Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Kamperen in natuurstad Arnhem

Kampeer je in Arnhem? Dan ben je verzekerd van een kampeerplekje in de natuur. Al sinds de zeventiende eeuw staat Arnhem bekend als groene stad. Niet gek, als je alle parkjes in en om de Gelderse stad telt. Drieëntwintig zijn het er in totaal. Park Sonsbeek is het grootste. Dit eeuwenoude natuurgebied was eerst nog in handen van de adellijke familie Van Heeckeren. Maar aan het einde van de negentiende eeuw werd het gebied openbaar. Vanaf dat moment kon iedereen door de eindeloze bossen wandelen. Langs beekjes en watervallen. Het (letterlijke) hoogtepunt van het park? Het uitzicht vanaf toren Belvédère.

Operatie Market Garden: een levende geschiedenis

Arnhem: natuurstad, historische stad en cultuurstad ineen. De bekendste historische gebeurtenis in Arnhem? Dat is misschien wel Operatie Market Garden. Deze bevrijdingspoging van de geallieerden mislukte. Nu nog zie je er de sporen van terug. Veel musea in en bij Arnhem houden de geschiedenis in leven. Het Airborne Museum in Oosterbeek vertelt je alles over Operatie Market Garden. In Arnhem zelf ligt een informatiecentrum van het museum. Daar kom je alles te weten over de Slag om Arnhem. Tijdens deze slag probeerden geallieerden Arnhem te bevrijden, als onderdeel van de operatie. Het gevecht duurde van 17 tot 25 september 1944.

Groene omgeving tussen Veluwe en Nijmegen

Arnhem ligt op de kruising van twee rivieren: de Nederrijn en de IJssel. Geen wonder dat zijn omgeving zo groen is. Hou je van wandelen en fietsen, dan ben je op de juiste plek. En natuurlijk, je bent niet verzekerd van elke dag zon. Maar hou je je vakantie in Nederland, dan stel je je daarop in. Het brengt extra lasten met zich mee. Zo neemt een poncho maar weinig plek in. Fiets je in zuidelijke richting, dan ligt Nijmegen in het verschiet. Net zo mooi als Arnhem, deze oude stad aan de Waal. En over de snelfietsroute fiets je er binnen een klein uurtje naartoe. Loop of rij je aan de noordkant Arnhem uit? Dan sta je al snel in Nationaal Park de Hooge Veluwe.

Een bezoekje aan de Burgers’ Bush

Een van de bekendste dierentuinen in Nederland ligt in Arnhem: Burgers’ Zoo. Al bij de ingang heten de leukste diertjes je welkom. Vrolijke pinguïns duiken daar van de rotsen af het water in. Ze zijn het startschot van een wandeling door zogenoemde ‘ecodisplays’. Op deze locaties hebben ze geprobeerd verschillende landschappen en klimaten na te apen. Duik de droge Desert in, waar de gieren over je hoofd vliegen. Of spot – en vooral: luister naar – de kleine schreeuwpiha in de vochtige Bush. Een bijzondere dierentuin dat een bezoekje waard is als je kampeert in Arnhem.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen