Ga naar de homepage

Camping Gaalgebierg Kat.I

Algemene gegevens
Toon op kaart
6,6
21 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Aan de rand van Esch-sur-Alzette
  • Gezellig café met terras
  • Rustig gelegen camping
  • Excursies en wandeltochten
  • Gratis bus naar het stadje
  • Bezoek aan oude mijnstadjes

Camping Gaalgebierg ligt in een rustig, bebost gebied op een heuvel bij het voormalige industriestadje Esch-sur-Alzette. De camping wordt goed onderhouden en is heerlijk rustig en groen. Direct ernaast ligt een dierentuin (gratis toegang) en de directe omgeving telt talloze sportvelden en stadstuinen. Esch-sur-Alzette ligt in de regio ‘Terre Rouge‘, een gebied van voormalige mijnen en zware industrie waar tegenwoordig de natuur geleidelijk weer de overhand krijgt. In de omgeving kun je mooi wandelen. Zwemliefhebbers kunnen met de bus gratis naar het zwembad in het stadje.

Toon meer

Vanaf de A4 (Luxembourg-Esch-sur-Alzette) neem je de afslag naar het stadscentrum. Daar rijd je richting Kayl tot je de campingborden kunt volgen. Het laatste stukje heeft veel bochten en je moet nog een vrij flinke helling nemen voordat je bij de hooggelegen camping bent.

Rustig en groen

De camping oogt heerlijk rustig en groen. Er staan prachtige bomen. Het terrein is ingedeeld in terrassen, wat voor een leuke sfeer zorgt. Sommige plekken zijn wat klein of liggen enigszins verscholen, maar er zijn ook genoeg ruime standplaatsen.

Het grote, centraal gelegen sanitairblok is onberispelijk schoon. Het gebouw is goed onderhouden en verwarmd. Je vindt er o.a. een babywasgelegenheid en voorzieningen voor rolstoelgebruikers.

Begeleide wandeltochten

Door de ligging is de camping populair onder wandelaars en rustzoekers. De bus bij de camping brengt je (om de 30 minuten) gratis naar het zwembad in het stadje. Op gezette tijden organiseert het team van de camping excursies en begeleide wandeltochten.

Gezellig café

Op de camping is een gezellig café met terras. Er is ook een restaurant met een redelijke kaart. Mensen van buiten de camping schuiven graag aan in de bar en het restaurant. Voor winkels en een supermarkt moet je naar het centrum van Esch-sur-Alzette.

In Esch-sur-Alzette kun je leuk winkelen en ook de dierentuin naast de camping is een bezoekje waard. Echt speciaal in Esch-sur-Alzette is de wijk Belval. Vroeger overheerste hier de staalindustrie. Tegenwoordig wordt er plaats geboden aan stadsvernieuwing zonder de industriële geschiedenis van dit stukje stad uit het oog te verliezen. Een hoogoven en ook andere industriële gebouwen zijn behouden gebleven. Ze staan nu zij aan zij naast een concerthal, een universiteit, een winkelcentrum, woon- en kantoorgebouwen en horeca.

Bekijk campingwebsite 
  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Jaarlijks geïnspecteerd

R.G. Wauters

"Verzorgde stadscamping aan de rand van Esch helemaal in het groen en toch dicht bij het centrum, hetzij lopend of met het stadsbusje (flexibus). Schone sanitaire voorzieningen. Redelijk wat seizoensplaatsen, maar rustig gelegen toerplaatsen. Veel mogelijkheden voor sport, wandelingen en een dierenpark. Frankrijk, Duitsland, België en de hoofdstad Luxemburg (ook per trein) zijn vlakbij gelegen."

Inspecteur Dhr. R.G. Wauters

R.G. Wauters

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31488792321

Beoordelingen (21)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 6,6

Sanitair
6,7
Personeel
7,4
Prijs-kwaliteitverhouding
6,5
Kindvriendelijkheid
6,1
Sportfaciliteiten
5,8
Eten en drinken
6,6
Omgeving
7,5

A.J.Merceij, op deze camping in maart 2024

4,9

Reisgezelschap: Senioren

Om bij de camping te komen dient u eerst door de zeer drukke stad Esch sur Alchette te rijden met veel stoplichten en drukke kruisingen. De laatste 3 km is een soms zeer steile kronkelige smalle weg omhoog met een aantal zebra\'s waar voetgangers voorrang moet geven zodat je stil staat op een steile weg. Op ongeveer 800 meter voor de camping is een slagboom die door de receptie gesloten kan worden. Dit gebeurt wanneer het op de camping druk is, zowel bij het restaurant als bij de receptie. Men besluit dan gewoon de slagboom dicht te houden en je via luidspreker bij de slagboom te vertellen dat de camping vol is (wat niet het geval is)
Gezien je stil staat op een steile helling en de weg te smal is om te keren moet je dan 500 meter achteruit rijden, bergafwaarts met caravan tot je in een doodlopende zijweg kunt inrijden om daar vervolgens de stad weer in te rijden. Wanneer je diverse recensies op andere websites leest, gebeurt dit vaak. Zorg dat je niet in het weekend of feestdag daar aankomt, sterker nog, ga daar gewoon niet naar toe gezien deze onvriendelijk mentaliteit.

Lauwers, op deze camping in september 2023

7,6

Reisgezelschap: Senioren

Camping oogt erg sjofel, ieder zijn meug( niet te verwend zijn). Receptie, restaurant en sanitair zijn prima in orde. Broodjesservice, citybus(ieder half uur) en het weggetje ernaartoe is als de meeste smalle luxemburgse straatjes. Gegroet.

Familie Schaap, op deze camping in april 2023

6,2

Reisgezelschap: Senioren

Volgens ACSI boekje een mooie camping. Wat een bende, smerige caravans met aanbouwsels, waarschijnlijk veel seizoensplaatsen, lijkt wel een grote vuilnisplaats zoveel rotzooi, bij mag geen vermelding hebben als mooie camping. We zouden hier 2 nachten staan, 1 nacht was al teveel. Onbegrijpelijke waardering van de ACSI inspecteur.

Ellen schutte, op deze camping in september 2022

5,9

Reisgezelschap: Senioren

Jammer dat het sanitair slecht wordt onderhouden, vies kleedje, wc potten vies, jammer. Vriendelijk personeel, niets is te veel. Veel vaste bewoners die van hun eigen stukje camping niets maken, het is een zooitje, vieze caravans en aanbouwen. De plek van de camping is mooi, zo hoog op de berg. Zijn hier echt al meedere keren geweest voor 1 nacht. Nu beslist dat dit de laatste keer was. Of het acsi onwaardig is heb ik geen mening. Acsi zou eerst zelf iets aan hun onoverzichtelijk boekjes moeten doen.

Reinier van Ooijen, op deze camping in augustus 2022

6,1

Reisgezelschap: Paren

Twee personen met een buscamper met electriciteit. Sanitair oud, dameskant schoon, kant van de heren niet. Geen broodjesservice. Veel vaste staanplaatsen die ronduit rommelig en niet onderhouden ogen. Verder rustig. Mooie omgeving. Er is een wandelbrug met lift die je wandelend snel in het stadje brengt.

J. Wilpshaar, op deze camping in juni 2022

6,9

Reisgezelschap: Senioren

Geen afgebakende plaatsen, ongelijk terrein. Na vage instructie bij de receptie konden we moeilijk de aangegeven plek vinden. Gelukkig hadden we een mover, want anders hadden we de caravan niet kunnen plaatsen. Het sanitair was wel schoon, maar verouderd.

Hans de Groot, op deze camping in juni 2022

5,8

Reisgezelschap: Paren

Zeer matige camping. Veel jaarplaatsen met aangebouwde tentjes etc. De camping komt zeer onverzorgd over. Sanitair zeer matig. Ik snap niet dat deze camping nog op de acsi app staat!

Rita, op deze camping in mei 2022

7,1

Reisgezelschap: Paren

Kleine camping, ligt hoog, niet gemakkelijk voor een grote caravan. Gebruikt als doorreis camping.

Francina, Johanna, Maria Rimkus, op deze camping in september 2021

8,4

Reisgezelschap: Alleengaand

Fijne camping bevindt zich boven op de berg in een zeer mooie omgeving met een naastgelegen vrij toegankelijk dierenpark wat zeer kindvriendelijk is opgezet. Mijn man, ik en de hond hebben met de caravan er een week doorgebracht. Genoten van de prachtige natuur en de mooie winkelpromenade beneden in het stadje Esch-sure-Azette.

Ank IJzerman, op deze camping in september 2021

7,7

Reisgezelschap: Senioren

Hartelijke ontvangst en heel mooi sanitair wat goed schoongehouden wordt. De kaart in het \'restaurant\' is klein, maar van goede kwaliteit en vriendelijke bediening. De camping zelf is, mede door de vele vaste standplaatsen, minder aantrekkelijk. Prima camping voor 1 nacht.

