Ga naar de homepage

Camping Miramare ***

Algemene gegevens
Beschikbaarheid en prijzen
7,5
65 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Klein maar fijn zwembad
  • Direct aan de Middelandse Zee
  • Restaurant met visgerechten
  • 15 min. van het plaatsje Livorno
  • Animatie voor kinderen
  • Verschillende sportveldjes

Aan de Toscaanse kust, dicht bij toeristische steden als Pisa, Lucca en Livorno, ligt camping Miramare. Op deze camping kampeer je direct aan de rotskust van de Middellandse Zee. De mooiste kampeerplekjes vind je direct aan zee: afgebakende comfortplaatsen met mooi uitzicht over het water en een eigen terras. Neem je de verouderde voorzieningen voor lief, dan is camping Miramare een fijne bestemming voor een kampeervakantie aan zee én voor uitstapjes naar Toscaanse steden.

Toon meer

De heuvels in het binnenland verliezen nog maar net hun hoogte wanneer camping Miramare nadert. De A12 brengt je langs de Middellandse Zeekust Toscane in, waar je via Massa en Pisa in de richting van Livorno rijdt. Vandaar is het nog maar een kwartiertje naar de camping, die aan een redelijk drukke doorgaande weg ligt. Achter de slagbomen word je verwelkomd door Roberto en Federico.

Kamperen bij de ingang of aan zee

Het kampeerterrein kent verschillende karakters. Sta je op een toerplaats dicht bij de ingang, dan kun je af en toe last hebben van de drukke weg die aan de camping ligt en van het spoor daarachter. Aan de achterkant van het kampeerterrein liggen de mooiste plekjes: comfortplaatsen met uitzicht over de Middellandse Zee, én met eigen terras. Duurder dan de andere toerplaatsen, maar het geld dubbel en dwars waard. Alle toerplaatsen zijn afgebakend en hebben een verharde ondergrond. De kans bestaat dat een deel van de camping bewoond is door seizoensarbeiders uit Livorno.

Uitzicht over de Middellandse Zee

Kijk je vanuit de ingang van camping Miramare nog uit op de heuvels, het uitzicht aan de andere kant van de camping is volledig anders. Hier kun je plaatsnemen op een bankje op een hoger gelegen gedeelte voor een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. Maar ook direct aan het water staan zitjes voor je klaar. Via een trap bereik je de landgrens, die zich hier niet aandient als zacht zandstrand, maar als rotskust. Liggen op de ligstoeltjes kan hier prima, maar zwemmen gaat er iets moeilijker. Gelukkig kun je wel zwemmen in het zwembad dicht bij de ingang van de camping. Het is niet bijzonder groot, maar wel fijn voor een snelle duik.

Zeevruchten en pizza

Kampeer je in Italië aan de Middellandse Zee, dan mag je ook lekkere zeegerechten verwachten. Naast het zwembad ligt het restaurant van de camping, waar zeevruchten centraal staan in de gerechten. Maar natuurlijk kun je er ook verschillende pizza’s proeven en wordt er rekening gehouden met de jongste gasten. Je kunt hier dus zonder te twijfelen eten samen met je kinderen, die uit een speciaal kindermenu kunnen krijgen.

Verouderd sanitair

Het sanitair kan, evenals de sportveldjes en het zwembad op de camping, wel een opknapbeurt gebruiken. Hoewel douches en toiletten wel goed worden schoongemaakt, zijn het toiletgebouw en de sanitaire voorzieningen verouderd.

Pisa, Lucca of toch Livorno?

Florence, bakermat van de renaissance, is wellicht iets te ver rijden (anderhalf), maar Pisa is een goede tweede. Binnen een halfuur kun je voor de scheve toren van Pisa staan, maar vergeet ook de rijkelijk versierde dom en het Baptisterium (de grootste doopkapel van Italië) niet. Iets verder ligt het charmante Luca, waar pittoreske straatjes binnen de oude stadsmuren uitkomen bij talloze kerken, te veel om allemaal te bezoeken. Minder toeristisch, maar zeker niet minder de moeite waard, is Livorno (op een kwartiertje van de camping). Het mooiste uitzicht over de Middellandse Zee heb je hier op het Terrazza Mascagni, het zwart-wit geblokte terras met zijn ellenlange zuilenrij.

  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Beschikbaarheid

Jaarlijks geïnspecteerd

G. Lettinga

"Aan een prachtige rotskust met kiezelstrand, in een mediterrane aanleg gelegen camping. Plaatsen van verschillende groottes en prijsklasses. Plaatsen direct aan zee met eigen terras en voorzien van tafels en stoelen. Het gehele jaar zijn er caravans en bungalows te huur. Tevens voorzien van een zwembad. Restaurant centraal gelegen met groot terras. Eenvoudig sanitair."

Inspecteur Dhr. G. Lettinga

G. Lettinga

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31488792518

Beoordelingen (65)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 7,5

Sanitair
7,6
Personeel
8,9
Prijs-kwaliteitverhouding
7,7
Kindvriendelijkheid
7,6
Entertainment
6,6
Sportfaciliteiten
6,4
Zwembad
7,8
Eten en drinken
7,6
Omgeving
7,7

Tillemans, op deze camping in augustus 2023

4,5

Reisgezelschap: Paren

Camping is naast de zee. Alleen in de zee liggen 20 grote schepen aan anker en is een vaargeul. De hele dag het geluid van ronkende motoren. Zwembad open tot 00.00 uur, veel geluidsoverlast. Trein loopt er langs en ook een autoweg.

Sieuwke V, op deze camping in juli 2023

9,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Een hele fijne camping. Genoeg te doen in de buurt en ook op de camping voor de kids. Schoon sanitair, groot zwembad.
Bron: Ctoutvert

Gwendoline P, op deze camping in juli 2023

8,8

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - Hele vriendelijke mensen, heel goed geregeld en alles was er wat we moesten hebben. Ook een heel mooie accommodatie en een goede uitval basis om dingen te gaan doen
Bron: Ctoutvert

Wanda R, op deze camping in juli 2023

8,0

Pluspunten - All-in op de camping: supermarkt, restaurant en strand
Minpunten - Wandelen kon niet in de omgeving. De schepen die voor anker lagen en de snelweg zorgden voor een permanente uitlaatgassen lucht.
Bron: Ctoutvert

Petra van der Welle, op deze camping in juni 2023

6,3

Reisgezelschap: Paren

Mooie camping aan de kust met een mooi zwembad, restaurantje en supermarktje. broodjes kan je de dag ervoor bestellen. wij waren geplaatst op pitch 19. tussen vaste gasten. ik kan wel zeggen heel
luidruchtige vaste gasten en tot overmaat van ramp zodra het donker werd deden ze de TL balken aan waardoor het net leek of wij in een petrochemische fabriek zaten. daarnaast is er van de doorgaande weg en het spoor zeer veel geluidsoverlast. (bij reservering aangeven dat je niet geplaatst wilt worden op de plaatsen 1-23)

Mm1508, op deze camping in september 2020

8,1

Reisgezelschap: Paren

Prima!

Pluspunten 
Ligging: -30 meter lopen naar de zee, -30 minuten rijden naar Pisa, -10 minuten rijden naar mega, supermarkt Coop en Decathlon, -goed te vinden met navigatie, -je kunt lopend naar restaurantjes, maar pas heel goed op om naast de weg te lopen.
Camping: -receptie spreekt goed Engels, -hele kleinschalige rustige camping, -niet massaal met toeristen voorzien: merendeel is Italiaans of anders Duits, -heggetjes tussen de stacaravans, -in de late avond en in de nacht is het rustig, -honden zijn ook welkom, -beveiligd met slagbomen en in de nacht met een bewaker.
Stacaravan: -vooraf is er goed schoongemaakt, -stroomvoorziening zijn normale stopcontacten. WiFi en internetverbinding zijn redelijk, -airco (echt wel nodig/max. 8 uur p/d), -verder: bedlinnen, handdoekenpakket, een keukentje, hoekbankje, tafel, tafeltje, 4 stoelen, koelkast met vriesvak, tv-tje, een tweepersoonsbed, 2 losse bedden, opbergruimte voor je kleding en spullen, 2 wc\'s en 2 douchjes, een klein terrasje met tafel, parasol, 4 stoelen en een ligbed.
Faciliteiten: -toiletten, douchjes en wasmachines (5 euro per draai incl. wasmiddel), -gratis parkeren met je pasje van de camping, -klein campingwinkeltje met wat spullen en iedere ochtend en late middag vers brood, -gratis aan de zee zitten, maar ligbedjes zijn 5 euro per stuk. Het kiezelstrand is niet super mooi en kan echt een opknapbeurt gebruiken, maar je kunt er wel zitten en zwemmen. Vergeet niet je waterschoenen, -gratis gebruik maken van het zwembad, maar een ligbed is 5 euro per stuk (betaling bij de receptie). Een badmuts is verplicht (een paar euro bij o.a. Decathlon), -goed restaurant, maar hier moet je meestal wel reserveren, want het kan erg druk zijn. Je kunt ook afhalen. De prijzen zijn prima en het eten is heerlijk.

Minpunten · -dicht aan een drukke weg (meestal in de spits) en treinspoor, -soms kun je last hebben van een andere campinggast: gillen, huilen of muziek. Je moet dit een beetje proberen te negeren; dit heb je nu eenmaal op de camping, -de caravans zijn prima, maar een beetje gedateerd. Dit zie je aan kapotte hoekjes, het vele kraken van de vloer etc. -tweepersoonsbed is echt te kort voor lange mensen (wij hadden het matras iets naar het voeteneind geschoven en twee kussens tussen de muur en het matras gestopt).

Niels - Sint-niklaas, op deze camping in juni 2020

6,2

Reisgezelschap: Jongere paren

Pluspunten - De plek die we hadden was zeer leuk, met zicht op de zee
Minpunten - Zeer veel muggen
Bron: Ctoutvert

Brigitte - Nederland , op deze camping in augustus 2019

7,2

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - Mooie, beschutte standplaats aan zee. Goede faciliteiten op camping.
Minpunten - Directe omgeving niet aantrekkelijk om even rond te lopen.
Bron: Ctoutvert

Richard Reijinga, op deze camping in augustus 2019

7,0

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - Dicht bij zee
Minpunten - Kleine plaatsen, oud sanitair
Bron: Ctoutvert

Bart - Utrecht, op deze camping in juli 2019

7,7

Reisgezelschap: Jongere paren

Pluspunten - Fijne mensen bij de receptie en als je een plaats neemt met terras aan het zee is dat wel echt heel mooi.
Minpunten - Veel lawaai vanuit omliggende campings met disco's (galmt door de baai). Keiharde ondergrond op campingplaats dus neem bergpennen mee. En het campingwinkeltje heeft bijna geen keus in brood.
Bron: Ctoutvert

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 46,00
Richtprijs 2
€ 62,00
Openingsperiode *
01-01-2024 t/m 31-12-2024
Oppervlakte
3,5 ha
Hoogteligging
20m
Aantal toerplaatsen
98 (40 - 80m2)
Aantal vaste jaarplaatsen
10
Aantal huuraccommodaties
63
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:112 m2
    • periode:10-06/31-08
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Gelegen bij zee (max. 0,5 km)
  • Stacaravans
    • aantal:21
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Paspoort / identiteitskaart verplicht
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Defibrillator
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Italiaans | Frans | Engels | Duits
Voorzieningen bij staanplaats
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:9 ampère | 2 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
  • Plaatsen met rtv-aansluiting
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Dubbelassers toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hondenuitlaatplaats
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Familiesanitair
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Familiedouche
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden niet in hetzelfde gebouw, maar met alarminstallatie
  • Sanitair alleen geopend voor mindervaliden
  • Kantine/restaurant heeft toilet voor mindervaliden
  • Babyroom
  • Stranddouches
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Verharde staanplaats
  • Harde bodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
    • periode:25-04/30-09
  • Levensmiddelen: uitgebreid assortiment
    • periode:25-04/30-09
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Restaurant (met ruime keuze)
    • periode:01-04/15-10
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Snackbar
  • Pizzeria
  • Afhaalmaaltijden
    • periode:25-04/30-09
  • Bar
    • periode:01-04/15-10
  • Gemeenschappelijke barbecueplaats
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:21
  • Bungalows/chalets
    • aantal:30
  • Caravans
    • aantal:12
  • Fietsen
  • Kajaks
  • Waterfietsen
Zwemmen
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:112 m2
    • periode:10-06/31-08
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:27 m2
    • periode:10-06/31-08
  • Zwemmen in zee (max. 0,5 km)
  • Stranddouches
  • Badmuts verplicht
Strand
  • Kiezelstrand
  • Rotskust
  • Steenachtig strand
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
  • Windsurfen toegestaan
  • Snorkelen
  • Scuba-diving
  • Zeilen toegestaan
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:27 m2
    • periode:10-06/31-08
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Italiaans | Engels
    • periode:10-06/10-09
  • Enkele speeltoestellen
  • Miniclub (min. 4x p.wk in hoogseizoen)
    • talen:Italiaans
  • Babyroom
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Golfbaan op geringe afstand (max. 10 km)
    • afstand:4 km
    • aantal:9
  • Stand-up Paddling
  • Kano's
  • Kajaks
  • Mountainbikeroutes bij de camping
    • moeilijkheid:gemiddeld
Recreatie (volwassenen)
  • Visgelegenheid
Ligging van de camping
  • Gelegen bij zee (max. 0,5 km)
  • Afstand tot de zee (max. 10 km)
    • afstand:0.01 km
  • Panorama
  • Dichtbij afslag autosnelweg (< 10 km)
    • afstand:8 km
  • Openbaar vervoer bij de camping (max. 0,5 km)
    • afstand:0.5 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:2 km
  • Direct aan zee gelegen
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 2 ampère, 9 ampère)
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden niet in hetzelfde gebouw, maar met alarminstallatie
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kantine/restaurant heeft toilet voor mindervaliden
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Sanitair alleen geopend voor mindervaliden
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Ma

18 / 03

 

Di

19 / 03

 

Wo

20 / 03

 

Do

21 / 03

 

Vr

22 / 03

 

Za

23 / 03

 

Zo

24 / 03

 
Max. 13.5° 18.9° 19.9° 17.8° 19.3° 17.9° 16.2°
Min 9.4° 8.7° 7.9° 7.6° 8.4° 9.5° 9.6°
Neerslag 45% 5% 0% 5% 5% 20% 80%
Windrichting NW NW W ZW W Z W
Windkracht 2 2 3 3 3 3 4

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 75% 74 3
Feb 71% 70 4
Mrt 70% 77 5
Apr 72% 80 6
Mei 72% 61 8
Jun 70% 43 9
Jul 67% 24 10
Aug 68% 57 9
Sep 71% 88 7
Okt 72% 120 6
Nov 74% 122 4
Dec 76% 85 3

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Camping Miramare
    Via del Littorale 220
    57128 / Livorno/Antignano
    Italië
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    43°28'52"N 10°19'60"E
  • A12, afrit Livorno richting Grosseto. Afrit Antignano, links aanhouden richting Grosseto; in scherpe bocht weer richting Grosseto/Roma. Camping na enkele meters rechts.

Contact

Contact

Wilt u Camping Miramare boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

Contact

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Camping Miramare. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Camping Miramare ***

Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare
Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare Camping Miramare

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen