voor iedereen genoeg uitdaging. Een van de origineelste uitjes van Ruurlo is een bezoekje aan Belevingspark CactusOase. Naast 2.500 cactussoorten en een heuse cactuspiramide, vind je hier een nostalgiehuis, vogeltuin, ponyweide, indian art gallery en leuke speeltoestellen. Een prikkelend bezoekje!

Mooiste plekje van Gelderland

En alsof dat nog niet genoeg is, kun je in de buurt van Ruurlo nog meer zien en beleven. Zo liggen er in het nabije Borculo twee boeiende musea: Boederijmuseum De Lebbenbrugge en het Kristalmuseum. In het Kristalmuseum kunnen bezoekers allerlei gesteenten, fossielen, mineralen en edelstenen bewonderen, terwijl je in het Boerderijmuseum uitgebreid kennismaakt met het vroegere boerenleven. Maar vergeet ook niet te wandelen of te fietsen in de omgeving van de boerderij. Die is in 2021 door Omroep Gelderland namelijk uitgeroepen tot mooiste plekje van Gelderland!

Jouw kampeervakantie in Ruurlo

De vier campings in Ruurlo liggen allemaal buiten de bebouwde kom. Een van de mooiste, Camping Tamaring, ligt in een bos. Hierdoor heb je vaak schaduw op je kampeerplekje. De andere drie vind je in een landelijke omgeving van weides en boerderijen. Liefhebbers van natuur en rust zullen zich hier meteen thuis voelen. Een camping in Ruurlo is de perfecte uitvalsbasis om met de fiets of te voet naar de diverse bezienswaardigheden te gaan.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen