Ga naar de homepage

Camping L'Océano d'Or *****

Algemene gegevens
Beschikbaarheid en prijzen
8,5
1345 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Schoon zwembad met 3 glijbanen
  • 20 min. wandelen tot het strand
  • Fitnesscentrum en sportvelden
  • Grote binnenruimte met biljart
  • Oesters proeven in La Guittière
  • Fietsen te huur op de camping

Op de overzichtelijke en verzorgde camping L'Océano d'Or is het goed toeven voor kampeerders die houden van een gezellige sfeer en verzorgde voorzieningen. In de natuurlijke omgeving van de Vendée zijn mooie, eenvoudige fietsroutes te vinden naar leuke plaatsjes in de buurt. Ook de nabijheid van verschillende witte zandstranden, zoals Plage de Boisvinet, en van leuke badplaatsen als Jard-sur-Mer, maakt dat een breed publiek hier graag vakantie viert.

Toon meer

Hart van de camping

De ingang van de camping ligt aan een doorgaande weg, omringd door een woonwijk. Achter de slagboom bevindt zich het grote centrale gebouw dat verdeeld is in verschillende ruimtes: de receptie, de bar en de overdekte binnenruimte. De camping ligt op een vlak terrein dat de indruk wekt een vakantiepark te zijn. Dat heeft grotendeels te maken met de vele verhuuraccommodaties die verspreid liggen langs meerdere straatjes.

Kamperen op gras

De staanplaatsen voor kampeerders liggen apart van de stacaravans en chalets. Het zijn ruime, vlakke plekken op een ondergrond van gras. Hoge, groene hagen zorgen voor privacy, maar er zijn ook plaatsen met minder beschutting. De loofbomen zorgen de hele dag voor een prettige schaduw. De camping telt vier nette sanitairgebouwen.

Schoon zwembad met drie glijbanen

Vooraan op de camping ligt een groot buitenzwembad in de volle zon. Rondom het zwembad is alles betegeld. Er is veel plaats om lekker uit te rusten op een van de comfortabele ligbedjes. Voor kinderen zijn de drie glijbanen een echte attractie. Ze komen uit in een apart bad dat mooi is aangelegd met rotsen en planten. Naast het hoofdbad is er een verwarmd kinderbadje. Daarnaast is er nog een overdekt zwembad waar voor de jongste kampeerders ook een leuk speeltoestel staat. Als het donker is, ziet de verlichting bij het zwembad er gezellig uit.

Stranden om de hoek

Naar het dichtstbijzijnde strand is het zo’n twintig minuten wandelen. Tijdens de zomermaanden kun je je naar zee laten brengen door de gratis shuttlebus die de camping aanbiedt. Of huur een fiets op de camping, want er liggen genoeg goede fietspaden. Een ander leuk strand is Plage du Veillon.

Lekker eten en drinken

De grote bar op de camping biedt de hele dag ijsjes, drankjes en snacks. De bar bevindt zich in de binnenruimte waar ook een deel van de animatie plaatsvindt. ‘s Avonds kun je gaan eten in een leuk restaurantje in Jard-sur-Mer of een afhaalmaaltijd bestellen en lekker op de camping blijven. Een tip voor de liefhebbers van oesters: ga ze proeven in La Guittière. Voor een boodschap is er een kleine campingwinkel. Een grotere supermarkt vind je anderhalve kilometer verderop.

Binnen of buiten spelen

Naast een fitnessruimte ligt er een sportveld voor een potje volley- of basketbal. Verder kunnen jongeren zich prima vermaken in de grote binnenruimte, met tafeltennis- en biljarttafels. Meerdere kleurrijke speeltoestellen staan buiten in de speeltuin voor de kleinere campinggasten. Op zo’n twintig minuten van de camping ligt het grootste pretpark van de Vendée: O’Fun Park (voorheen: Indian Forest). Dat is een groot en spectaculair klim- en waterpark. Je kunt er zelfs paintballen en paardrijden.

Veelzijdige kust ontdekken

In de buurt van de camping kun je tal van leuke uitstapjes maken. Bijvoorbeeld naar de badplaats Les Sables-d'Olonne, ongeveer dertig kilometer noordwaarts. Daar zie je karakteristieke vissershuisjes in de wijk La Chaume. Aan de gezellige promenade aan zee staan oude villa’s uit de negentiende eeuw.

  • €19 per nacht in het laagseizoen
  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Tot 60% korting

    • 3.000 campings,
      jaarlijks gecontroleerd

    • Binnen 4 nachten terugverdiend

    CampingCard ACSI

    Voordelig kamperen in het laagseizoen

    CampingCard ACSI is een handige kortingskaart die u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert. In 2024 kampeert u met CampingCard ACSI op 3.000 campings in 25 Europese landen. Betaal ook altijd één van de acht, vaste lage tarieven in het laagseizoen!


    Bestel direct


    Lees meer over CampingCard ACSI
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Beschikbaarheid

Jaarlijks geïnspecteerd

G. VanKerckhove

"Familiecamping aan de rand van het dorpje met ruime plaatsen, door heggen gescheiden en een fraai zwembad."

Inspecteur Dhr. G. VanKerckhove

G. VanKerckhove

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31488792580

Beoordelingen (1345)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,5

Personeel
8,9
Prijs-kwaliteitverhouding
8,3
Entertainment
7,9
Zwembad
8,5
Omgeving
8,9

Gerrit K, op deze camping in juli 2023

7,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - Het zwembad en de omgeving waren fantastisch
Minpunten - Animatie elke avond tot 23:30 uur - 00:30 uur met muziek en bas die veel te hard staat, waardoor je niet eerder kon slapen dan dat het afgelopen was. Het begon al om 20:30 uur. Voor ons nooit weer!!
Bron: Ctoutvert

Marlous B, op deze camping in juli 2023

7,8

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Ruime plek, mooi zwembad
Minpunten - Veel huurplekken, sanitair vaak niet schoon, enkel toilet papier voor een heel gebouw, niet per toilet. Vaak werd dit toiletpapier niet op tijd vervangen. Vloeren bij sanitair mega glad, gevaarlijk voor kinderen en oudere mensen. Mooi zwembad, wel te klein oor het aantal gasten. Je kan naar de zee/het strand lopen, of met de fiets of auto, lopend is het wat ver voor kleine kinderen. Alle speeltuinen en animatie is gecentreerd bij het begin van de camping.
Bron: Ctoutvert

Martineke B, op deze camping in juli 2023

8,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - Wij hadden een nieuwe accommodatie op het nieuwste gedeelte van de camping. Prachtig verblijf. Niet alles werkte goed maar het werd keurig opgelost, dank daarvoor. Het was best druk op de camping maar opvallend stil en rustig in de avond en nacht. Fijn!
Minpunten - De afstand naar het strand is best wel fors, zo’n 1,5 km. Lopend met je strandspullen is dat best wel een stuk lopen .
Bron: Ctoutvert

Annemieke (johanna M.) B, op deze camping in juli 2023

6,6

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - Gloednieuw chalet! Alles van licht/goedkoop materiaal
Minpunten - Inventaris bestekla erg minimaal
Bron: Ctoutvert

Tiny B, op deze camping in juli 2023

7,0

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - Camping ziet er goed verzorgd uit. Faciliteiten zijn er voldoende. Wat wij missen is een leuk restaurant op de camping waar je lekker kunt eten.
Bron: Ctoutvert

Conrardus Adriaan G, op deze camping in juli 2023

7,4

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - Fijne plaatsen, vriendelijk personeel en een top animatie team
Bron: Ctoutvert

Menke B, op deze camping in augustus 2022

9,0

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - Mooie camping
Minpunten - Was zo rustig op de camping
Bron: Ctoutvert

Mark S, op deze camping in augustus 2022

7,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - De receptie is heel behulpzaam, goed bereikbaar. Spreken redelijk Engels.
Het zwembad is een echte aanrader.
De staanplaatsen zijn zeer groot.

Minpunten - De supermarkt is zeer matig. De prijzen zijn niet marktconform, zelfs heel hoog. Absoluut niet bij de camping passen. De ruimte heeft geen airco wat ervoor zorgt dat producten heel warm worden (lauw water).
De wateraansluitingen liggen centraal deze liggen nogal eens ver van de plaats af.
Op de toiletten mag je geen toiletpapier doorspoelen. Het papier hangt ergens centraal.
Het zwemmen enkele met strakke zwembroeken (speedo) is mijn inziens een achterhaalt concept.
Als 5 sterren camping is het eigenlijk niet goed dat je enkel alles in Frans aangeeft

Bron: Ctoutvert

Peter N, op deze camping in augustus 2022

10,0

Reisgezelschap: Vriendengroep

Pluspunten - ??????
Bron: Ctoutvert

Jeffrey D, op deze camping in augustus 2022

10,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - Super camping..veel animatie..schoon ..goed gelegen.. vriendelijk..
Bron: Ctoutvert

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 39,00
Richtprijs 2
€ 45,20
Openingsperiode *
05-04-2024 t/m 22-09-2024
Oppervlakte
8 ha
Hoogteligging
20m
Aantal toerplaatsen
170 (100m2)
Aantal vaste jaarplaatsen
130
Aantal huuraccommodaties
95
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:100 m2
    • periode:01-05/15-09
    • Verwarmd:ja
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Oplaadpunt voor elektrische auto's
    • aantal:2
  • Stacaravans
    • aantal:90
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • WiFi-zone
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Defibrillator
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Nederlands | Frans | Spaans | Engels | Duits
Voorzieningen bij staanplaats
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:10 ampère
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Dubbelassers toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | kolen
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Hondenuitlaatplaats
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Kindersanitair
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Familiesanitair
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Familiedouche
  • Een douche (min.1,5mx1,5m) + toilet (min.1,65mx2,2m of 1,9mx1,9m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Babyroom
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Harde bodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
    • periode:01-05/15-09
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Levensmiddelen: uitgebreid assortiment
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Snackbar
  • Pizzeria
  • Afhaalmaaltijden
  • Bar
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:90
  • Bungalows/chalets
    • aantal:5
  • Koelkasten
  • Fietsen
  • Mountainbikes
  • Kluisjes
  • Elektrische fietsen
Zwemmen
  • Binnenzwembad d.m.v. schuifdak
    • oppervlakte:80 m2
    • Verwarmd:ja
  • Waterglijbaan (> 10 m)
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:100 m2
    • periode:01-05/15-09
    • Verwarmd:ja
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:20 m2
    • Verwarmd:ja
Strand
  • Zandstrand
Voor kinderen
  • Waterglijbaan (> 10 m)
  • Speeltuin
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:20 m2
    • Verwarmd:ja
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Nederlands | Frans | Engels
  • Recreatieruimte
  • Disco-avonden
  • Miniclub (min. 4x p.wk in hoogseizoen)
    • talen:Frans | Engels
  • Kindersanitair
  • Babyroom
  • Trampoline
  • Speelautomaten
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Tennis
  • Jeu de boulesbaan
  • Fitnessruimte
Recreatie (volwassenen)
  • Animatie voor tieners 13 t/m 18 jr (min. 2x per week)
    • talen:Nederlands | Frans | Engels
  • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Nederlands | Frans | Engels
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:licht
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:licht
  • Recreatieruimte
  • (Pool)biljart
  • Televisie
  • Speelautomaten
Ligging van de camping
  • Afstand tot de zee (max. 10 km)
    • afstand:0.9 km
  • Openbaar vervoer bij de camping (max. 0,5 km)
    • afstand:0.3 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:0.4 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 10 ampère)
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
    • gewicht:10000 kg
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Eventuele deurdrangers niet te zwaar (3 à 4 kg druk)
  • Een douche (min.1,5mx1,5m) + toilet (min.1,65mx2,2m of 1,9mx1,9m)
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig
  • Oplaadpunt voor elektrische auto's
    • aantal:2

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Do

28 / 03

 

Vr

29 / 03

 

Za

30 / 03

 

Zo

31 / 03

 

Ma

01 / 04

 

Di

02 / 04

 

Wo

03 / 04

 
Max. 12.5° 13.6° 13.9° 13° 13.2° 13.7° 14.1°
Min 8.2° 9.5° 8.4° 10.4° 10.9° 11.8°
Neerslag 95% 60% 60% 95% 95% 90% 85%
Windrichting ZW ZW Z O W ZW W
Windkracht 7 4 4 3 5 5 5

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm)
Jan 86% 71
Feb 85% 39
Mrt 81% 56
Apr 79% 88
Mei 81% 50
Jun 79% 45
Jul 81% 57
Aug 80% 45
Sep 79% 76
Okt 81% 98
Nov 81% 133
Dec 84% 107

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Camping L'Océano d'Or
    84 rue Georges Clémenceau
    85520 / Jard-sur-Mer
    Frankrijk
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    46°25'15"N 1°34'10"W
  • Bij het verlaten van Jard-sur-Mer richting La Tranche (D21), rechts van de weg.

Contact

Contact

Wilt u Camping L'Océano d'Or boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

Contact

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Camping L'Océano d'Or. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Campings in de omgeving

Camping L'Océano d'Or *****

Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or
Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or Camping L'Océano d'Or

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen