Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Camping Betuwe Nederland

Op vakantie in de Betuwe kampeert u te midden van de fruitboomgaarden, langs de rivier de Linge en tussen de gezellige boerderijen. Deze streek in het midden van Nederland is zeer rijk aan natuur, maar ook bent u zo in grote steden als Utrecht of Den Bosch.

De Betuwe is omringd door water. Met bovenaan de Betuwe de Rijn, onder de Waal en de slingerende Linge die het gebied doorkruist, is water altijd dichtbij. Campings in de Betuwe liggen dan ook vaak bij een rivier of meer. Daarnaast hebben de campings ruime kampeerplekken voor zowel tent, caravan als camper. Op vrijwel alle campings in de Betuwe zijn honden ook welkom.

Appels en peren

De Betuwe is het hart van de Nederlandse fruitteelt. Dat valt al direct op wanneer u naar de camping toe rijdt, de grootschalige fruitboomgaarden zijn namelijk niet te missen. Jaarlijks organiseert de Nederlandse Glastuinbouw het ‘Kom in de Kas’-weekend, waarbij bezoekers een kijkje in de keuken van de groente-, bloemen- en plantenkwekers kunnen nemen.

De Betuwe draait natuurlijk niet alleen om de fruitteelt, er is nog zoveel meer te doen!

•    Strandpark Slijk-Ewijk
Vlak bij Valburg en het landgoed Loenen ligt Strandpark Slijk-Ewijk. Dit recreatiegebied is ideaal om te zwemmen, windsurfen, kanoën of gewoon heerlijk te ontspannen met een goed boek. Voor kinderen is er een speelschip en avontureneiland waar ze met de hangbrug of het trekpontje kunnen komen.

 

•    Kasteel Doornenburg
Dit kasteel dateert al uit de negende eeuw en is lange tijd in bezit geweest van Gelderse graven. Tegenwoordig is het kasteel open voor bezoekers en kunt u er een rondleiding volgen onder leiding van een gids. Wie graag wat van de omgeving van het kasteel wilt zien, kan het Ommetje Doornenburg lopen. Deze wandelroute is er in verschillende varianten (van 2 tot 7 kilometer) en biedt fraai uitzicht over het rivierengebied. Ook brengt het u langs Fort Pannerden.

 

•    Kanoën
Op verschillende punten in de Betuwe vindt u kanoverhuurbedrijven vanwaar u een kanotocht over de Linge kunt maken. Zo kunt u eens vanaf het water van de prachtige natuur genieten. Stop onderweg bijvoorbeeld eens bij het plaatsje Hemmen voor een lekkere pannenkoek bij restaurant Aan de Linge of neem een picknickmand mee voor onderweg.

Het weer

Over het weer in de Betuwe zou u kunnen twisten, maar doorgaans is het er toch in het voorjaar, najaar én in de zomer lekker weer voor een kampeervakantie. ’s Zomers is het al snel tussen de twintig en vijfentwintig graden. Daarnaast staat Nederland bekend om zijn grote wolkenpartijen, die het Betuwse landschap compleet maken.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen