Ga naar de homepage

Camping Berkel

Algemene gegevens
Beschikbaarheid en prijzen
8,1
7 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Gelegen aan de rivier de Sûre
  • Groene, beboste omgeving
  • Goed voor fietsers en wandelaars
  • Boerderijcamping: diverse dieren
  • Op 8 kilometer van Esch-sur-Sure
  • Nederlandstalige eigenaren

De rustige camping Berkel ligt aan de rivier de Sûre in de Luxemburgse Ardennen. Het is een kleinschalige familiecamping met een gemoedelijke sfeer. Naast de deur ligt het gehuchtje Bockholtz-Moulin, dat bestaat uit slechts een paar huizen. Op acht kilometer vind je het mooie dorp Esch-sur-Sure. In de omgeving vind je beboste heuvels, kloven, rivieren en stuwmeren. Een heerlijke plek om tot rust te komen, maar ook om met je gezin op ontdekking te gaan in de natuur.

Toon meer

Je vindt deze camping door over de N15 richting Diekirch te rijden tot aan de brug over de Sûre. Hier neem je de N27 richting Goebelsmühle. Volg de weg tot aan de camping. De camping ligt aan een driehonderd meter lange, smalle zijweg en is aangegeven met een campingbord. Bij Camping Berkel staat nog een achttiende-eeuwse boerderij, die functioneert als receptie en recreatieruimte. Je wordt hier welkom geheten door de Nederlandssprekende eigenaren.

Geliefd onder wandelaars en fietsers

De camping is opgesplitst in twee delen: een deel met toerplaatsen en een deel met vaste plekken. Er zijn zestig kampeerplekken, waarvan er dertig vaste staanplaatsen zijn. De plaatsen op het veld zijn ruim en niet duidelijk afgebakend. Camping Berkel wordt vooral bezocht door tentkampeerders, wandelaars en fietsers. Het toerveld heeft een vuurplaats en er zijn twee safaritenten te huur. In de boerderij vind je een Bed en Breakfast en een appartement.

Samen de koeien voeren

Op deze eenvoudige camping vind je geen zwembad, maar in de naastgelegen rivier kan gespeeld en gepoedeld worden. ’s Avonds wordt er vaak gezellig samengekomen rond de vuurplaats. Naast de boerderij is er op het terrein een molen en een schuur met koeien en kalfjes. Er zijn verder katten, ganzen en honden te vinden. Een bezoek aan camping Berkel is een leuke manier om je kinderen kennis te laten maken met boerderijdieren. De eigenaren laten je zelfs meehelpen met het voeren van de koeien!

Eenvoudig, maar compleet

Het sanitairgebouw van deze camping is eenvoudig, maar schoon. In het recreatiegedeelte van de boerderij worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals een playbackshow of bingoavond. Er zijn spelletjes voor kinderen en is er een bar en een kleine bibliotheek. Voor vers brood ga je ’s ochtends naar de receptie. De camping heeft ook een snackbar, die is in juli en augustus geopend. Buiten naast het terras vind je een tafeltennistafel, waar je een balletje kunt slaan. Een supermarkt vind je in Heiderscheid, op ongeveer acht kilometer van de camping.

Wandelen, fietsen en vissen

Luxemburg heeft een magische aantrekkingskracht op wandelaars en fietsers. De groene heuvels van de Luxemburgse Ardennen worden doorkruist door wandelpaden, die natuurlijk vanaf camping Berkel belopen moeten worden. Maar ook fietsers, vissers en watersporters komen hier aan hun trekken. De receptie van deze camping is heel fietsvriendelijk: je kunt er kaarten voor fietsroutes lenen en GPS-bestanden laten uploaden. Een ideale overnachtingsplek voor de fietsliefhebber. Ben jij een visfanaat of een watersporter? In de rivieren in de omgeving kun je uitstekend vissen (met vergunning) of door het water glijden in een kano. Daarnaast ligt het stuwmeer van de Boven-Sûre op twaalf kilometer van de camping. Fijn voor een verfrissende duik!

In de omgeving

Op acht kilometer van de camping ligt het dorpje Esch-sur-Sure. Boven dit dorpje aan de oever van de rivier staat de ruïne van het oude kasteel. Je kunt deze vrij bezoeken. In een bocht van de rivier vind je een informatiecentrum over het natuurpark Haute-Sûre. Hetzelfde gebouw huisvest ook een lakenfabriekmuseum. Liever een dagje naar de stad? Op zo’n vijftig kilometer van de camping ligt de boeiende hoofdstad van het land: Luxemburg-stad.

  • €21 per nacht in het laagseizoen
  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Tot 60% korting

    • 3.000 campings,
      jaarlijks gecontroleerd

    • Binnen 4 nachten terugverdiend

    CampingCard ACSI

    Voordelig kamperen in het laagseizoen

    CampingCard ACSI is een handige kortingskaart die u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert. In 2024 kampeert u met CampingCard ACSI op 3.000 campings in 25 Europese landen. Betaal ook altijd één van de acht, vaste lage tarieven in het laagseizoen!


    Bestel direct


    Lees meer over CampingCard ACSI
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Beschikbaarheid

Jaarlijks geïnspecteerd

R.G. Wauters

"Kleine boerderijcamping langs de Sûre. Geschikt om de drukte te ontlopen, te ontspannen en te wandelen."

Inspecteur Dhr. R.G. Wauters

R.G. Wauters

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31488792321

Beoordelingen (7)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,1

Sanitair
7,9
Personeel
8,2
Prijs-kwaliteitverhouding
8,3
Kindvriendelijkheid
7,9
Entertainment
8,1
Sportfaciliteiten
7,9
Eten en drinken
8,1
Omgeving
8,6

Henk van der Schans, op deze camping in juni 2023

9,0

Reisgezelschap: Senioren

Mooie camping aan de Sure.
De camping heeft ruime mooie plaatsen en het sanitair is schoon en de eigenaars zijn vriendelijk en behulpzaam.
Het is een heel mooi wandel gebied en mooie stadjes in de omgeving.
De wandelroutes zijn goed aangegeven.
Wij waren in juni daar en alles was geel van de bloeiende brem dat was zo mooi.
Wij bevelen deze camping echt aan.

M. van de Water, op deze camping in juni 2023

8,0

Reisgezelschap: Senioren

Wij hadden gedacht op een rustige camping te komen. Het was vrij vol en we vonden de plekken helemaal niet zo ruim. En met al die vaste plekken is het bepaald geen kleine camping.
Aan het water (we hadden twee verschillende plekken gereserveerd) hadden we meer ruimte maar de pech dat we heel luidruchtige buren vlak achter ons hadden. En vanuit de vaste caravans klonk in het weekend harde muziek en gekef van 3 gekooide hondjes. Gelukkig was het wel om 23.00 uur stil. Maar dat hier niets van gezegd werd, het duurde de hele dag! We hadden de laatste nachten vlak achter ons iemand met eigen vuurkorf, 2 meter van onze caravan. Er was geen controle op. Dus voor ons even geen Berkel meer. We hebben gelukkig veel prachtige wandelingen gemaakt in de omgeving.

Milo Mulder, op deze camping in april 2023

9,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Mooie camping midden in de natuur.
Lekker gewandeld, met het gratis! openbaar vervoer naar de stad en s\'avonds genoten op hun terras van een lekker streek biertje.
Erg schoon sanitair en mooie ruime plekken. Heerlijk zelf gebakken broodjes te bestellen voor het ontbijt en super gezellige eigenaresse. De kids hebben heerlijk gespeeld op de trampoline en op de speelplaats en heel veel geknuffeld met Bas (de hond). Het voeren van de koeien was trouwens ook de highlight van de dag.
We hebben echt genoten.

Tim, op deze camping in juni 2022

8,9

Reisgezelschap: Jongere paren

Hele mooie, goed verzorgde camping.
Het sanitair is super schoon en de eigenaren zijn ontzettend aardig en behulpzaam. Heel hartelijk ontvangst gehad en een hele fijne week hier doorbracht. Het is een kleinschalige camping met een heel leuk passanteveld waar een kampvuur cirkel is en hele goed onderhouden, ruime plekken.
Gezellig terras en heerlijk ontbijt!
Zeker een aanrader, wij komen zeker terug.
Bedankt Allard en Elise!

Theo, op deze camping in juni 2022

7,4

Reisgezelschap: Senioren

Rustig en natuurlijk. Aardige eigenaren. Leuke ligging aan riviertje.

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 27,00
Richtprijs 2
€ 41,00
Openingsperiode *
12-04-2024 t/m 01-10-2024
Oppervlakte
2 ha
Hoogteligging
240m
Aantal toerplaatsen
30 (100 - 120m2)
Aantal vaste jaarplaatsen
27
Aantal huuraccommodaties
3

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • WiFi-zone
Bij de receptie
  • Ook reserveren met CampingCard ACSI mogelijk
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Paspoort / identiteitskaart verplicht
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Nederlands | Frans | Engels | Duits
  • Betaalverzoek ter plekke, via mobiele telefoon
Voorzieningen bij staanplaats
  • Autovrije staanplaats
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:6 ampère | 10 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Autovrije staanplaats
  • Dubbelassers toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | kolen
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Seniorentoilet
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Snackbar
  • Bar
    • periode:01-07/31-08
  • Gemeenschappelijke barbecueplaats
  • Invriezen koelelementen
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Te huur op of bij camping
  • Appartementen
    • aantal:1
  • Safaritent zonder sanitair
    • aantal:2
Zwemmen
  • Zwemmen in rivier/beek (max. 0,1 km)
Voor kinderen
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Nederlands
    • periode:10-07/25-08
  • Enkele speeltoestellen
  • Recreatieruimte
  • Disco-avonden
  • Trampoline
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Geocaching
  • Mountainbikeroutes bij de camping
    • moeilijkheid:gemiddeld | licht | zwaar
Recreatie (volwassenen)
  • Animatie voor tieners 13 t/m 18 jr (min. 2x per week)
    • talen:Nederlands
    • periode:10-07/25-08
  • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Nederlands
    • periode:10-07/25-08
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht | zwaar
  • Recreatieruimte
  • (Pool)biljart
Ligging van de camping
  • Gelegen aan rivier/beek (max. 0,1 km)
  • Panorama
  • Openbaar vervoer bij de camping (max. 0,5 km)
    • afstand:0.1 km
  • Direct aan rivier/beek gelegen
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig
  • Reserveren voor laagseizoen aanbevolen

Locatie

Toon op kaart
  • Camping Berkel
    Op der Millen 5
    9637 / Bockholtz
    Luxemburg
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    49°55'30"N 6°0'24"E
  • N15 Bastogne - Ettelbruck. Bij brug over de Sûre de N27 nemen. Deze weg langs de Sûre volgen ri Goebelsmühle. Na 6 km ligt Bockholtz en de camping. Aangeduid.

Contact

Contact

Wilt u Camping Berkel boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

Contact

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Camping Berkel. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Camping Berkel

Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel
Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel Camping Berkel

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen