Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Een walhalla voor fietsliefhebbers

Bédoin ligt aan de Mont Ventoux. Het is dan ook een van de officiële startpunten van de route over de Reus van de Provence. Veel etappes van professionele wielerwedstrijden, waaronder de Tour de France, hebben een startpunt in Bédoin. Dit maakt het dorp een walhalla voor fietsliefhebbers.

De route vanuit Bédoin

Ben je zelf een fanatieke wielrenner, dan is Bédoin een interessant startpunt. De route start bij de fontein in het dorp of bij de streep op de weg een stukje verderop. De route vanuit Bédoin is het zwaarst van de drie startpunten van de Mont Ventoux. Is je dat iets te heftig, dan kun je ook starten vanuit de plaatsen Malaucène en Sault, of een route rondom de berg fietsen. Je kunt onderweg te maken krijgen met flinke wind, maar het uitzicht vanaf de berg is magnifiek.

Lokale lekkernijen

Kamperen in Bédoin betekent meer dan de Mont Ventoux beklimmen. Ben je niet zo’n fietser, dan is het heel leuk om het landschap per paard te ontdekken. Dit is leuk voor het hele gezin! De zaterdagavondmarkt van het dorp is ook boeiend om te bezoeken. Hier koop je heerlijke lokale producten, zoals honing, kaas en AOC Ventoux-wijn. Bezoek de verschillende wijngaarden zoals Terre de Ghaya en Domaine Les Patys, om met eigen ogen te zien waar deze heerlijke Ventoux-wijnen gemaakt worden. Ook het dorpje Vaison-la-Romaine, met twee Romeinse opgravingen, is interessant om te bezoeken.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen