Ga naar de homepage

RCN de Noordster

Algemene gegevens
Toon op kaart
Beschikbaarheid en prijzen
8,0
23 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Verwarmd openluchtzwembad
  • Waterspeelparadijs
  • Ligging in Nationaal Park
  • Uitstekende horecagelegenheid
  • Dwingelder schaapskudde op 6 km
  • Giethoorn op 28 kilometer

RCN de Noordster ligt verscholen in het natuurgebied van Nationaal Park Dwingelderveld nabij het Drentse dorpje Dwingeloo. Op het nette en goed verzorgde vakantiepark staat de natuur centraal. De ruime kampeerplaatsen zijn fraai gesitueerd tussen de bomen en voor de klauteraars is er zelfs de mogelijkheid om een boomhut bij je kampeerplaats huren. Kinderen vermaken zich ook op de sport- en speelveldjes, in de recreatiezaal of - bij mooi weer - in het waterspeelparadijs. Daarnaast heb je als gast toegang tot het nabijgelegen buitenzwembad of in binnenzwembad De Dolfijn in Hoogeveen.

Toon meer

De Drenthse heide

Aan de rand van Nationaal Park Dwingelderveld en grenzend aan de Drentse heide vind je RCN de Noordster. Het ruim opgezette vakantiepark is vanaf verschillende kanten, A32 of A28, goed bereikbaar en hoe dichter bij het park je komt, hoe meer je al kunt genieten van de natuur. In deze omgeving ga je op in de flora en fauna en hier is het park ook op ingericht. De natuur staat centraal en zowel de bungalows als de kampeerplaatsen liggen mooi gesitueerd in het bos.

Bij binnenkomst word je vriendelijk ontvangen door het personeel en het park oogt zeer schoon en verzorgd. Dit geldt eveneens voor de sanitaire voorzieningen. De receptie is het centrale punt van RCN de Noordster. Vanaf hier kun je eenvoudig naar de kampeerplaatsen (rechterkant van de receptie) of naar het bungalowgedeelte (linkerkant) van het park. Op de royale plaatsen heb je alle ruimte voor jezelf en door de inrichting van het park waan je jezelf bijna alleen in het bos.

Boomhutten te huur

Zijn jouw kinderen echte klauteraars? Huur dan een kampeerplaats inclusief een boomhut en laat je kinderen genieten van deze speciale kampeerervaring. Sowieso is er voor de jeugd voldoende te doen op het park. Het bos dient als een natuurlijke speelplaats, maar daarnaast zijn er speelveldjes, sportvelden, een recreatiezaal en een actief animatieteam met Alex Avontuur en Speurhond Sammy. Bij mooi weer kun je op het park gebruik maken van het waterspeelparadijs voor kinderen en is naast het park het verwarmde openluchtzwembad geopend. Is het niet zo’n mooi weer? Op vertoon van de RCN zwembadpas heb je ook toegang tot binnenzwembad De Dolfijn in Hoogeveen (20 km).

Heldere hemel

In het hoogseizoen trekt RCN de Noordster veel gezinnen met kinderen naar het park, maar buiten deze tijd om kun je hier ook voor je rust prima terecht. Je geniet er van de bossen en van de heide en omdat het in deze omgeving ’s nachts nog écht donker is, tuur je er bij goed weer naar een heldere hemel vol met sterren. Zodra je ’s morgens wakker wordt, kun je bij de campingwinkel terecht voor verse broodjes en andere dagelijkse boodschappen. Voor de lekkere trek is er ook een snackbar, lunchen of dineren kan in het campingrestaurant.

Natuurschoon en brinkdorpen

Vergeet echter ook niet om zo nu en dan het park te verlaten en te genieten van de omgeving. Het natuurschoon ligt hier letterlijk op loopafstand. Wil je meer zien van de omgeving? Pak dan de fiets (ook te huur op het park) en trek door de bossen nabij Dwingerloo of door de Drentse heide en neem een kijkje bij de Dwingelder schaapskudde. Ook het Nationaal Park Drents-Friese Wold (10 km afstand) is een bezoek waard. Onderweg passeer je de brinkdorpjes Dwingeloo en Diever waar je even op adem kunt komen bij de lokale horeca.

Bekijk campingwebsite 
  • €19 per nacht in het laagseizoen
  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Tot 60% korting

    • 3.000 campings,
      jaarlijks gecontroleerd

    • Binnen 4 nachten terugverdiend

    CampingCard ACSI

    Voordelig kamperen in het laagseizoen

    CampingCard ACSI is een handige kortingskaart die u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert. In 2024 kampeert u met CampingCard ACSI op 3.000 campings in 25 Europese landen. Betaal ook altijd één van de acht, vaste lage tarieven in het laagseizoen!