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 21,80
Richtprijs 2
€ 25,80
Openingsperiode *
01-01-2024 t/m 31-12-2024
Oppervlakte
2,5 ha
Hoogteligging
400m
Aantal toerplaatsen
50 (100m2)
Aantal camperplaatsen
7
Aantal vaste jaarplaatsen
84
Aantal huuraccommodaties
16
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:3
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Defibrillator
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Frans | Engels | Duits
  • Betaalverzoek ter plekke, via mobiele telefoon
Voorzieningen bij staanplaats
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:16 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:3
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:3
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Inrijverbod tijdens middagpauze
    • tijd:12.00 - 14.00
  • Dubbelassers toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra | kolen
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:3
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:3
  • Hondenuitlaatplaats
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Verwarmd sanitair
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden niet in hetzelfde gebouw, maar met alarminstallatie
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Babyroom
  • Kraan zonder drukknop
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Terrassencamping
  • Harde bodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Restaurant (kleine kaart)
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Snackbar
  • Afhaalmaaltijden
  • Bar
  • Invriezen koelelementen
Te huur op of bij camping
  • Caravans
    • aantal:16
  • Elektrische fietsen
Voor kinderen
  • Enkele speeltoestellen
  • Recreatieruimte
  • Babyroom
  • Geen animatieprogramma
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Jeu de boulesbaan
  • Beachvolleybal
  • Mountainbikeroutes bij de camping
    • moeilijkheid:gemiddeld | licht | zwaar
Recreatie (volwassenen)
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | zwaar
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht | zwaar
  • Recreatieruimte
Ligging van de camping
  • Gelegen in bos
  • Dichtbij afslag autosnelweg (< 10 km)
    • afstand:3 km
  • Openbaar vervoer bij de camping (max. 0,5 km)
    • afstand:0 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:1.5 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • water tanken
    • grijs water lozen
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 16 ampère)
  • Speciale plaatsen voor campers
    • Oppervlakte:100 m2
    • Aantal:7
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
  • Verharde plaatsen voor campers
    • Ondergrond:geasfalteerd
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Eventuele deurdrangers niet te zwaar (3 à 4 kg druk)
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden niet in hetzelfde gebouw, maar met alarminstallatie
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Speciale kampeerplaatsen voor mindervaliden
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kraan zonder drukknop
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig
  • Speciale kampeerplaatsen voor mindervaliden

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Do

28 / 03

 

Vr

29 / 03

 

Za

30 / 03

 

Zo

31 / 03

 

Ma

01 / 04

 

Di

02 / 04

 

Wo

03 / 04

 
Max. 10.4° 10.5° 14.9° 14.8° 10° 11° 12.3°
Min 4.2° 5.9° 7.2° 5.6° 7.5° 6.1° 6.7°
Neerslag 65% 100% 80% 80% 100% 85% 90%
Windrichting ZW Z ZW ZO ZW ZW ZW
Windkracht 5 4 3 3 5 4 4

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 90% 71 1
Feb 83% 62 3
Mrt 77% 70 4
Apr 71% 61 6
Mei 70% 81 7
Jun 71% 82 7
Jul 70% 68 8
Aug 74% 72 7
Sep 79% 70 5
Okt 85% 75 4
Nov 88% 83 2
Dec 90% 80 1

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Camping Gaalgebierg
    BP 20 (rue du Stade)
    4001 / Esch-sur-Alzette
    Luxemburg
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    49°29'5"N 5°59'10"E
  • A4 Luxemburg - Esch-sur-Alzette. Bij binnenrijden stadscentrum de richting Kayl, geschilderd op de weg, volgen en verder de cp-borden. Laatste deel van de weg vrij steil en bochtig (doodlopende weg toch blijven volgen).

Contact

Contact

Wilt u camping Camping Gaalgebierg boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens of via de

website van de camping

Contact
Campingwebsite
  • www.gaalgebierg.lu

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Camping Gaalgebierg. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Camping Gaalgebierg Kat.I

Camping Gaalgebierg Camping Gaalgebierg Camping Gaalgebierg Camping Gaalgebierg Camping Gaalgebierg Camping Gaalgebierg Camping Gaalgebierg Camping Gaalgebierg Camping Gaalgebierg Camping Gaalgebierg
Camping Gaalgebierg Camping Gaalgebierg Camping Gaalgebierg Camping Gaalgebierg Camping Gaalgebierg Camping Gaalgebierg Camping Gaalgebierg Camping Gaalgebierg Camping Gaalgebierg Camping Gaalgebierg

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen