Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Kamperen op de Veluwe, maar wel dicht bij een stad? Ga naar Ede!

Zowel de actieve kampeerder als de kampeerder die het graag rustig aan doet, zal het naar zijn zin hebben in de omgeving van de Gelderse stad Ede. Je kunt er genieten van de rust in de veelzijdige natuur of een dagje shoppen in het gezellige stadcentrum. Rondom Ede vind je genoeg campings waar de stad en natuur binnen handbereik liggen.

Veelzijdige landschappen

In de omgeving van Ede vind je verschillende soorten landschappen. Ede ligt op de grens van de Veluwse stuwwallen. Vlak bij de camping vind je bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Juist door die verscheidenheid aan landschappen valt er in Ede in ieder seizoen veel moois te zien. Hierdoor is de omgeving van Ede ook een populaire bestemming voor fotografieliefhebbers. Fiets over de prachtige paarse heide in augustus, of ga wild spotten in de bossen. Wie weet kom jij oog in oog te staan met een everzwijn, wolf of hert? Vanuit je camping in of bij Ede ben je zo op de Veluwe. Heerlijk als je van fietsen of wandelen houdt. En ook een perfecte uitvalsbasis voor een kampeervakantie met de hond, want op de heide zijn verschillende losloopgebieden.

Wat is er te doen in Ede?

Naast een mooie en erg diverse natuur, is er in Ede genoeg leuks te doen. Bezoek bijvoorbeeld het Kasteel Doorwerth, of spot de mooiste vlinders in vlindertuin de Passieflorahoeve. Bij slecht weer is het Kröller-Müller Museum een aanrader. Daar zie je een grote collectie van schilderijen en tekeningen van Vincent van Gogh, Picasso en Mondriaan. Jaarlijks vindt in Ede in de laatste week van augustus (de bloeitijd van de heide) de Heideweek plaats. In Ede en de omliggende dorpen zoals Bennekom en Lunteren worden dan leuke evenementen georganiseerd, zoals braderieën, sportwedstrijden en optredens van bekende artiesten. Een dagje winkelen kan prima in het centrum van Ede, waar je onder andere twee ijssalons vindt uit de 24Kitchen ijssalonlijst 2021.

Campings in de buurt van Ede

Aan campings in deze prachtige omgeving geen gebrek. Bij ons vind je een ruim aanbod met campings in of bij Ede. Wil jij genieten van een kampeervakantie vol natuur en zoek je zo nu en dan graag het gemoedelijke stadsleven op? Dan is het Gelderse Ede zeker iets voor jou!

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen