Ga naar de homepage

Camping Kohnenhof Kat.I/****

Algemene gegevens

Dit is een gemoedelijke camping aan de Luxemburgse oever van de Our. Je kunt hier ongedwongen kamperen en genieten van de mooie natuur in de omgeving. De rivier is geschikt om in te spelen, op te varen en te vissen. Op de camping zijn diverse plekken met meer en minder schaduw en uit eten in het restaurant is een absolute aanrader.

Toon meer

De camping ligt in het dal van de Our, direct aan de rivier, op ongeveer tien kilometer van het stadje Vianden. De Our is een grensrivier tussen de Luxemburgse Ardennen en de Duitse Eifel. De omgeving is heuvelachtig met glooiende velden en beboste dalen. Je kunt in de omgeving dan ook prachtig wandelen. Het laatste gedeelte van de route, in Luxemburg, zijn er geen snelwegen. Als je het dal in rijdt, zijn de wegen smal en bochtig.

Nette veldjes

Je komt de camping op via de nieuwe ingang. In een houten chalet vind je de receptie, die aanvoelt alsof je een woonkamer binnenkomt. De eigenaren Casper en Christine Schönberger heten je hier hartelijk welkom. Vanaf de receptie kijk je uit over de langgerekte camping langs de rivier, met nette veldjes en speeltoestellen.

Langgerekt langs de rivier

De kampeerplekken aan de linkerkant hebben meer schaduw van bomen dan die aan de rivier, die recenter zijn aangelegd. De plekken aan de rivier kunnen bij nat weer wat drassig worden. Alle plekken zijn ruim en sommige zijn verhard. Veel kampeerplekken zijn onderling afgebakend met lage haagjes. Op het oudere gedeelte zijn verschillende accommodaties te huur, zoals trekkershutten, huisjes en stacaravans. Er zijn ook lodgetenten te huur. Kohnenhof is echt een familiecamping die veel Nederlanders wel weten te vinden. In het laagseizoen komen er meer oudere echtparen. Er worden dan ook regelmatig golfweken georganiseerd.

Waterplezier

Op de camping kun je veel waterplezier hebben in de Our, waar je langs de oevers in kunt waden. Er is ook een brug, waarmee je met droge voeten kunt oversteken naar Duitsland. Campinggasten kunnen dagelijks een paar uur gratis naar zwembad Aqua Nat’Our, dat zo’n zes kilometer verderop ligt.

Heerlijk eten

Het assortiment in het winkeltje is beperkt. Naast enkele belangrijkste levensmiddelen kun je er dagelijks vers brood bestellen. Tien autominuten verderop kun je alle inkopen doen. In het sfeervolle restaurant in de oude hoeve kun je heerlijk eten, ook Luxemburgers komen hier eten. De kok serveert wisselende menu’s en natuurlijk het speciale verrassingsmenu. Het sanitair is netjes en schoon; in juni 2018 werd er een tweede sanitairgebouw in gebruik genomen op het rechtergedeelte van de camping. Dit heeft een industriële look. Je vindt er zeer ruime douches en een familiedouche.

Natuur, kastelen en stedentrips

Je kunt verschillende tochten maken in de mooie Luxemburgse natuur; door uitgestrekte bossen met indrukwekkende heuvels en dalen met natuurlijke beekjes en rivieren. Ook liggen hier meerdere bekende kastelen die een bezoekje waard zijn, zoals dat van Vianden, Bourscheid en Beaufort. De stadjes Clervaux, Vianden, Echternach en Diekirch verdienen ook zeker een bezoekje.

Korting in het laagseizoen met CampingCard ACSI

Voordelig kamperen inhet laagseizoen met de CampingCard ACSI

CampingCard ACSI is een handig kaartje dat u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert! In 2019 kunt u op ruim 3400 campings terecht, in 21 Europese landen. U betaalt één van de vijf, vaste lage tarieven in het voor- en naseizoen!

De voordelen

  • Tot 60% korting! Met uw CampingCard ACSI verblijft u tegen vijf vaste lage tarieven extra voordelig op de mooiste campings in heel Europa.

  • Meer dan 3400 campings, door ACSI geïnspecteerd! Met uw CampingCard ACSI kunt u op meer dan 3400 campings terecht, verdeeld over 21 Europese landen.

  • Voordelig kamperen met (klein)kinderen Op ruim 650 campings zijn kinderen (t/m 5 jaar) bij het CampingCard ACSI-tarief inbegrepen.

8,7
Gemiddelde beoordeling Bekijk 51 beoordelingen

Gedetailleerde informatie over de camping

K. Geeraert "Rustige gezinsvriendelijke camping in een bosrijke natuur aan de oever van de Our. Uiterst geschikt voor gezinnen met jonge kinderen door zijn uitgebreide kinderanimatieprogramma en speelmogelijkheid in de rivier. Gezellige bar met groot terras en uitstekend restaurant in oude sfeervolle hoeve."

Inspecteur Dhr. K. Geeraert

K. Geeraert

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +32(0)32887050
Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,7

Voeg een beoordeling toe
Sanitair
8,3
Personeel
8,8
Prijs-kwaliteitverhouding
8,3
Kindvriendelijkheid
8,3
Entertainment
8,3
Sportfaciliteiten
7,6
Eten en drinken
8,2
Omgeving
8,9

Angèle Laurijssen, op deze camping in mei 2019

8,8

Reisgezelschap: Paren

We hebben 3 dagen gestaan met de camper op een mooi plek.
Hele mooie omgeving
Mooie camping goed sanitair
Erg genoten

S. Hartogsveld, op deze camping in november 2018

8,2

Reisgezelschap: Paren

Prachtig gelegen camping aan riviertje. De plaatsen zijn ruim en goed gesitueerd. De omgeving , met gemarkeerde wandelingen, is oogverblindend. Vriendelijk Nederlands sprekende receptioniste. TOP camping.

Denise Catteeuw, op deze camping in oktober 2018

8,0

Reisgezelschap: Paren

Wij zijn op deze camping terecht gekomen via de ACSI gids toen we op doorreis waren van het ene coursing event voor de honden naar het andere. Het was laat op het jaar en het weer zat echt niet mee. We waren dan ook de enige die langer op deze plaats verbleven. Dit lag dus echt eerder aan het weer want wat de camping betreft: dit was TOP. Al op heeeel veel plaatsen geweest, maar deze staat zeker in de top tien. Heel vriendelijk onthaal en hulp, ook bij pech van gas van de camper kregen wij alle hulp. Prachtige locatie en verzorgde plaatsen, ook voor de camper +3,5. Prachtige omgeving om te wandelen. Nieuw sanitair, prachtig aangelegd en super net en luxe, maar met nog wat kleine aanpassingen waar men mee bezig was. Alhoewel het restaurant niet meer eigendom was, konden we toch hier nog net eten en dit was super. Dus eigenlijk prachtige camping

J H Hoogendoorn, op deze camping in september 2018

8,0

Reisgezelschap: Paren

Mooi aan het grensriviertje de Our gelegen prima camping in het noordoosten van Luxemburg.

Lijster, A, op deze camping in augustus 2018

7,2

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Mooie camping, zaten in de trekkershut. Mooie hut, helemaal compleet, alleen weinig privacy. Wc en douche keurig schoon.

Jeroen Dekkers , op deze camping in juli 2018

8,2

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Prima camping aan de rivier de Our in een prachtige omgeving. De plaatsen zijn ruim en het sanitair is dik in orde. De kwaliteit van de snackbar laat echter te wensen over, er word gebakken in oud frituurvet (Dat ruik je onmiddellijk) en het eten was veel te vet.

Guus van Driel, op deze camping in juni 2018

8,0

Reisgezelschap: Senioren

Strak georganiseerde camping, keurig sanitair, maar douches maximaal 4 minuten. Apart warm water pakken voor de afwas. Plekken ruim, echter bij veel regen, hadden we last van, snel zompig. Restaurant uitstekend, maar voor een camping, veel te duur.

Würth, op deze camping in mei 2018

6,2

Reisgezelschap: Paren

A. Würth
wir können das nicht bestätigen, das man dort Ruhe und Erholung findet. Als Tourist wird man über die ausführenden Bauarbeiten nicht informiert, sogar Sonntags wird mit der Schubkarre Rindenmulch vom Chef persönlich, und Schwarzarbeitern verteilt..Desweitern wurden unsere Hunde (2 brave Collies) mit dem Rasenmäher vertrieben. Muß ich mir so etwas gefallen lassen ? Das Waschsystem in der Waschkabine mit 4 Minuten reicht nicht fürs Nassrasieren aus.
Lamentabel !

Tuinstra, op deze camping in mei 2017

6,2

Reisgezelschap: Paren

Wij zijn er tijdens de hemelvaart weekend geweest en gevlucht... Personeel is vriendelijk maar voor het sanitair moet een stevige wandeling gemaakt worden. Jammer dat er in al die jaren niet geïnvesteerd is in een tweede sanitairgebouw.

De omvang van de plaatsen is benauwend. Om de tent op te zetten is er op je eigen plaats te weinig ruimte en moet je gebruik maken van de ruimte van de buren. Kampeerplaats krijgt dan ook een vette onvoldoende.

eeman, op deze camping in september 2014

7,1

Reisgezelschap: Paren

Heel mooie camping, ideale plaats en veel wandel mogelijkheden, het ontvangst daarin tegen was heel onvriendelijk, wij reizen met onze honden en honden waren volgens internet Welkom en geen probleem tot als we aan hun deur stonden ... commentaren moeten aanhoren door mevrouw die eigenlijk wel grof waren, ... komen wij ooit terug ? als de mentaliteit verandert ja

Reactie van de camping 15 januari 2016

Beste familie Eeman, het spijt me dat we nu pas reageren maar ik begrijp het niet, wij hebben absoluut geen problemen met honden eigenaren, we hebben zelf 2 labradors, dus we verwelkomen altijd gasten met honden, hoop dat u absoluut nog een keer op de Kohnenhof langs wilt komen, dan kunnen we even over dit voorval praten. Dus bij deze nodigen we u uit op de camping om deze vervelende situatie uit de weg te helpen, met vriendelijke groet Christien Schönberger

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 35,00
Richtprijs 2
€ 48,00
Openingsperiode
01-04-2019 t/m 31-10-2019
Oppervlakte
6 ha
Hoogteligging
250m
Aantal toerplaatsen
125 (100 - 130m2)
Aantal camperplaatsen
24
Aantal vaste jaarplaatsen
3
Aantal huuraccommodaties
30
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

* Vetgedrukte voorzieningen zijn niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen. Hiervoor moet dus extra betaald worden. (Dit betekent niet dat de niet-vetgedrukte voorzieningen gratis zijn!)

Populaire voorzieningen
  • Wifi 80-100% dekking
    • wifi 80-100% dekking gratis
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:3
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Stacaravans
    • aantal:23
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • Wifi 80-100% dekking
    • wifi 80-100% dekking gratis
Bij de receptie
  • Ook reserveren met CampingCard ACSI mogelijk
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:mastercard | visacard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Defibrillator
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Duits | Engels | Frans | Nederlands
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:3
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:3
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Kampeerauto toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:kolen | elektra | gas
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:3
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:3
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Verwarmd sanitair
  • Privé-sanitair
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Kindersanitair
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Familiesanitair
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Familiedouche
  • Seniorendouche (met extra beugels)
  • Sanitair alleen geopend voor mindervaliden
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Kantine/restaurant heeft toilet voor mindervaliden
  • Babyroom
  • Kraan zonder drukknop
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Terrassencamping
  • Hellend terrein
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Levensmiddelen: beperkt verkrijgbaar
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Restaurant (met ruime keuze)
  • Restaurant (kleine kaart)
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Snackbar
  • Afhaalmaaltijden
  • Bar
  • Invriezen koelelementen
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:23
  • Trekkershutten
    • aantal:5
  • Mountainbikes
  • Koelelementen
  • Elektrische fietsen
  • Lodgetent zonder sanitair
    • aantal:2
Zwemmen
  • Zwemmen in rivier/beek (max. 0,1 km)
  • Ligweide
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
  • Wildwatervaren/kajak/rafting
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Duits | Engels | Frans | Nederlands
    • periode:15-07/19-08 | 28-04/06-05
  • Recreatieruimte
  • Miniclub (min. 4x p.wk in hoogseizoen)
    • talen:Duits | Engels | Frans | Nederlands
  • Kindersanitair
  • Babyroom
  • Trampoline
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Jeu de boulesbaan
  • Paardrijden
  • Beachvolleybal
  • Golfbaan op geringe afstand (max. 10 km)
    • afstand:10 km
    • aantal:18
  • Geocaching
Recreatie (volwassenen)
  • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Duits | Engels | Nederlands
    • periode:15-07/19-08 | 28-04/06-05
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:zwaar | licht | gemiddeld
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:zwaar | licht | gemiddeld
  • Recreatieruimte
  • Televisie
  • Begeleide wandeltochten
    • periode:15-07/19-08
  • GPS-wandeltochten
Ligging van de camping
  • Gelegen aan rivier/beek (max. 0,1 km)
  • Openbaar vervoer bij de camping (max. 0,5 km)
    • afstand:0 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:4 km
Voor camperaars
  • Kampeerauto toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor kampeerauto's
  • Speciale plaatsen voor kampeerauto's
    • verharde plaatsen voor kampeerauto's
    • wateraan- en afvoer
    • Oppervlakte:100 m2
    • Aantal:28
  • Ook geschikt voor kampeerauto's > 8m en > 4 ton
    • lengte:14
Voorzieningen bij kampeerplaats
  • Wateraansluiting op/bij de plaats (max. 15m)
  • Vuilwaterafvoer op/bij de plaats (max. 15m)
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:16 ampère | 6 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Mindervaliden
  • Eventuele deurdrangers niet te zwaar (3 à 4 kg druk)
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kantine/restaurant heeft toilet voor mindervaliden
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kraan zonder drukknop
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Sanitair alleen geopend voor mindervaliden
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Dag en nacht rustig
  • Eventuele deurdrangers niet te zwaar (3 à 4 kg druk)
  • Oplaadpunt voor elektrische auto's
    • aantal:1
Adres & Route

Wilt u camping Camping Kohnenhof boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens of via de website van de camping

Toon op kaart
Laden
Het weer op deze camping

Weersverwachting

Do

18 / 07

 

Vr

19 / 07

 

Za

20 / 07

 

Zo

21 / 07

 

Ma

22 / 07

 

Di

23 / 07

 

Wo

24 / 07

 
Max. 23.2° 22.2° 24.8° 23.5° 28.2° 30.8° 31.5°
Min 12.3° 13.3° 14.8° 13.6° 14° 16.9° 18.3°
Neerslag 65% 80% 65% 15% 10% 15% 20%
Windrichting ZW W ZW W Z Z ZO
Windkracht 3 3 3 3 2 3 3

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan. 85% 66 2
Feb. 81% 54 3
Mrt. 77% 57 4
Apr. 71% 54 5
Mei 66% 66 7
Jun. 66% 67 7
Jul. 70% 70 8
Aug. 66% 68 8
Sep. 78% 65 5
Okt. 84% 70 4
Nov. 87% 72 2
Dec. 87% 75 1

Gemiddelde temperatuur

Weeronline
Informatieaanvraag

ACSI Eurocampings stuurt uw informatieaanvraag door naar "Camping Kohnenhof".

Let op; u verstuurt een informatieaanvraag. U kunt niet direct reserveren middels dit formulier. U krijgt rechtstreeks contact met de camping en ACSI Eurocampings kan geen invloed uitoefenen op het verloop daarvan.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Camping Kohnenhof Kat.I/****