Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Heerlijkheid Ruinen

Ruinen ligt in de provincie Drenthe, op minder dan tien kilometer van Nationaal Park Dwingelderveld. Dit brinkdorp werd vroeger heerlijkheid Ruinen genoemd. In de omgeving vind je vooral veel weilanden. Fiets of rijd naar wijnhoeve Runa voor een proeverij en nestel je met een goed glas wijn op jouw camping in Ruinen. Je komt hier helemaal tot rust.

Nationaal Park Dwingelderveld

Kamperen in Ruinen betekent veel tijd voor ontspanning. In de omgeving kun je rustig wandelen en fietsen, al is het nationaal park erg populair in het hoogseizoen. Je kunt hier wandelen in het bos, een zwerfroute volgen en nordic walken. Daarnaast zijn er verschillende fietsroutes, ruiter- en menroutes, en kun je er vroegevogelexcursies volgen. Het gebied bestaat uit bossen, vochtige heide en veel vennen. Dit maakt het de perfecte leefomgeving voor bijzondere diersoorten.

Natuur overal

Wil je nog meer natuur bewonderen? Ga dan wandelen en fietsen in de 1000 hectare van Boswachterij Ruinen. Of breng een bezoek aan de tuinen van De Luie Tuinman. Deze tuinen zijn geopend in de lente en de zomer. In Ruinen is de natuur dicht bij! Ook een bezoek aan het Vogel- en Dierenpark Ruinen is erg interessant. Spot hier vogels zoals de scholekster, kievit, maar ook tropische vogels en de Auerhoen. Is het een echte regenachtige Hollandse dag, breng dan een bezoek aan Museumboerderij Pasmans Huus.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen