Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Camping Avignon in Frankrijk 

Campings in Avignon zijn een goede uitvalsbasis om de Franse stad volledig te ontdekken. De overweldigende bezienswaardigheden, doordrenkt van historie vormen een goede combinatie met de rust en gezelligheid van een camping. Avignon is buitengewoon mooi en een stad die u gezien moet hebben!

Lees meer

Tips Avignon

•    Absolute must see: het Pausenpaleis
•    Bezoek in juli het grote theaterfestival van Avignon 
•    Wandel over de beroemde Pont d’Avignon

Campings Avignon: rust, natuur & stadsleven

Campings in Avignon vormen een groene oase van rust. Hoewel het bruisende stadsleven naast de deur ligt, bent u op een camping in Avignon verzekerd van een rustgevend verblijf tussen de bomen. 

Vanzelfsprekend kunt u kampeerplaatsen van verschillende grootte huren op campings in Avignon. Chalets, bungalowtenten en mobile homes huren behoort echter ook tot de mogelijkheden. Dus zelfs als u gaat vliegen naar Avignon kunt u kiezen voor kamperen! 

Bezienswaardigheden Avignon

Pausenstad Avignon heeft een prachtig historisch centrum, omgeven door een oude stadsmuur van bijna 5 kilometer lang. Deze muur met delen uit de Romeinse tijd en uit de 13e eeuw is een bezienswaardigheid op zich. 

Hieronder vindt u nog drie redenen om uw camping in Avignon voor te verlaten:

•    Palais des Papes
Het Pausenpaleis is het grootste gotische bouwwerk uit de middeleeuwen. Het  beschikt over twee binnenplaatsen en telt liefst twaalf torens. Adembenemend! 
•    Pont d’Avignon
De Pont Saint-Bénézet is een brug over de Rhône, vooral bekend onder de naam Pont d’Avignon, uit het liedje. Vanaf de brug heeft u een magnifiek uitzicht.
•    Festival d’Avignon
In juli staat de hele stad in het teken van theater. Het theaterfestival van Avignon is een van de belangrijkste ter wereld en erg leuk om te bezoeken. 

Verder zijn er tal van musea die u kunt bezoeken vanaf uw camping. Avignon is naast een historische, ook een gezellige stad waar u heerlijk kunt dineren. De wijnkeus is natuurlijk gemakkelijk; Avignon is onderdeel van de wijnstreek Côtes du Rhône.

Weer in Avignon

Deze plaats is eigenlijk het hele jaar door geschikt voor een vakantie op de camping. Avignon kent een zacht weertype met zomers behoorlijk wat zonuren en temperaturen rond de 30 graden. 

De stad heeft een echt mediterraan klimaat. Avignon is daardoor in de overige seizoenen ook een prima bestemming voor een kampeervakantie. Avignon kent geen strenge winters, de temperatuur komt nauwelijks onder nul, en in de lente en de herfst is liggen de temperaturen tussen de 10 en 15 graden. 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen