Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Beoordelingen Rome

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Rome

Gemma Smeele

Mooi. Het plaatsje Bracciano was gezellig.

Frank

Wij hebben Rome bezocht met de fiets, maar de weg van de camping naar het mooie fietspad naar het centrum van Rome is een uitdaging, zelfs met GPS. Eenmaal op het fietspad is het heel mooi en fiets je zonder verkeer naar Rome.

Peter van Rooij

Rome is een van de mooiste steden die ik ooit bezocht. Bereid je goed voor en neem zeker 3 volle dagen de tijd...... tip: skip-the-line tickets voor de highlights van Rome zijn duur, maar zeker de moeite waard!!

Camping Rome in Italië

Campings in Rome liggen in de directe omgeving van de Italiaanse hoofdstad (regio Lazio) en zijn daarom de ideale uitvalsbasis voor een vakantie in Rome: lekker rustig kamperen op de camping, Rome met al haar drukte iets verderop.

Tips Rome 

•    Cultuur en historie, zoals de vele historische gebouwen in Rome
•    Indrukwekkende musea bekijken vanuit uw camping in Rome
•    Italiaans eten: pizza, pasta, espresso en schepijs

Campings Rome: dicht bij het culturele hart van Italië

U zit tijdens uw vakantie in Rome perfect op een camping. Rome ligt zeer dichtbij en is gemakkelijk te bereiken vanaf de meeste campings in Rome. 
Ook hoeft u niet door het drukke stadscentrum te rijden met uw caravan, camper, tent of andere vakantiespullen.

Liever een accommodatie huren tijdens uw vakantie in Rome? Veel campings bieden die mogelijkheid aan.

Bezienswaardigheden Rome: vakantie ten top!

Als u in Rome kampeert, zult u weinig te vinden zijn op uw camping. Rome zit vol met bezienswaardigheden. Rome staat bijvoorbeeld bekend om het oude Romeinse rijk (waar het amfitheater het Colosseum en de tempel het Pantheon uit stammen), fonteinen, kunstschatten, musea, mooie pleinen, lekker eten en nog veel meer bezienswaardigheden. Rome is niet voor niets één van de grootste culturele steden ter wereld! Enkele tips om te bezoeken vanaf uw camping in Rome zijn:

•    Vaticaanstad
Dit kleine, onafhankelijke staatje in Rome huisvest de hoofdzetel van de rooms-katholieke kerk met de paus als staatshoofd. Bekende plekken in Vaticaanstad zijn het Sint-Pietersplein en de Sint-Pietersbasiliek.

•    Het Colosseum, het Forum Romanum en het Pantheon
Deze historische plaatsen mag u absoluut niet overslaan! Het amfitheater het Colosseum is onder meer bekend om de gladiatorenshows in de tijd van het Romeinse Rijk. Het Forum Romanum was in de oudheid de belangrijkste handelsplaats. Het Pantheon in Rome is het bekendste pantheon ter wereld. Deze basiliek is gewijd aan de Heilige Maagd Maria en de martelaren.

•    Spaanse trappen
De bekende Spaanse trappen vindt u op het Piazza del Spagna. Ze zijn onderdeel van de kerk Trinitá dei Monti en in de lente voorzien van veel bloemen.

Eigenlijk zou u een paar maanden moeten verblijven op uw camping. Rome heeft namelijk een eindeloze lijst aan must-see’s! 

Weer in Rome/klimaat Rome

In de lente en zomer zit u goed op camping in Rome, dan bent u verzekerd van  mooi weer. De zomers kunnen wel heet worden, soms blijft de smog dan in de binnenstad hangen. De hoofdstad van Italië kent dan ook een goed klimaat, want zelfs in de winter is het niet erg koud. Hierdoor kunt u (bijna) het hele jaar naar een camping in Rome reizen.