    Bestel direct


    Lees meer over CampingCard ACSI
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Beschikbaarheid

Jaarlijks geĆÆnspecteerd

J. de Jager

"Midden in het bos van Nationaal Park gelegen camping met veel voorzieningen en uitstekende horecagelegenheid. Een uitstekende camping in het bos met voor kinderen een boomhut bij de plaats. Leuke fiets en wandelroutes"

Inspecteur Dhr. J. de Jager

J. de Jager

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31488792549

Beoordelingen (23)

Aan het laden, een ogenblik geduldā€¦

Gemiddelde beoordeling: 8,0

Sanitair
7,6
Personeel
8,1
Prijs-kwaliteitverhouding
8,4
Kindvriendelijkheid
8,4
Entertainment
8,4
Sportfaciliteiten
7,4
Zwembad
6,5
Eten en drinken
7,7
Omgeving
9,3

DJ W, op deze camping in september 2023

10,0

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - Dat je midden in de natuur zit met alle natuur en voorzieningen binnen handbereik
Minpunten - Dat het terras pas om 1700 hr opengaat, zou 1600 hr moeten zijn omdat je dan ruim voor g avondeten nog een drankje samen drinkt. Ook het feit dat je met je huishoudafval helemaal naar het begin van de camping moet lopen is een minpunt. Ik deed t wel maar beken zag ik het in de afvalbakken ol het park proppen wat daarvoor niet bedoeld is. Misschien een paar centrale punten maken
Bron: Ctoutvert

Justin Clements, op deze camping in augustus 2023

7,5

Reisgezelschap: Gezin met kinderen <4 jaar

Prima camping. Voor de kinderen is er genoeg te doen. Animatie is goed ingericht. Sanitair kan enegzins beter. Zwembad is Matig te noemen, maar leuk ingericht voor (jonge)kinderen. Indoor speelhal is matig, maar kinderen kunnen droog spelen. de kampeer plekken zijn groot genoeg. De omgeving blijft toch 1 van de trekpleisters. Heerlijk midden in een bosrijk gebied camperen. Camping is zeker een aanrader.

Anja A, op deze camping in april 2023

8,0

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - Fijn losloop gebied voor onze hond achter de camping. Top dat hij ook mee het restaurant in mag. Veel kampeerplekjes kriskras in het bos.
Minpunten - Verlichting snachts niet goed. Kon nauwelijks de weg terug vinden

Bron: Ctoutvert

Jasper S, op deze camping in april 2023

8,7

Reisgezelschap: Gezin met kinderen <4 jaar

Pluspunten - We hebben een paar hele mooie dagen op deze camping gehad. Een rustig veldje, vlakbij het wandelpad naar het Dwingelderveld. Rustige camping, stil en middenin de natuur.
Minpunten - Harde muziek in het toiletgebouw. Overdag niet zo erg, maar helaas blijft de radio ook snachts aan.
Bron: Ctoutvert

Meine Zijlstra, op deze camping in augustus 2022

8,3

Reisgezelschap: Paren

prachtige camping met mooie plekjes voor de caravan, in een prachtige omgeving

G.Huisman, op deze camping in augustus 2022

8,2

Reisgezelschap: Senioren

Aangenaam verblijven op een prachtige boscamping, waar je de stilte kunt horen.
Bod met groot losloopgebied voor honden naast de camping! Gemoedelijke sfeer.

Brigitte Buld, op deze camping in september 2021

8,7

Reisgezelschap: Vriendengroep

Pluspunten - Ligging van de camping
Minpunten - Er zijn veel te weinig waterputten en als ze er al zijn dan moeilijk te vinden. Te weinig terreinverlichtinng..
Bron: Ctoutvert

Roderick en Gea De Jong, op deze camping in september 2021

8,7

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - Mooie omgeving en fietsroutes
Minpunten - Te weinig waterpunten nabij campeerplek.
Bron: Ctoutvert

J.K. Nienhuis, op deze camping in augustus 2021

8,9

Reisgezelschap: Senioren

Prachtige omgeving, gemoedelijke sfeer, wandel- en fietsmogelijkheden. Leuke en grote plaatsen op de camping. Prima horeca en andere faciliteiten.

J.K. Nienhuis, op deze camping in augustus 2021

8,6

Reisgezelschap: Gezin met kinderen <4 jaar

Prettig en ontspannen, midden in de natuur en een mooie camping

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
ā‚¬Ā 26,60
Richtprijs 2
ā‚¬Ā 30,60
Openingsperiode *
29-03-2024 t/m 03-11-2024
Oppervlakte
42 ha
Aantal toerplaatsen
329 (80 - 150m2)
Aantal camperplaatsen
6
Aantal vaste jaarplaatsen
72
Aantal huuraccommodaties
78
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:400 m2
    • periode:01-05/01-09
    • Verwarmd:ja
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Oplaadpunt voor elektrische auto's
    • aantal:4
  • Stacaravans
    • aantal:11
Internet
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • Ook reserveren met CampingCard ACSI mogelijk
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard | dinnercard | amex
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Geldautomaat/geldopname mogelijk
  • Seniorenkorting
  • Defibrillator
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Nederlands | Engels | Duits
Voorzieningen bij staanplaats
  • Autovrije staanplaats
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:10 ampĆØre
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
  • Plaatsen met rtv-aansluiting
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Autovrije staanplaats
  • Dubbelassers toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra | kolen
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hondenuitlaatplaats
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Verwarmd sanitair
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Seniorentoilet
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Familiedouche
  • Seniorendouche (met extra beugels)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden niet in hetzelfde gebouw, maar met alarminstallatie
  • Sanitair alleen geopend voor mindervaliden
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Kantine/restaurant heeft toilet voor mindervaliden
  • Babyroom
  • Kraan zonder drukknop
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Grasland
  • Verharde staanplaats
  • Zandbodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Levensmiddelen: beperkt verkrijgbaar
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Restaurant (met ruime keuze)
  • Restaurant (kleine kaart)
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Snackbar
  • Pizzeria
  • Afhaalmaaltijden
  • Bar
  • Invriezen koelelementen
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:11
  • Bungalows/chalets
    • aantal:51
  • Trekkershutten
    • aantal:4
  • Fietsen
  • Mountainbikes
  • Skelter/trapauto
  • Elektrische fietsen
  • Scooters
  • Safaritent zonder sanitair
    • aantal:10
  • Safaritent met sanitair
    • aantal:2
Zwemmen
  • Waterglijbaan (> 10 m)
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:400 m2
    • periode:01-05/01-09
    • Verwarmd:ja
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:100 m2
    • periode:01-05/01-09
Voor kinderen
  • Waterglijbaan (> 10 m)
  • Speeltuin
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:100 m2
    • periode:01-05/01-09
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Nederlands | Engels | Duits
    • periode:20-05/01-06 | 04-07/30-08
  • Enkele speeltoestellen
  • Recreatieruimte
  • Disco-avonden
  • Miniclub (min. 4x p.wk in hoogseizoen)
    • talen:Nederlands
  • Indoorspeeltuin
  • Babyroom
  • Waterspeeltuin
  • Springkussen
  • Minigolf
  • Dierenweide
  • Kampeerveld met speeltoestellen
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Tennis
  • Jeu de boulesbaan
  • Paardrijden
  • Ponyrijden
  • Beachvolleybal
  • Minigolf
  • Golfbaan op geringe afstand (max. 10 km)
    • afstand:5 km
    • aantal:18
Recreatie (volwassenen)
  • Animatie voor tieners 13 t/m 18 jr (min. 2x per week)
    • talen:Nederlands | Engels | Duits
    • periode:20-05/01-06 | 04-07/30-08
  • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Nederlands | Engels | Duits
    • periode:20-05/01-06 | 04-07/30-08
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld
  • Recreatieruimte
  • (Pool)biljart
  • Excursieprogramma (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • periode:20-05/01-06 | 04-07/30-08
  • Televisie
  • Begeleide wandeltochten
    • periode:04-07/30-08
Ligging van de camping
  • Gelegen in bos
  • Dichtbij afslag autosnelweg (< 10 km)
    • afstand:4 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:2 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 10 ampĆØre)
  • Speciale plaatsen voor campers
    • Oppervlakte:80 m2
    • Aantal:6
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
    • gewicht:6000 kg
  • Verharde plaatsen voor campers
    • Ondergrond:geasfalteerd
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • VĆ³Ć³r toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Eventuele deurdrangers niet te zwaar (3 Ć  4 kg druk)
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden niet in hetzelfde gebouw, maar met alarminstallatie
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kantine/restaurant heeft toilet voor mindervaliden
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kraan zonder drukknop
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Sanitair alleen geopend voor mindervaliden
Diversen
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig
  • Oplaadpunt voor elektrische auto's
    • aantal:4
  • Camping info app

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Do

28 / 03

 

Vr

29 / 03

 

Za

30 / 03

 

Zo

31 / 03

 

Ma

01 / 04

 

Di

02 / 04

 

Wo

03 / 04

 
Max. 11.1° 13.1° 18.7° 14.3° 11.3° 11.2° 12°
Min 6.2° 7.6° 5.6° 7.2° 6.7° 5.7°
Neerslag 55% 70% 65% 25% 100% 85% 85%
Windrichting ZW ZW Z Z W W ZW
Windkracht 4 4 3 2 3 4 3

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 89% 68 2
Feb 86% 67 3
Mrt 83% 65 4
Apr 76% 47 6
Mei 75% 64 7
Jun 78% 66 7
Jul 79% 99 7
Aug 81% 78 6
Sep 85% 76 5
Okt 88% 78 4
Nov 91% 67 2
Dec 91% 77 2

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • RCN de Noordster
    De Noordster 105
    7991 PB / Dwingeloo
    Nederland
  • Download GPS-coƶrdinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coƶrdinaten:
    52°48'48"N 6°22'42"E
  • Vanaf Dieverbrug richting het centrum van Dwingeloo. Dwars door Dwingeloo tot aan vijfsprong bij bosrand. Volg de bordjes langs de bosweg.

Contact

Contact

Wilt u camping RCN de Noordster boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens of via de

website van de camping

Contact
Campingwebsite
  • www.rcn.nl/noordster

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar RCN de Noordster. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Campings in de omgeving

RCN de Noordster

RCN de Noordster
RCN de Noordster
RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster
RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster RCN de Noordster

RCN de Noordster

RCN de Noordster
RCN de Noordster

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen