Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Waar ligt Oosterbeek?

Kamperen op de Veluwe! Oosterbeek ligt een paar kilometer ten westen van Arnhem. Het is een groen dorp in de gemeente Renkum. Het voormalige schildersdorp is inmiddels uitgegroeid tot villadorp. Het heeft een sfeervol centrum met een volledig winkelaanbod. Oosterbeek staat vooral bekend om gebeurtenissen tijdens de Slag om Arnhem in september 1944. Het zal je dan niet verbazen dat herinneringen en verwijzingen aan deze gebeurtenis overal in Oosterbeek te vinden zijn.

De invloed van de Slag om Arnhem

Wanneer je Oosterbeek vanaf het westen binnenrijdt via de N225, zie je hotel Hartenstein al snel liggen. Dit hotel herbergde het hoofdkwartier van de Britse Airborne Divisie tijdens de Slag om Arnhem. In het hotel is tegenwoordig het Airborne Museum gevestigd. Hier leer je alles over de Slag om Arnhem en Operation Market Garden en de gevolgen hiervan voor Oosterbeek. Ook indrukwekkend is de Airborne Begraafplaats, waar veelal Britse militairen hun laatste rustplaats vonden. De Slag om Arnhem wordt nog jaarlijks herdacht in Oosterbeek en de omgeving. De start van deze herdenking is de Airborne Wandeltocht in het eerste weekend van september. Verder wordt er jaarlijk een race to the bridge tussen Arnhem en Oosterbeek georganiseerd door Airborne Battle Wheels Oosterbeek. Tijdens deze race kun je oude, waarheidsgetrouwe, militaire voertuigen bewonderen.

De prachtige Veluwse omgeving

Het Airborne Monument, de Airborne taptoe; de herinnering aan de oorlog is nog levendig in Oosterbeek. Maar dit dorp is meer dan een herinnering aan 1944. Zo kun je uitgebreid wandelen in de prachtige Veluwse omgeving. Op 9,5 kilometer vind je bijvoorbeeld het Nationale Park De Hoge Veluwe. Daarnaast kun je bij Oosterbeek de dertiende etappe (Wageningen – Heveadorp) van het Limespad lopen. Bewonder de uiterwaarden, wandel over de Wageningse Berg en door het dorp Renkum. Onderweg kom je langs Kasteel Doorwerth, dat ook zeker een bezoek waard is! Daarnaast kun je in deze regio deel 3 van de Geldersche Kasteelenroute (Arnhem, Heelsum, Oosterbeek) fietsen. Boek nu een camping in Oosterbeek en ontdek het zelf. Camping Aan Veluwe heeft zelfs verwarmd privé-sanitair!

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen