Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Beoordelingen Rome

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Rome

Gemma Smeele

Mooi. Het plaatsje Bracciano was gezellig.

Muijsson

Het meer heeft 3 plaatsen die erg interessant zijn om te bezichtigen met leuke terrassen en boulevards.

W.J.J. Postema

Mooi en interessante stad met oude geschiedenis en veel cultuur. Ook in de omgeving mooie natuur

Een schat aan cultuur en historie: op kampeervakantie naar Rome

Wie van geschiedenis en cultuur houdt, voelt zich in Rome als een ware keizer. Met indrukwekkende musea, kerken, ruïnes en architectonische hoogstandjes kijk je je ogen uit. Van het Colosseum en de Sixtijnse Kapel tot het betoverende Pantheon. Je bezoek aan de Italiaanse hoofdstad zal je nog lang nablijven.

Eeuwenoude bezienswaardigheden in Rome

Op tal van plekken in Rome ga je honderden en soms duizenden jaren terug in de tijd. Het iconische Colosseum (amfitheater) en het nabijgelegen Forum Romanum (centrum van Rome in de oudheid) zijn hier spectaculair mooie voorbeelden van. Een bezoek aan de stad is eigenlijk niet compleet zonder deze hoogtepunten te hebben gezien.

De romantische Spaanse Trappen, de bekende Trevifontein en het Pantheon met zijn enorme koepel mag je ook op je lijstje zetten. Deze pareltjes trekken veel toeristen, maar zijn het bezoeken wel waard. Wil je zo rustig mogelijk genieten van deze unieke bouwwerken? Ga dan zo vroeg mogelijk op pad!

Deze (en meer) hoogtepunten zijn voor de meeste wandelaars prima lopend te bereiken. Liever de metro of bus? Dat kan gelukkig ook. Kaartjes zijn niet duur en met een zogenaamde Roma Pass maak je gedurende je verblijf onbeperkt gebruik van het OV.

Op bezoek bij de Paus in Vaticaanstad

Trek ook zeker een dagje uit voor Vaticaanstad, de kleinste staat ter wereld. Hier vind je wereldberoemde Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek. Voor een enorme hoeveelheid kunst moet je in het Vaticaanse museum zijn, waar schatten en werken uit alle hoeken van de wereld liggen.

Weer in Rome

In de zomer kan Rome behoorlijk warm worden. Temperaturen van ruim boven de dertig graden zijn geen uitzondering. De herfst en de lente zijn gematigder en daarmee de fijnste seizoenen om Rome te bezoeken. In de winter een tripje maken kan ook, het kwik duikt hier zelden onder het vriespunt.

Thema's 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen