Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Kamperen in Norg: maak kennis met Drenthe

Norg is een dorpje in het noorden van Drenthe. Je bent hier niet ver van provinciehoofdstad Assen. Deze gemoedelijke stad met veel voorzieningen ligt op zo’n twintig minuutjes rijden. Meer winkels, horeca en cultuur vind je iets verderop. Want omdat je in het noorden van Drenthe kampeert, liggen buurprovincies Friesland en Groningen om de hoek. Zo kun je binnen een halfuurtje in de stad Groningen (30 km) en binnen drie kwartier in Drachten zijn. Rondom Norg draait het vooral om de natuur en de hunebedden. Die ontdek je het best tijdens een fietstocht of wandeling.

Dicht bij de hunebedden

Drenthe staat natuurlijk bekend om de aanwezigheid van de vele hunebedden. In Norg zelf zul je echter tevergeefs zoeken naar de stenen monumenten. In de directe omgeving heb je meer geluk. Zo liggen hunebed D2 en D5 op slechts een paar kilometer van Norg. Volgens de meeste wetenschappers zijn hunebedden resten van prehistorische grafkamers. Ze zijn meer dan vijfduizend jaar oud. Dit maakt ze erg bijzonder en meer dan de moeite waard om eens van dichtbij te bekijken.

Te zien in Norg en in de buurt

In Norg zelf is de kerk uit de dertiende eeuw een van de belangrijkste gebouwen. Ook de twee oude windmolens zijn erg fraai. Verder liggen er in Norg vijf brinken (open ruimtes). Met enkele supermarkten en horecagelegenheden in het centrum vind je er alles wat je nodig hebt tijdens je kampeervakantie in Norg. Iets buiten het centrum ligt het Molenduinbad, een zwembadcomplex met glijbanen, Turks stoombad, stroomversnelling en peuterbad. Ten zuidoosten van Norg ligt het Nationaal Gevangenismuseum. Hier krijg je een indrukwekkend inkijkje in de manier waarop misdadigers door de jaren heen gestraft werden. Bekijk de maquettes, prenten en historische objecten, zoals een pijnbank, radbraakkruis en slaapkooien. Een leerzaam uitje voor het hele gezin.

Jouw kampeervakantie in Norg

De bosrijke provincie Drenthe is populair onder kampeerders die van groen houden. Wie kiest voor een kampeervakantie in Norg, zit dicht bij meerdere bosgebieden. Zo zijn er de Molenduinen, de Langeloërduinen en de Oosterduinen. Met maar liefst vier campings heeft de kampeerder alle keuze. Drie campings liggen net iets buiten de bebouwde kom. Uitzondering is Camping Het Centrum Norg. Op deze kleinschalige camping (17 plaatsen) kampeer je op loopafstand van het centrum.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen