Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Dwingeloo, kamperen bij het Nationale Park van Drenthe

Midden in Drenthe vind je het dorpje Dwingeloo en het Nationaal Park Dwingelderveld. Kampeerders die van rust en natuur houden, vinden in deze omgeving perfecte vakantieplekjes om je tent, caravan of camper neer te zetten. Dwingeloo werd in 2011 uitgeroepen tot 'groenste dorp van Europa'. In en rondom dit groene Drentse dorp maakt het haastige leven even plaats voor het beleven en genieten van de oeroude natuur en rust. Laat je tijdens je welverdiende kampeervakantie verrassen door het moois dat deze omgeving je te bieden heeft.

Ontdek de natuur in Nationaal Park Dwingelderveld

In Zuidwest-Drenthe ligt het bijzondere natuurgebied Nationaal Park Dwingelderveld. Hier wisselen bossen, heidevelden en vennen elkaar eindeloos af. Je kunt in dit gebied heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden op de speciaal daarvoor aangelegde paden. Misschien wil jij zelfs mee op vroegevogelexcursie of maak je een huifkartocht. In het grote bos- en heidegebied is ook nog altijd een schaapskudde aanwezig. Dagelijks trekt de schaapsherder met de Drentse heidenschapen over de prachtige heide, zo idyllisch! Neem je camera mee om deze mooie landelijke taferelen vast te leggen!

Eten en drinken in Dwingeloo

Wissel een dagje genieten van en in de natuur af met een bezoekje aan het authentieke dorpscentrum van Dwingeloo. Drink kopje koffie, geniet van een ijsje of een borrel of eet een hapje bij een van de gezellige grand-cafés of restaurants. Of je nu zin hebt in een uitgebreid diner, in tapas, pizza of pannenkoeken in Dwingeloo is er keuze genoeg!

(Water)pret voor jong en oud

Voor zwemliefhebbers en zongenieters is Beleefpark Dwingeloo een aanrader. In dit park vind je onder meer een openluchtzwembad met glijbanen. Je kunt hier ook heerlijk zonnen, duiken, Beach volleyen en er is een lange kabelbaan! In het hoogseizoen organiseren de nabijgelegen campings hier allerlei leuke activiteiten voor jong en oud! Als je liever in natuurwater zwemt en jezelf al lekker op een zandstrandje ziet zonnen, kan dat in bij het prachtige Blauwe meer. Zijn de weersvoorspellingen iets minder warm en zonnig? Dan kun je voor waterplezier terecht bij binnenzwembad De Dolfijn in Hoogeveen.

Campings in de buurt van Dwingeloo

De campings in de buurt van Dwingeloo bieden voor ieder wat wils. Er zijn verschillende leuke minicampings, boscampings en boerderijcampings met een rustige gemoedelijke sfeer. Voor de liefhebber zijn er ook grotere familiecampings en vakantieparken met faciliteiten als een restaurant, zwembad en animatie. Eén pluspunt hebben alle campings in ieder geval zeker gemeen: ze liggen allemaal in een prachtige natuurlijke omgeving.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen