Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Kamperen in Lunteren: verken de Veluwe vanaf een camping

Lunteren is een gemoedelijk dorp in de gemeente Ede. De natuurliefhebber kan niet om Lunteren heen, want vanuit hier kun je de bosrijke Veluwe ontdekken. Talrijke wandel- en fietsroutes (knooppuntennetwerk) stellen je in staat om dit unieke natuurgebied te doorkruisen. De stuwwal Meulunteren-Wageningen ligt ten oosten van het dorp. Hier vind je onder andere Het Luntersche Buurtbosch (met een uitzichttoren), het Pinetum De Dennenhorst, de Goudsberg en het geografisch middelpunt van Nederland (een grote zwerfkei).

De natuur in of cultuur snuiven?

Lunteren is tijdens de zomervakantie best toeristisch. Dan is het gezellig druk op de vier campings die er liggen. De meeste campinggasten houden van de bosrijke campings en de nabijheid van wandel- en fietsroutes. Zo is er een speciale Tegelroute langs 57 tegeltableaus in samenwerking met het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo. Meer moois is te zien in Museum Lunteren, gelegen in het centrum. Hier herbeleef je de middeleeuwen en leer je alles over de geschiedenis van de Veluwe.

Fan van folklore? Bezoek dan eens de Oud-Lunterse Dag, een dorpsfeest dat altijd op de laatste zaterdag in augustus wordt gehouden. Op deze dag gaat Lunteren terug in de tijd en dragen veel inwoners traditionele boerenkleding van zo’n honderd jaar oud. En dan zijn er ook nog allerlei uitjes mogelijk. Vanuit Lunteren maak je gemakkelijk dagtochten naar Nationaal Park De Hoge Veluwe, het Kröller-Müller Museum, De Apenheul of Paleis Het Loo. Net waar je zin in hebt.

Kamperen in het bos

In Lunteren liggen maar liefst vier campings. Je vindt ze in een bos of aan de bosrand, waardoor je er vaak kunt kamperen in de schaduw. Een gezellige camping voor het hele gezin is Camping De Rimboe, gelegen ten oosten van Lunteren. Tijdens je verblijf op de camping beleef je veel waterpret in het nabijgelegen Bosbad Lunteren, een natuurzwembad met glooiende vormen. De speeltuinen en sportvelden vallen ook in de smaak bij kampeerders jong en oud. Voor de liefhebber van kleinschalige campings, is er ook genoeg te kiezen. Bijvoorbeeld De Wuitekamp (23 toerplaatsen) of De Morgenster (23 toerplaatsen en 5 vaste jaarplaatsen). Dit zijn fijne plekken voor de kampeerder op zoek naar rust in een groene omgeving.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen