Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Heerde: heerlijk genieten van de Veluwe

Heerde is een dorpje in het uiterste noorden van Gelderland. Met enkele rijksmonumenten, gemoedelijke campings en een uitstekende ligging aan de rand van de Veluwe, is het een fijne kampeerbestemming. Pak dus zeker stevige schoenen in en zet je tweewieler op het fietsenrek, want hier is het mooi wandelen en fietsen. Vanuit Heerde bereik je snel leuke steden als Zwolle en Deventer.

Cultuur snuiven

In het centrum van Heerde staat een bijzonder fraai raadhuis. Verder vind je er enkele villa’s en rijksmonumenten. Een van de bekendste is Huize Vosbergen. Dit is een buitenplaats en landgoed uit de zestiende eeuw. Het huis zelf is niet toegankelijk, maar het omliggende landgoed wel. Er ligt een Klompenpad (14 km) dat naar het landgoed vernoemd is, het Vosbergenpad. Tegenwoordig doet Huize Vosbergen dienst als locatie voor kleinschalige feesten en partijen. De Bonenburg, iets ten zuiden van Heerde, is al even interessant. Dit landgoed, gelegen aan het Apeldoorns Kanaal, heeft prachtige wandelroutes eromheen. Vanuit Heerde kun je leuke uitstapjes maken naar Zwolle (20 km), Deventer (25 km) en Apeldoorn (25 km). Met diverse musea, winkels en horeca, kom je je dagen hier goed door.

Verken de Veluwe!

Heerde ligt ideaal voor bezoekjes aan de Veluwe. Fiets de bossen in, geniet van routes over de heide en beleef volop waterpret? Ja waterpret, want tussen de Veluwse bossen ligt het recreatiegebied Heerderstrand. Dit is een grote waterplas met strand. Zwemmen, zonnen, kanoën, waterpoloën: wat is er eigenlijk niet mogelijk? Het Heerderstrand staat daarnaast bekend om het imposante kunstwerk 'De Ontmoeting'. Maar er is meer natuur. De Renderklippen is een prachtig natuurgebied tussen Epe en Heerde. Dit gebied omvat zo’n 223 hectare vol met heide en dennen. De vele hoogteverschillen maken het extra fraai. Op sommige hoger gelegen punten kijk je mooi uit over de omgeving. Een elektrische fiets is wel een aanrader. Daar is op ingespeeld, want er zijn diverse oplaadpunten voor je tweewieler.

Groot campingaanbod in Heerde

Met maar liefst vijf campings heb je genoeg keuze in Heerde. Ga je voor kleine campings als De Klippen of De Bankenburg (beide hebben slechts twintig toerplaatsen) of zoek je liever de gezellige drukte op van familiecamping Molecaten Park De Koerberg? Je ziet het, voor ieder wat wils!

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen